0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Enschede

Met bijna 160.000 inwoners en een belangrijke regionale verzorgingsfunctie is Enschede een goede vestigingsplaats voor jouw nieuwe winkelpand. Bovendien is de stad goed verbonden met omringende dorpen en steden door uitstekende spoor-, bus- en wegverbindingenOok beschikt Enschede over een groot centrum met tal van voorzieningen. En in de omliggende wijken vind je diverse hoogwaardige winkelstraten en centra. Wat je ook zoekt: in Enschede vind je het!

Stadsdelen en wijken

Enschede bestaat uit verschillende buurten en wijken, en kan worden opgedeeld in 5 verschillende stadsdelen, in een zeer traditionele manier.

Enschede Centrum

In het stadsdeel Enschede Centrum zitten 7 verschillende wijken en wonen in totaal meer dan 22.000 mensen. Met dit aantal inwoners is dit het kleinste stadsdeel op dit gebied. De reden hiervoor is dan ook dat dit het centrale stadsgedeelte is, waar voornamelijk winkels en kantoren staan. Ook is het qua oppervlakte ook het kleinste stadsdeel. Winkelruimte in Enschede is dan ook voornamelijk in dit stadsdeel te vinden.

Enschede Noord

Enschede Noord bestaat uit 5 verschillende wijken ne bevat ook het dorp Lonneker. Het inwonersaantal in dit stadsdeel is meer dan 30.000, en hiermee is Enschede Noord het op 2 na grootste stadsdeel van de stad. In dit stadsdeel bevindt zich een klein winkelcentrum in de wijk Deppenbroek, hier is nog wel eens winkelruimte in Enschede te vinden.

Enschede Oost

Enschede Oost bestaat uit in totaal 6 verschillende stadswijken. Het inwonersaantal bedraagt hier ruim 38.000. Qua inwoners is dit stadsdeel dan ook het grootst van heel Enschede. Winkelruimte is in Oost op verschillende plekken te vinden, bijvoorbeeld vlakbij treinstation Enschede de Eschmarke of aan de Gronausestraat.

Enschede Zuid

Enschede Zuid bestaat uit 3 verschillende wijken, en het inwonersaantal bedraagt hier ruim 34.000 mensen. Dit stadsdeel was jarenlang het grootste op het gebied van inwonersaantal maar is recentelijk ingehaald door Enschede Oost, mede door de aanlex van een Vinexwijk. Winkelruimte in Enschede Zuid is voornamelijk te vinden het winkelcentrum Enschede Zuid. 

Enschede West

Het stadsdeel Enschede West bestaat uit 6 verschillende wijken, maar ook uit 2 dorpen en buurtschappen. Het aantal inwoners bedraagt hier bijna 27.000 mensen, en hiermee is dit stadsdeel het op 1 na kleinste stadsdeel van Enschede. Aangezien Enschede West meer een plek is voor bedrijventerreinen en kantorenparken is er in dit stadsdeel relatief weinig winkelruimte te huur te vinden. 

Winkelcentra

In Enschede zijn meerder winkelcentra te vinden die stuk voor stuk de bewoners van Enschede en omstreken voorzien van de dagelijkse booschappen, maar ook klanten door heel Nederland aan te trekken voor een dagje shoppen.

Winkelcentrum Deppenbroek

Winkelcentrum Deppenbroek is hét winkelcentrum van Enschede Noord gelegen in de wijk Deppenbroek. Ruim 20 winkels zorgen voor een gevarieerd aanbod voor uw dagelijkse boodschappen en verzorging. Naast een tweetal supermarkten (Albert Heijn en Dirk van den Broek) zijn er verschillende winkelketens (Ter Stal, Kruidvat, vernieuwde Blokker, Zeeman, Pearle & Medikamente Die Grenze) maar vooral veel zelfstandige ondernemers gevestigd in ons winkelcentrum.

Winkelcentrum Het Stroink

Winkelcentrum Het Stroink dateert uit het midden van de jaren ’70. Het winkelcentrum is gelegen in Stroinkslanden, de meest oostelijk gelegen woonwijk van Enschede-Zuid en de groenste wijk van heel Enschede. Samen met een apotheek, een medisch centrum, drie basisscholen, een peuteropvang en een tankstation vormt winkelcentrum Het Stroink het kloppende hart van de wijk.

 

Populaire winkelstraten

Enschede heeft meerdere winkelcentra en andere plaatsen waar volop gewinkeld kan worden, zoals leuke winkelstraten. 

Haverstraatpassage

De Haverstraatpassage is één van de oudste winkelstraten van Nederland en ligt net wat buiten de drukte van het winkel- en uitgaansgebied. Deze gezellige winkelstraat verbindt de Oude Markt met de Langestraat, Noorderhagen en de Stadsgravenstraat. Je kunt in de Haverstraatpassage terecht bij een groot aantal bijzondere speciaalzaken, er is voor ieder wat wils en dat maakt deze straat bijzonder. Of het nu gaat om kleding en accessoires, interieur of eten en drinken: alles is in de Haverstraatpassage te verkrijgen.

Type winkelpanden

Enschede heeft zeer veel verschillende winkelruimtes op get gebied van ligging, bereikbaarheid, en uitstraling. Voornamelijk de bereikbaarheid van de winkelruimte te huur in Enschede is zeer goed.

Gemakkelijk te bereiken

Het centrale winkelgedeelte van Enschede kan worden gevonden vlak naast het centrale treinstation van Enschede. Hierdoor wordt het voor de klanten heel makkelijk om een dagje naar Enschede te reizen, en dus is het ook niet gek dat Enschede een zeer populaire winkelbestemming is. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Emmen, Zwolle, Hengelo, Arnhem

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website