0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Eindhoven

Op zoek naar kantoorruimte in Eindhoven? De lichtstad kent een groot aantal hoogwaardige kantoorcomplexen, uitstekende ontsluitingswegen, een goed OV-systeem en heeft de beschikking over een internationale luchthaven. Daarbij heeft Eindhoven een groot aantal hoogwaardige bedrijventerreinen ter beschikking, en ook in het centrum zijn nog ruim voldoende locaties om om een kantoorruimte te huren of te kopen. Het centrum is een zeer gezellige plek waar naast mooie winkels ook een aantal hoogwaardige kantoorruimtes in Eindhoven staan. Hier is er altijd ruimte voor de ondernemer, gezien de historie van de stad, en de huidige bijdrage aan de vooruitgang.

Stadsdelen en wijken

Eindhoven bestaat uit zeven stadsdelen die op hun beurt weer 19 wijken hebben. Het stadsdeel Centrum is het oudste deel en is ook het best bereikbaar met het openbaar vervoer.

Strijp

Het stadsdeel Strijp ligt vlak boven het centrum en hier is ook de wijk Strijp-S gelegen. Hier staat innovatie heel hoog en dat dateert terug uit de tijd dat het Philipsterrein hier gelegen was. Dit was een plek voor een aantal revolutionaire uitvindingen, daarom is hier ook veel kantoorruimte in Eindhoven te vinden. Naast Strijp–S heb je ook nog Strijp–R en Strijp–T, wijken waar de bedrijvigheid ook aan het opkomen is. Het stadsdeel beschikt ook over een treinstation, Eindhoven Strijp-S. Het stadsdeel heeft 34.212 inwoners, dit is het op 1 na hoogst van alle stadsdelen. Er liggen hier 4.402 vestigingen en het gemiddelde inkomen per inwoner is 25.200 euro per jaar.

Centrum

Kantoorruimte in Eindhoven kan voornamelijk worden gevonden in het centrum. Het bevat enkele locaties zoals de Technische Universiteit, het Philips Stadion, het Parktheater en het Abbemuseum. Ook is er een bruisend winkelgebied  en een groot treinstation. Er zijn meerdere toeristische trekpleisters en die zitten voornamelijk zeer dicht bij elkaar. Het gebied is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Het centrum heeft de minste inwoners van alle stadsdelen, er wonen 8979 mensen. Er zitten hier 2059 vestigingen en het heeft het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner van Eindhoven, 36.500 euro per jaar.

De Bergen

In De Bergen wordt het "Montmartre in de Bergen" gehouden, een festival waar allerlei bekende internationale portretartiesten naar Eindhoven komen. De Bergen staat vooral bekend om de hoeveelheid winkels die er zitten gevestigd. Het heeft geen treinstations ter beschikking maar wel meerdere bushaltes die de winkels goed bereikbaar maken. Dit gedeelte heeft 2.561 inwoners, 523 vestigingen en het gemiddelde inkomen per jaar is hier 33.700 euro.

Stratum

Stratum ligt ten zuidoosten van het centrum en grenst aan het stadsdeel Gestel. Het bestaat uit drie wijken (Oud-Stratum, Kortonjo en Putten) die weer bestaan uit 22 buurten. Veel benamingen in Stratum verwijzen naar oude gehuchten of boerderijen die tot het oorspronkelijke agrarische dorp behoorden, voordat dit bij Eindhoven werd getrokken. In dit stadsdeel bevinden zich meerdere culturele hotspots, waardoor het aantrekkelijk is voor bezoekers. er wonen hier 33.711 inwoners en er zijn 3.285 vestigingen gevestigd. Het gemiddelde inkomen per inwoner per jaar is 27.000 euro, en dit is het op 1 na hoogste van Eindhoven.

Gestel

In het zuidwesten van Eindhoven ligt Gestel. Hier bevinden zich 3 grote woonwijken die zijn onderverdeeld in 12 verschillende buurten. Het staat in verbinding met het centrum door de centrale Hoogstraat. Er bevinden zich een aantal zeer leuke winkels en ook de High Tech Campus is hier gevestigd. Er wonen 28.053 mensen en is het op 1 na kleinste stadsdeel. Het gebied is wat minder goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Woensel

Het stadsdeel Woensel bestaat uit 2 delen, Woensel Zuid en Woensel Noord. Dit gebied beslaat het grootste gedeelte van Eindhoven-Noord. Hier kan een groot aantal kantoorruimte in Eindhoven worden gevonden, en ook liggen hier de meeste woonwijken, in Zuid zijn er 3 die weer bestaan uit 16 buurten en Noord heeft 4 wijken die bestaat uit 21 buurten. Door deze grote hoeveelheid woonwijken zijn er 102.738 inwoners in Woensel, dit is uiteraard het meest van alle stadsdelen. Er zitten ook 7.451 vestigingen en het gemiddelde inkomen per jaar is hier 23.000 euro. Het gebied heeft geen treinstation maar wel bushaltes.

