0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Breda

Het Brabantse Breda heeft totaal meer dan 180.000 inwoners en is een fantastisch schakelpunt tussen de Randstad en België. Daarmee ligt Breda ook heel goed tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en is het goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de snelwegen. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van factoren die ervoor zorgen dat bedrijven die op zoek zijn naar een kantoorruimte in Breda uitkomen.

Stadsdelen en wijken

Breda bestaat niet uit stadsdelen maar eerder uit wijken. Er zijn 11 verschillende te onderscheiden: Centrum, Noord, Oost, Zuidoost, Zuid, West, Noordwest, Bavel, Ulvenhout. Prinsenbeek en Teteringen. Kantoorruimte in Breda kan in elk van deze wijken gevonden worden. 

Centrum

In het midden van Breda ligt het centrum, dat ook wel de binnenstad genoemd wordt. Zoals wel vaker is dit het belangrijkste stadsdeel aangezien hier het centrale treinstation ligt en hier ook de meeste winkels en voorzieningen te vinden zijn. In totaal wonen er in deze wijk 15.108 mensen. Kantoorruimte in Breda centrum is in grote hoeveelheden te vinden, voornamelijk richting het treinstation Breda Centraal.

Noord

Deze wijk kan worden gevonden boven het centrum en tussen de wijken Teteringen en Noordwest. In deze wijk wonen 25.546 mensen. Kantoorruimte in Breda Noord kan vooral gevonden worden bij de bedrijventerreinen van de stad die in dit gebied zitten, zoals bijvoorbeeld Belcrum-Zuid.

Oost

De wijk Oost is gelegen aan de rechterkant van het centrum en in deze wijk wonen in totaal 24.129 mensen. Kantoorruimte in Breda Oost is opnieuw voornamelijk op de bedrijventerreinen te vinden, deze zijn voornamelijk gelegen aan de snelwegen van Breda. Hierdoor zijn de terreinen goed bereikbaar met de auto maar door de buslijnen ook met het openbaar vervoer.

Zuidoost

Breda Zuidoost bevindt zich onder de wijk Zuid en in deze wijk wonen 18.855 mensen. Omdat er in dit stadsdeel voornamelijk parken en bossen te vinden zijn is er vrijwel geen kantoorruimte in Breda Zuidoost te vinden.

Zuid

De wijk Zuid bevindt zich onder het centrum, en biedt ruimte aan 8.270 inwoners. Kantoorruimte is in Breda Zuid voornamelijk te vinden in het gebied Zandberg, daar staan een aantal panden vrij.

West

De wijk West bevindt zich aan de linkerkant van het centrum, en er wonen in totaal 32.500 mensen. Dit is tevens het meest van alle wijken. Kantoorruimte in Breda in deze wijk is voornamelijk te vinden richting de snelweg, maar dit is toch meer een locatie voor bedrijfsruimte.

Noordwest

De wijk Noordwest kan gevonden worden boven het centrum van Breda en er zijn hier 26.365 bewoners. Kantoorruimte in Breda Noordwest kan worden gevonden aan de randen van de wijk, zowel aan de oost- als de westkant. 

Bavel

Bavel bevindt zich in het oosten van de gemeente Breda, en hier kan vooral naast de A27 nog wel eens een kantoorpand beschikbaar staan, maar over het algemeen is hier niet veel beschikbaar. Het inwoneraantal is hier 8.320.

Ulvenhout

Ulvenhout bevindt zich rechts onder in de gemeente Breda en beschikt over 4.923 inwoners, dit is het minst van alle wijken. Voor kantoorruimte in Breda is dit geen goede wijk, er is weinig ruimte beschikbaar. 

Prinsenbeek

Prinsenbeek bevindt zich links boven in de gemeente Breda en er wonen hier 11.721 inwoners. Het gebied beschikt over zijn eigen treinstation, Breda-Prinsenbeek. Hierdoor is deze wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier en daar kan een enkele kantoorruimte gevonden worden dicht bij het treinstation Breda-Prinsenbeek, maar over het algemeen is hier weinig ruimte beschikbaar.

Teteringen

Teteringen bevindt zich naast het stadsdeel Noord en er wonen hier 7.715 inwoners. Kantoorruimte is hier in kleine getallen te vinden in het centrum van de wijk. 

Bedrijventerreinen

In Breda zijn meerdere bedrijventerreinen te vinden, en het grootste gedeelte van deze bedrijventerreinen hebben naast bedrijfsruimte ook kantoorruimte in Breda beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn:

Rithmeesterpark

Het Rithmeesterpark ligt centraal in West-Europa, tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen, met relatief korte afstanden tot economische centra. Deze bereikbaarheid samen met kwaliteit en multifunctionaliteit van het Rithmeesterpark staan garant voor ontwikkeling, innovatie en groei.

Bedrijventerrein Emer Noord

Dit bedrijventerrein ligt in het noorden van de gemeente Breda, in het grootschalige bedrijventerrein gedeelte tussen de wijken Haagse Beemden en Hoge Vlucht. Het heeft een totale oppervlakte van 35 hectare, kent een beperkte mate van economische veroudering en er is hier een herstructureringsplan van toepassing. Het terrein is gelegen aan vaarwater maar er is geen kade beschikbaar. 

Bedrijventerrein Hazeldonk

Dit terrein ligt aan de A16, ten zuiden van Breda en heeft een netto oppervlakte van 83 hectare. Het ligt bij de voormalige grensovergang naar België en is speciaal bestemd voor logistieke bedrijvigheid, Ook hier is sprake van technische veroudering waar herstructurering in uitvoering is. Hier is echter een kavel beschikbaar gesteld voor windmolens.

Type kantoorpanden

Breda heeft verschillende opties qua kantoorpanden, en de stad is ook druk bezig met het realiseren van nieuwe projecten wat weer ruimte bied aan verschillende soorten kantoorpanden.

Nieuwbouw van kantoren

Onlangs is er nog een nieuwe kantoorruimte in Breda gerealiseerd. Op een zichtlocatie aan de Ettensebaan te Breda realiseerde Hazenberg Bouw, in eigen ontwikkeling, een nieuw bedrijfspand. Het betreft ca. 1850 m2 kantoorruimte in 3 bouwlagen, ca. 500 mbedrijfsruimte en ca. 50 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Modern of ouderwets

De kantoorruimte in Breda is te vinden met allerlei verschillende uitstralingen. Zo zijn er in het centrum van de stad een aantal panden te vinden die een "ouderwetse" uitstraling hebben maar toch wel voldoen aan de eisen van de meeste huurders. Op de bedrijventerreinen zijn meestal relatief nieuwe panden te vinden die ook nog eens de voordelen van het bedrijventerrein zelf ondervinden, zoals parkeergelegenheden en beveiliging.  

Alternatieve vestigingslocaties

 

Oosterhout, Etten-Leur, Zevenbergen

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website