0
0
objecten
0
0
objecten

Emmen als vestigingslocatie

Poort naar Duitsland
Emmen is een middelgrote stad in het noordoosten van Nederland. De stad ligt vlakbij de grens met Duitsland en is verbonden met omliggende steden door diverse weg-, water- en spoorverbindingen.

Markt onder druk 
De bedrijfsruimtemarkt heeft het al jaren lastig in Emmen. Zoals bij meer steden in de regio is de leegstand aan het groeien. De gemeente en ondernemers proberen dit tij te keren door in te zetten op onder meer logistiek en distributie.

Instabiele kantorenmarkt 
Ook de kantorenmarkt heeft het niet gemakkelijk in Emmen en omstreken. Ondanks dat er voldoende aantrekkelijke locaties aanwezig zijn, is de leegstand niet afgenomen in de stad. Emmen wil zich dan ook presenteren als de poort naar Duitsland, wat hopelijk zal leiden tot een verbetering van de kantorenmarkt.

Retail 
Emmen heeft weinig concurrentie van grotere winkelsteden in de wijdere regio en kent daardoor ook een vrij stabiele retailmarkt. Desondanks heeft de stroom aan faillissementen de afgelopen jaren een flinke slag gegeven aan de winkelmarkt van de stad. De leegstand ligt boven het landelijk gemiddelde en de opname blijft ook nog achter.