0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Enschede

Enschede is een stad met een bruisende binnenstad, een aantrekkelijk vestigingsklimaat en ruimte voor talent. Met ruim 158.000 inwoners kent Enschede een centrumfunctie in de Nederland-Duitse Euregio. Het heeft zeer veel kantoorruimte en bedrijventerreinen waardoor de stad een echte ondernemersstad genoemd kan worden.

Stadsdelen en wijken

Enschede kan worden opgedeeld in 5 verschillende stadsdelen, in een traditionele opzet. Het ene stadsdeel is meer gecoust op kantoorruimte in Enschede dan de ander, maar stuk voor stuk hebben ze hun eigen voordelen.

Enschede Centrum

Enschede Centrum in het meest centrale stadsdeel en omvat 7 verschillende wijken van de stad. Er wonen in dit gebied in totaal ruim 22.000 mensen, hiermee is dit stadsdeel qua inwoners het kleinste stadsdeel van Enschede. Dit is het stadsdeel waar het centrale treinstation en het grote winkelgedeelte te vinden is, en daarom is hier ook zeer veel kantoorruimte te vinden. 

Enschede Noord

Enschede Noord omvat in totaal 5 verschillende wijken en het dorp Lonneker. Er wonen in dit stadsdeel meer dan 30.000 mensen, en hiermee is het qua inwonersaantal het op 2 na grootste stadsdeel van Enschede. Kantoorruimte in Enschede Noord is vrijwel niet te vinden, dit is meer te vinden in het centrum van de stad.

Enschede Oost

Enschede Oost omvat in totaal 6 verschillende stadswijken en er wonen ruim 38.000 mensen. Hiermee is dit stadsdeel qua inwoners het grootste stadsdeel van Enschede. Omdat er zoveel mensen wonen en dit dus wel een soort woon stadsdeel is kan er maar weinig kantoorruimte in Enschede Oost gevonden worden, afgezien van een paar ruimtes op bedrijventerrein de Slank.

Enschede Zuid

Enschede Zuid omvat 3 verschillende wijken en er wonen in dit stadsdeel ruim 34.000 mensen. Enschede Zuid was jarenlang het grootste stadsdeel van de stad maar is onlangs ingehaald door Enschede Oost op dit gebied. Dit komt mede door de aanleg van een Vinex wijk in Oost. Kantoorruimte in Enschede Zuid kan voornamelijk worden gevonden op de Reuver.

Enschede West

Enschede West bevat 6 verschillende wijken, 2 dorpen en ook nog eens 2 buutschappen. Er wonen in dit gebied bijna 27.000 mensen en hiermee is dit stadsdeel het 1 na kleinste stadsdeel van Enschede. Kantoorruimte in Enschede West kan voornamelijk worden gevonden bij het industrie- en havengebied en het Business & Science Park.

Bedrijventerreinen

Enschede heeft meerdere bedrijventerreinen en kantoorlocaties in de stad zitten, die er gezamenlijk voor zorgen dat er in Enschede kwalitatief hoogstaande kantoorruimtes beschikbaar staan.

Bedrijventerrein Marssteden

Bedrijventerrein Marssteden is een zeer modern bedrijventerrein waar in totaal 55 hectare aan bedrijfskavels beschikbaar staat. Er zitten in totaal 198 bedrijven die gezamenlijk ruimte bieden aan 4100 arbeidsplaatsen. Er is parkmanagement en camerabeveiliging beschikbaar en op dit terrein zijn de sectoren industrie, groothandel en bouw het best vertegenwoordigd.

Business- & Science Park

Het Business en Science Park ligt aan de westkant van Enschede, tegenover de campus van de Universiteit Twente. Het terrein biedt plaats aan een verzameling bedrijven die allemaal één ding gemeen hebben; het zijn hoogwaardige en kennisintensieve ondernemingen, die high-tech producten leveren en vaak verbonden zijn aan de universiteit.

Type kantoorpanden

Er zijn vele verschillende soorten kantoorpanden in Enschede beschikbaar. Er zijn bijvoorbeeld ook panden beschikbaar vlak bij de Universiteit van Twente, die een bijzondere relatie met elkaar onderhouden. 

Kennispark Twente

Kennispark Twente is één van de acht belangrijke innovatiecampussen in Nederland. De Universiteit Twente met haar toonaangevende onderzoeksinstituten, de open innovatiecentra en honderden hightech bedrijven: samen vormen ze een unieke, internationale wereldspeler bij het aantrekken van bedrijvigheid en toptalenten. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Emmen, Zwolle, Hengelo, Arnhem

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website