0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Tilburg

Het Brabantse Tilburg kent de voordelen van een stad en gezelligheid van een dorp. De stad is kleinschalig opgezet maar beschikt over alles wat je kunt verwachten in een stad. Zo kent het centrum een groot aantal voorzieningen zoals een groot aanbod restaurants en winkels en een goed OV-netwerk. Tilburg is goed te bereiken via het spoor maar ook met eigen vervoer. De stad is gelegen aan de A58 en is goed verbonden met steden als Breda, Eindhoven en Den Bosch. Daarbij is Eindhoven Airport te bereiken in ongeveer een half uur.

Stadsdelen en wijken

In Tilburg zijn 8 verschillende stadsdelen te onderscheiden, dit zijn:

Binnenstad

De Binnenstad is het centrale stadsdeel van Tilburg en ook de enige die uit één enkele wijk bestaat. In dit stadsdeel zijn een groot aantal voorzieningen te vinden in de vorm van winkels en uitgaansgelegenheden, zoals bijvoorbeeld in de Emmapassage. Het stadsdeel heeft ook een woon- en werkfunctie. Er wonen hier 6.457 inwoners. Kantoorruimte in Tilburg is hier in grote hoeveelheden te vinden, voornamelijk dicht bij het treinstation. Deze kantoren profiteren van de goede bereikbaarheid van Tilburg.

Oud-Noord

Oud-Noord ligt boven het centrum van Tilburg en het is omsloten door de spoorlijn Breda-Eindhoven, het Wilhelminakanaal en de Ringbaan West. Er wonen hier veel mensen, in totaal 33.725. Kantoorruimte in Tilburg Oud Noord kan in enkele gevallen worden gevonden richting de rivieren die dit gebied omsluiten.

Noord

Noord is een groot stadsdeel binnen Tilburg dat zich ook ver uitstrekt naar de westkant van de stad. Het bevat de wijken van Berkel-Enschot en Udenhout ten noorden van het Wilhelminakanaal. Het is een groot stadsdeel met in totaal 22.438 inwoners. Kantoorruimte is in dit stadsdeel ook in grote getallen te vinden, aangezien er in dit stadsdeel ook zeer veel bedrijventerreinen te vinden zijn.

Oud Zuid

Dit stadsdeel ligt zeer centraal in Tilburg, een soort van om het centrum heen. Het wordt omsloten door de Ringbaan West, Ringbaan Zuid en het Wilhelminakanaal. Er wonen in dit stadsdeel 41.305 mensen. Omdat dit stadsdeel dus vrij dicht bij het centrum ligt is er hier een ruime hoeveelheid aan kantoorruimte in Tilburg te vinden. 

Oost

Tilburg Oost ligt aan de rechterkant van Oud-Zuid en bevat de wijken van Berkel-Enschot en Udenhout ten oosten van het Wilhelminakanaal. Er wonen hier maar weinig inwoners en kantoorruimte is in Tilburg Oost is ook niet veelvoorkomend. 

West

Tilburg West ligt tussen de Reeshof en de Ringbaan West. In dit stadsdeel wordt steeds meer de technische veroudering zichtbaar. Het aantal bewoners van deze wijk is 30.320. Kantoorruimte in Tilburg West is hier niet gemakkelijk te vinden.

Zuid

Dit stadsdeel heeft een groot oppervlakte en strekt zich uit tot het westen van de stad. In dit stadsdeel wonen 14.760 mensen, en kantoorruimte in Tilburg Zuid kan worden gevonden aan de A58, waar een aantal bedrijventerreinen gevestigd zijn.

Reeshof

Dit stadsdeel ligt aan de westkant van Tilburg en heeft een treinstation genaamd Tilburg Reeshof in de omgeving liggen. Sinds de uitbreiding 'Koolhoven' klaar is wonen er 52.825 inwoners. Een aantal kantoorruimtes kunnen worden gevonden rond het treinstation.

