0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Enschede

Enschede is de hoofdstad van Overijssel en een grote en bekende stad in Twente. Het heeft veel bedrijfsruimte beschikbaar en er hangt een echt ondernemersklimaat in de stad.

Bedrijfsruimte te huur Enschede

Bedrijfsruimte in Enschede is in zeer grote getallen te vinden, en het grootste gedeelte hiervan is te huur. Het voordeel van huren is dat je altijd weer kan opzeggen, en mede hierom is huren in Enschede zo populair. 

Bedrijfsruimte te koop Enschede

Bedrijfsruimte in Enschede staat minder vaak te koop dan te huur, echter betekent dit niet dat er weinig keuze is. Er zijn zeer veel bedrijfsruimtes beschikbaar in Enschede, hierdoor is er voor ieder bedrijf een geschikt pand.

Stadsdelen en wijken

Enschede heeft 5 stadsdelen, waarvan de 1 meer bedrijfsruimte beschikbaar heeft dan de ander.

Enschede Centrum

Stadsdeel Centrum in de Nederlandse stad Enschede omvat de wijken De Bothoven, Boddenkamp, Hogeland-Noord, De Laares, Horstlanden-Veltkamp, Lasonder en Het Zeggelt. In dit gebied zijn in totaal ruim 22.000 mensen woonachtig waarmee Enschede Centrum het kleinste stadsdeel van Enschede is. De reden hiervoor is dat dit centrum voornamelijk winkel- en kantoorruimte beschikbaar heeft, bedrijfsruimte is hier minder goed te vinden.

Enschede Noord

Stadsdeel Noord in de Nederlandse stad Enschede omvat de wijken Twekkelerveld, Bolhaar, Deppenbroek, Mekkelholt en Roombeek en het dorp Lonneker. In dit gebied zijn in totaal ruim 30.000 mensen woonachtig, waarmee Noord-Enschede, na de stadsdelen Oost en Zuid, het op twee na grootste stadsdeel is. Bedrijfsruimte in Enschede Noord is vrijwel niet te vinden.

Enschede Oost

Stadsdeel Oost in de Nederlandse stad Enschede omvat de wijken De Eschmarke, Hogeland-Zuid, 't Ribbelt, Stokhorst en Velve-Lindenhof en Glanerbrug. In dit gebied zijn in totaal ruim 38.000 mensen woonachtig waarmee Enschede Oost qua inwonersaantal het grootste stadsdeel van Enschede is. Bedrijfsruimte in Enschede is voornamelijk te vinden op bedrijventerrein de Slank.

Enschede Zuid

Stadsdeel Zuid in de Nederlandse stad Enschede omvat de wijken Helmerhoek, Stroinkslanden en Wesselerbrink. In dit gebied zijn in totaal ruim 34.000 mensen woonachtig waarmee Enschede Zuid het op een na grootste stadsdeel van Enschede is. Jarenlang was Stadsdeel Zuid het grootste stadsdeel, maar door de aanleg van de Vinex-wijk De Eschmarke is Zuid, wat het aantal inwoners betreft, door Stadsdeel Oost ingehaald. Bedrijfsruimte is in dit stadsdeel bijna niet te vinden.

Enschede West

Stadsdeel West in de Nederlandse stad Enschede omvat de wijken Boswinkel, Pathmos, Ruwenbos, Stadsveld en 't Zwering, de dorpen Boekelo en Usselo en de buurtschappen Twekkelo en Goorseveld. In dit gebied zijn in totaal bijna 27.000 mensen woonachtig waarmee Enschede West het een na kleinste stadsdeel van Enschede is. Bedrijfsruimte is hier in grote hoeveelheden te vinden, aangezien hier het Industrie- en Havengebied van Enschede gelegen is.

Bedrijventerreinen

Er zijn in Enschede meerdere fantastische bedrijventerreinen te vinden die stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn, en waar ook meerdere bedrijfsruimtes nog te vinden zijn.

Bedrijventerrein Marssteden

Bedrijventerrein Marssteden biedt bedrijfsruimte in Enschede aan bedrijven van groot tot klein. Op een klein gedeelte van het terrein zijn bedrijfswoningen toegestaan. Op het terrein zijn vooral de sectoren industrie, groothandel en bouw vertegenwoordigd.

  • Modern bedrijventerrein.
  • Ruim opgezet met brede groenstroken en waterpartijen.
  • 55 hectare aan bedrijfskavels.
  • Telt 198 bedrijven met 4100 arbeidsplaatsen.
  • Centrale bluswatervoorziening
  • Parkmanagement.
  • Camerabewakingssysteem inclusief kentekenherkenning aanwezig.
  • Keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerreinen (KVO-b).

Type bedrijfspanden

De bedrijfspanden in Enschede hebben stuk voor stuk hun eigen karakter en eigenschappen, sommige hebben als grootste voordeel de ligging, sommigen de bereikbaarheid en anderen weer de uitstraling van het pand.

Bereikbaarheid van Enschede

Een bedrijfsruimte in Enschede is vrijwel altijd goed te bereiken. Enschede zelf is zeer goed te bereiken via de A35 en de N18, en hierdoor zijn de bedrijfsruimtes dit ook. Bovendien zitten de meeste bedrijventerreinen zeer dicht bij de snelweg, om zo de bereikbaarheid te verbeteren.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Emmen, Zwolle, HengeloArnhem

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website