0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Den Bosch

Vele nationale en internationale bedrijven zien 's-Hertogenbosch als een aantrekkelijk vestinglocatie. En dit is begrijpelijk, want behalve een prachtige historische binnenstad beschikt Den Bosch ook over hoogwaardige kantoren- en bedrijventerreinen. Deze terreinen worden ontsloten door verschillende belangrijke water-, rail- en wegverbindingen. Zo ligt de stad direct aan dé hoofdtransportader van Nederland: de A2. De ligging aan de verschillende verbindingswegen zorgt ervoor dat de Hertogstad een ideale locatie is voor een bedrijf om zich te vestigen in de kantoorruimte in Den Bosch. Als hét zakencentrum van Zuid-Nederland blijft de bedrijvigheid in Den Bosch immers groeien en in de nabije toekomst wordt er dan ook volop geïnvesteerd in nieuwe en innovatieve kantoren- en bedrijvenlocaties, bijvoorbeeld aan de A2.

Stadsdelen en wijken

Den Bosch kan worden opgedeeld in 14 verschillende stadsdelen, maar aangezien Den Bosch naast een stad ook een gemeente is horen een groot aantal van de stadsdelen niet echt bij de stad maar alleen bij de gemeente. Hieronder worden alleen de stadsdelen van de stad Den Bosch beschreven, dus de stadsdelen Empel, Rosmalen-Noord, Rosmalen-Zuid, Engelen, de Groote Wielen, Vinkel en Nuland worden niet toegelicht.

Binnenstad

De Binnenstad van Den Bosch ligt in het centrum van de stad en bevat vele belangrijke voorzieningen van de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale treinstation. Het bestaat uit 236 hectare oppervlakte en er wonen 11.450 inwoners. De grenzen van dit stadsdeel worden ruwweg aangegeven door de vestingmuren van de stad. Kantoorruimte in Den Bosch is goed te vinden in dit stadsdeel aangezien het goed te bereiken is.

Zuidoost

Dit stadsdeel is te vinden in het noorden van de stadsdelen Graafsepoort en Rosmalen Zuid en aan de westkant van de binnenstad. Het aantal inwoners in dit stadsdeel bedraagt 1.105. Kantoorruimte in Den Bosch Zuidoost is op niet veel plekken te vinden afgezien van het bedrijventerrein Brand dat gelegen is aan de snelweg. 

Graafsepoort

De Graafsepoort is weer gelegen boven het stadsdeel Zuidoost en en aan de rechterkant van het centrum en het stadsdeel Muntel/Vliert. De Graafsepoort heeft een oppervlakte van 286 hectare en ook 13.925 inwoners. Kantoorruimte in Den Bosch kan ook hier gevonden worden, zoals bijvoorbeeld aan de van Broekhovenlaan, waar meerdere huisarts praktijken al gevestigd zitten. 

Muntel/Vliert

Muntel/Vliert ligt vlak boven de binnenstad en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het bestaat uit 3 wijken, dit zijn Ortherpoort, De Muntel en de Vliert. Het inwonersaantal van dit stadsdeel is 7.285. In dit stadsdeel kan vrijwel geen kantoorruimte gevonden worden.

Noord

Dit stadsdeel ligt boven het centrum en ook boven het stadsdeel Muntel/Vliert. Het heeft een oppervlakte van 632 hectare en er wonen 19.215 mensen. De randen van dit stadsdeel zijn voornamelijk snelwegen en binnen dit stadsdeel ligt ook het bedrijventerrein de Herven en het High Tech Park 's-Hertogenbosch. Mede hierdoor is kantoorruimte in Den Bosch Noord gemakkelijk te vinden.

Maaspoort

De Maaspoort is 1 van de noordelijke stadsdelen van Den Bosch en ligt uiteraard ook aan de Maas. Het is een stadsdeel dat zich kenmerkt door de verschillende architectuurstijlen die er gebruikt zijn in de gebouwen. Het inwonersaantal van dit stadsdeel is 16.860. Ook beschikt dit stadsdeel over een bedrijventerrein, de Maasindustrie, waar naast bedrijfsruimte ook kantoorruimte gevonden kan worden.

West

Het stadsdeel West is zowel qua oppervlakte als qua inwoners een groot stadsdeel van Den Bosch. Het totale oppervlakte bedraagt 11,34 km2 en het inwonersaantal is 20.940. Kantoorruimte in Den Bosch West vooral te vinden vlak naast het centrale treinstation 's-Hertogenbosch aangezien zowel aan de linkerkant als de rechterkant van dit station kantoorruimte te vinden is.

Bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen en kantoorlocaties zijn in Den Bosch in grote hoeveelheden te vinden. Aangezien Den Bosch goed bereikbaar is hebben de bedrijventerreinen hier op ingespeeld door vlak bij de snelwegen te vestigen en hier uiteraard van te profiteren. 

High Tech Park & Maaspoort

De autobereikbaarheid van High Tech Park en Maaspoort is uitstekend. De locaties bevinden zich direct aan de A59. High Tech Park ligt net ten zuiden van de A59, Maaspoort aan de noordkant. Maaspoort en High Tech Park zijn twee moderne gemengde bedrijventerreinen. High Tech Park is kantoorachtig van aard en heeft dus ook meerdere kantoorruimte in Den Bosch beschikbaar. Maaspoort is overwegend bedrijfsmatig van aard met groothandelsbedrijven, bouwnijverheid, transport, garage- en metaalbedrijven.

Paleiskwartier

Het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch is de toplocatie voor juridische diensten, financiële diensten, zakelijke dienstverlening en kennisinstellingen die op zoek zijn naar kantoorruimte in Den Bosch. Het Paleiskwartier grenst direct aan de westkant van het Centraal Station. In enkele minuten is de afstand naar de historische binnenstad gewandeld via de stations-passarelle of via de nieuwe Paleisbrug over het spoor. De bereikbaarheid per auto is uitstekend met de nieuwe Randweg die het Paleiskwartier verbindt met de rijkswegen A2 en A59.

Type kantoorpanden

De kantoorruimte in Den Bosch is divers en veelzijdig. Allemaal hebben ze het voordeel dat Den Bosch goed te bereiken is maar sommige zijn weet net wat beter te bereiken dan andere. Ook de uitstraling, omgeving, prijs en overige bedrijven zijn belangrijke kenmerken van de kantoorruimtes.

De Brabantse uitstraling

Steeds meer buitenlandse bedrijven kiezen voor een vestigingsplaats in Brabant vanwege de toenemende hightech uitstraling van de provincie. Voor het eerst gaat de grootste belangstelling vanuit het buitenland uit naar vestiging van een Research & Development Centre in Brabant. Vooral branches als elektronica, medische technologie, solar en semi-conductors zijn daarbij sterk vertegenwoordigd.

Omgeving en andere bedrijven

Aangezien de meeste kantoorruimte in Den Bosch te vinden is op bedrijventerreinen en kantoorlocaties zit je al snel in een echte werkomgeving. Ieder pand om je heen is weer een andere bedrijf met andere doelstellingen en kennis. Dat is iets waar je als bedrijf van kunt profiteren en wat er ook zeer goed uit ziet voor de uitstraling van jouw bedrijf. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Roosendaal, Oss, Waalwijk

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website