0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Rotterdam

Met ruim 600.000 inwoners is Rotterdam de op een na grootste stad van ons land. De stad kenmerkt zich door moderne architectuur en een ruim opgezet centrum met een groot aantal winkels, restaurants en andere voorzieningen. Het heeft ook de grootste haven van Europa en daarbij beschikt het ook over een hoogwaardig openbaar vervoersnetwerk met verschillende trein-, bus-, metro- en tramverbindingen. 

Bedrijfsruimte te huur in Rotterdam

Rotterdam is, in vergelijking met de andere 3 grootste steden van Nederland, een relatief goedkope plek om bedrijfsruimt te huren. Dit, in combinatie met de gunstige ligging aan bijvoorbeeld de haven is zeer interessant voor bedrijven. Zo heeft onlangs het havenbedrijf Staalprofiel 1600m2 aan bedrijfsruimte gehuurd aan de haven.

Bedrijfsruimte te koop in Rotterdam

In Rotterdam is nog genoeg bedrijfsruimte te koop, voornamelijk te vinden op het bedrijventerrein Noord/West. Onlangs heeft het bedrijf Loxam nog 2.500 m2 aan grond gekocht vlakbij de Europoort. Bekijk alle bedrijfsruimte in de Botlek, Europoort of Maasvlakte

Stadsdelen en wijken

Bedrijfsruimte in Rotterdam zit verspreid over de 14 stadsdelen. Dit zijn:

Charlois

Charlois ligt in het zuiden en heeft een aantal bedrijfsruimte beschikbaar, voornamelijk gelegen aan het water. Charlois is over het algemeen niet zo´n goede buurt, het scoort onder het gemiddelde op het gebied van de veiligheid en heeft veel leegstand. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 jaar zijn het best vertegenwoordigd. Het heeft 3 metrostations en is ook met de tram te bereiken.

Delfshaven

Delfshaven ligt in het centrum en heeft bijna geen bedrijfsruimte beschikbaar. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 wordt hier het sterkst vertegenwoordigd. Delfshaven heeft 1 metrostation en is ook te bereiken via tram 4 en 8.

Feijenoord

Feijenoord ligt aan de zuidoever van de Nieuwe Maas en heeft vrijwel geen bedrijfsruimte beschikbaar. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 wordt hier het sterkst vertegenwoordigd. Het stadsdeel is voorzien van diverse bus- en tramlijnen met de daarbij behorende halte. Daarnaast komen metrolijnen D en E door het stadsdeel. Ook bezit het stadsdeel drie treinstations, waarvan Rotterdam Stadion een evenementenstation is. 

Hillegersberg/Schiebroek

Hillegersberg/Schiebroek ligt in het noorden en heeft ook niet veel bedrijfsruimte beschikbaar. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 wordt hier het sterkst vertegenwoordigd. Hillegersberg wordt bediend door tramlijnen 4 en 8 en Schiebroek door tramlijn 25. Bekijk alle bedrijfsruimte in Hillegersberg Bekijk alle bedrijfsruimtes in Schiebroek

Hoek van Holland

Hoek van Holland ligt ver in het oosten van de gemeente Rotterdam en heeft alleen op bedrijventerrein de Haak een paar bedrijfsruimtes beschikbaar. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 wordt hier het sterkst vertegenwoordigd. Wegens de ombouw van de Hoekse Lijn van trein naar metro is er tijdelijk geen openbaar vervoer per spoor naar en in Hoek van Holland. Er rijden vervangende bussen. Station Hoek van Holland Haven wordt een metrostation en station Hoek van Holland Strand wordt vervangen door het nieuwe metrostation Hoek van Holland Strand dat echt aan het strand komt te liggen.

Hoogvliet

Hoogvliet ligt in het zuidwesten van de gemeente en een bedrijfsruimte in Rotterdam kan daar voornamelijk worden gevonden op het bedrijventerrein Nieuwe-Gadering. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 wordt hier het sterkst vertegenwoordigd. De drie Hoogvlietse metrostations worden bediend door de lijnen C en D. Het busnet in Hoogvliet wordt ook bediend door de RET.

IJsselmonde

IJsselmonde ligt in het zuidoosten en heeft met de bedrijventerreinen Hordijk Oost en Hordijk West 2 bedrijventerreinen met bedrijfsruimte beschikbaar. De leeftijdcategorie 45 tot en met 64 jaar is met 25.3% het sterkst vertegenwoordigd. In het stadsdeel ligt het NS-station Rotterdam Lombardijen. Tramlijnen 2, 20 en 23 lopen door de wijk. 