Bedrijventerreinen

In Tilburg zijn meerdere bedrijventerreinen te vinden, en een groot aantal van deze bedrijventerreinen hebben naast bedrijfsruimte ook kantoorruimte in Tilburg beschikbaar. Voorbeelden van bedrijventerreinen in Tilburg zijn:

Het Laar

Bedrijventerrein Het Laar ligt in Tilburg-Zuid, aan de snelweg A58. Het is niet alleen per auto goed bereikbaar, maar ook met het openbaar vervoer. Het Laar is eind jaren tachtig ontwikkeld. Op het bedrijventerrein zijn zo’n 120 ondernemingen actief, voornamelijk in de zakelijke dienstverlening. In 2018 krijgt Het Laar een nieuwe impuls door de realisatie van een nieuw Nederlands hoofdkantoor voor Rhenus Contract Logistics. Door de bijzondere architectuur van dit gebouw, is het een opvallende verschijning op Het Laar en vanaf de A58.

Katsbogten

Bedrijventerrein Katsbogten ligt pal naast de A58, vlakbij Tilburg-Zuid en Goirle. Vanwege de uitstekende bereikbaarheid zijn er voornamelijk logistieke bedrijven gevestigd. Daaronder ook enkele op consumenten gerichte pick up points van supermarkten. Sinds 2010 heeft het terrein een eigen baken: het 70 meter hoge kantorencomplex Entrada, speciaal voor kantoorruimte in Tilburg. Op Katsbogten zijn zo’n zestig bedrijven gevestigd. Ongeveer tweederde is lid van Vitaal Katsbogten. Deze vereniging zet zich samen met anderen in voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.

Kanaalzone

Kanaalzone is het oudste bedrijventerrein van Tilburg en kenmerkt zich onder meer door zijn bijzondere ligging tussen de Oude Stad en Tilburg Noord. Met ruim 250 bedrijven biedt Kanaalzone werkgelegen­heid aan bijna 5.000 personen. Behalve gewerkt wordt er op het bedrijventerrein ook gewoond, gesport en gerecreëerd. Het oudste bedrijventerrein van Tilburg is bezig met een forse vernieuwingsslag. De herstructurering van het Bierens-terrein vormt daarvan een van de exponenten. Ook de verbreding van het Wilhelmina-kanaal draagt bij aan de beoogde vernieuwing en modernisering.

Type kantoorpanden

De kantoorruimte in Tilburg is in ruime hoeveelheden aanwezig en er zijn ook veel verschillen tussen deze ruimtes, bijvoorbeeld in prijs, uitstraling en grootte. 

De prijzen in Tilburg

Er is een sterke prijsdifferentiatie zichtbaar tussen de verschillende kantoorruimte in Tilburg. Op een populaire locatie zoals het centrum bedraagt de mediane huurprijs € 125 per m2 per jaar en is het de verwachting dat dit in 2018 licht kan gaan toenemen. Op de minder populaire kantoorlocaties zijn de mediane huurprijzen lager. Zo liggen de prijzen in stadsdeel Tilburg Zuid binnen een bandbreedte van € 70 tot € 100 per m2. Ook in de overige delen van de gemeente zijn de prijzen fors lager dan in het centrum, met een mediaan prijsniveau van € 85 per m2.

Diversiteit aan uitstraling

Kantoorruimte in Tilburg is heel erg verschillend van elkaar qua uitstraling. Sommige panden zien er ouderwets uit en andere weer zeer modern. Het hangt natuurlijk ook heel erg af van de invulling die het bedrijf geeft aan het pand, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Dit zorgt ervoor dat een bedrijfsruimte in Tilburg weer een compleet nieuwe uitstraling krijgt, en hierdoor blijft het maar verschillen.

Hoe groot moet uw pand zijn?

In Tilburg zijn er kantoorruimtes te vinden tot een grootte van wel 35.000 m2. Hierdoor weet u zeker dat u altijd een kantoorruimte in Tilburg kunt vinden die past bij uw behoeften en dat u altijd genoeg plek heeft. Uiteraard zijn er ook kleinere panden te vinden, of panden die voor een deel gehuurd of gekocht kunnen worden. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Rijen, Goirle, Oisterwijk

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: wij zijn geen onderdeel van een groep makelaars en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: bekijk het grootste en meest actuele aanbod van commercieel vastgoed

Marktkennis: maak gebruik van de database met historische data over het commercieel vastgoed

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: handig zoeken en vinden van objecten dankzij de nieuwe manier van zoeken