Tongelre

Tongelre bestaat uit 2 wijken, Oud Tongelre en De Laak. Deze tellen samen weer 10 buurten. Dit stadsdeel is rond de kern ’t Hofke ontstaan en dat centrale deel fungeert nog steeds. Een hof is het echter nooit geweest. Het oude raadhuis van Tongelre stamt uit 1911 en is daarmee een prachtig markant gebouw. Er bevindt zich geen treinstation in Tongelre maar wel meerdere bushaltes.

Bedrijventerreinen

Voor kantoorruimte in Eindhoven kunt u terecht in het centrum of 1 van de vele bedrijventerreinen. Sommige van deze bedrijventerreinen hebben meer de focus op bedrijfsruimtes en opslagplaatsen, maar er zijn er genoeg waar u een kantoorruimte in Eindhoven kunt vinden. Voorbeelden van kantoorlocaties zijn:

Stationsgebied

Het stationsgebied ligt uiteraard zeer dichtbij het station Eindhoven, het is een paar honderd meter lopen. De gewenste doelgroepen van dit gebied zijn kantoorgebruikers, zakelijke diensverleners, financiële sector en overheid. Momenteel zijn er al meerdere bedrijven en overheidsorganisaties gevestigd zoals Rabobank, Logica, VGZ en de gemeente Eindhoven. Aangezien het zo midden in de stad ligt is het nooit lang lopen naar verschillende winkels, horeca en andere voorzieningen. Er is een combinatie van modern vastgoed en bestaande kantoorpanden.

Strijp S

Strijp S ligt dicht bij het centrum en de doelgroep van deze locatie is middelgrote kantoorgebruikers. Momenteel is er veel sprake van kleinschalige bedrijvigheid, en enkele grote gebruikers zoals Bosch. Het centrum en bijbehorende voorzieningen zoals winkels, horeca en een bioscoop zijn op minder dan 10 minuten afstand. Het centraal station en de snelweg A2 liggen op 2 kilometer afstand. Het station Eindhoven Strijp S is uiteraard ook zeer dichtbij, waardoor de locatie beter bereikbaar wordt. Dit is ook waar de voormalige Philips panden gevestigd waren, wat natuurlijk een stukje cultuurhistorie is.

Stadionkwartier

Op dit gebied is ongeveer 20.000 m2 bruto vloeroppervlakte. Het zit ook weer dicht bij het centrum en het bekendste gebouw hier is het Philips Stadion van voetbalclub PSV. De gewenste doelgroep is middelgrote kantoorgebruikers met diverse doelgroepen. Momenteel zit hier onder andere Ziggo gevestigd. Er zitten een aantal horecagelegenheden in de omgeving en ook een winkelcentrum op ongeveer een kilometer afstand. Als u met de auto gaat, er is een parkeergarage onder de gebouwen en het ligt op 2-3 kilometer afstand van de A2. Een zeer goede locatie voor een kantoorruimte in Eindhoven.

Flight Forum

De grootte van Flight Forum is 50.000 m2, het ligt direct naast Eindhoven Airport en de A2. De gewenste doelgroepen zijn ICT, accountancy, zakelijke dienstverlening, middelgrote en grote kantoorgebruikers. Huidige grote bedrijven die hier gevestigd zitten zijn bijvoorbeeld PWC en Deloitte, en dat is goed te verklaren. De kantoorruimte in Eindhoven op dit gebied ziet er mooi uit en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen zowel op, naast als onder het terrein. Ook is het maar 2 minuten rijden vanaf de A2 aangezien het daar dicht tegenaan ligt. 

Type panden

Kantoorruimte in Eindhoven is zeer verschillend. De locatie, bouwjaar en omgeving hebben allemaal invloed op de uitstraling en kwaliteit van het gebouw.

De verschillende soorten kantoren

Er zijn verschillende soorten kantoren te onderscheiden in Eindhoven. Of u nou op zoek bent naar een werkplek, kantoorunit, grote kantoorruimte op maat of een vergaderruimte, in Eindhoven is er genoeg keuze. Op bedrijventerreinen en in het centrum zijn deze soorten kantoren ook terug te vinden, de keuze ligt volledig bij u.

Duurzaamheid

De stad Eindhoven is erg vooruitstrevend, en daarom is zijn zeer veel bedrijven die hier gevestigd zijn ook heel erg bezig met duurzaamheid. Ook de beschikbare kantoorruimte in Eindhoven is hier dan ook erg mee bezig. Vooral bedrijventerreinen als Park Forum zijn hier heel erg mee bezig, en vinden die 1 van de belangrijkste waarden. Mocht dit ook zo zijn voor uw bedrijf, dan is Eindhoven een geschikte plek om een kantoorruimte te huren/kopen. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Maastricht, Den Bosch, Tilburg, Breda

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website