Kralingen Crooswijk

Kralingen Crooswijk ligt in het centrum en heeft vrijwel geen bedrijfsruimtes beschikbaar. De leeftijdscategorie 25 tot en met 45 jaar is met 32.4% het sterkst vertegenwoordigd. Het gebied beschikt over 3 metrostations. Bekijk alle bedrijfsruimtes in Kralingen Bekijk alle bedrijfsruimtes in Crooswijk

Noord

Noord ligt uiteraard in het noorden en heeft weinig bedrijfsruimte in Rotterdam beschikbaar. De leeftijdscategorie 25 tot en met 45 jaar is met 39,6% het sterkst vertegenwoordigd. In Noord rijden zes RET-buslijnen, vijf RET-tramlijnen en RandstadRail via Station Blijdorp. Ook heeft het een spoorwegstation: Station Rotterdam Noord.

Overschie

Overschie ligt in het noordwesten en telt veel bedrijfsruimte in Rotterdam. Hier liggen dan ook bedrijventerrein Spaanse Polder, bedrijvenpark Noord-West en Schieveen. De leeftijdcategorie 25 tot en met 45 jaar is met 28,9% het sterkst vertegenwoordigd. Het gebied is minder goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar wel goed te bereiken via de A20 en de A13. Bekijk hier alle bedrijfsruimtes in Schieveen Bekijk alle bedrijfsruimtes in de Spaanse Polder

Pernis

Pernis ligt tussen de havens van de gemeente en hier ligt vrijwel geen bedrijfsruimte in Rotterdam. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 jaar is met 29.5% het sterkst vertegenwoordigd. Het heeft een metrostation en is ook te bereiken via buslijn 69.

Prins Alexander

Prins Alexander is het meest oostelijke bestuurscommissiegebied van de gemeente. Het gebied heeft een aantal bedrijfsruimtes beschikbaar, vooral buiten bedrijventerreinen om. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 jaar is met 27.9% het sterkst vertegenwoordigd. Het NS-station Rotterdam Alexander ligt aan de spoorlijn Rotterdam – Gouda – Utrecht en is een halte voor alle Intercitytreinen. Door het gebied lopen de metrolijnen A en B met in totaal dertien stations. Verder zijn er verschillende busverbindingen. 


Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum ligt uiteraard in het centrum en er zijn hier vrijwel geen bedrijfsruimtes te vinden, aangezien hier meer kantoren en winkels te vinden zijn. De leeftijdcategorie 25 tot en met 44 jaar is met 20.9% het sterkst vertegenwoordigd. Het is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer, aangezien het 2 treinstations heeft en 7 metrostations. Bekijk alle bedrijfsruimtes in Rotterdam Centrum

Rozenburg

Rozenburg ligt in het westen van de gemeente er er zijn hier zo goed als geen bedrijfsruimtes te vinden. De leeftijdcategorie 45 t/m 64 jaar is met 28.9% het sterkst vertegenwoordigd. Het openbaar vervoer van Rozenburg is niet erg goed, mede omdat het zo ver van Rotterdam af ligt. 

Bedrijventerreinen

Rotterdam beschikt over een groot aantal bedrijventerreinen, en ook in de omgeving zijn veel bedrijventerreinen te vinden, waarschijnlijk vanwege de goede ligging. Een aantal voorbeelden van deze bedrijventerreinen zijn:

Bedrijventerrein Gadering

Dit terrein ligt in Rotterdam Zuid en bestaat uit twee delen: Het oudere gedeelte ‘Hoogvliet’ en het nieuwere gedeelte ‘Nieuwe Gadering’. Buiten de haven en logistiek zijn onder andere handel, bouw en commerciële dienstverlening goed vertegenwoordigd. Gadering ligt aan de zuidkant van Rotterdam, net onder de A15. Het terrein is goed bereikbaar; de aantakking van de ontsluitingsweg op de snelweg is minder dan 300 meter. Het metrostation Tussenwater ligt aan de zuidgrens van het bedrijventerrein.

Het Stadionpark

Het Stadionpark heeft als een van de hoofddoelen om het ondernemen te stimuleren. Het terrein stimuleert retail en horeca om met nieuwe concepten te komen en die in Stadionpark uit te proberen. Het plan is om het bestaande station te gaan uitbreiden zodat het altijd te gebruiken is. Ook zal er een nieuwe trambaan aangelegd worden vanaf het Zuidplein naar het Stadionpark. Zo is het Stadionpark goed bereikbaar voor iedereen.

Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West

Dit bedrijventerrein ligt bij de wijk Overschie. Het beslaat een oppervlak van 117 ha en er zijn ongeveer 390 bedrijven gevestigd. Bedrijventerrein Noord-West ligt in de Oost-Abtspolder die is opgespoten met havenslib. In de jaren tachtig is het bedrijvenpark tot ontwikkeling gebracht. De eerste grote bedrijven die zich er vestigden waren distributiecentra zoals het Korean Trade & Distribution Center.

Bedrijventerrein Hordijk

Bedrijventerrein Hordijk is gelegen aan de zuidzijde in IJsselmonde, ten zuiden van het Maasstadziekenhuis. Op bedrijventerrein Hordijk is een grote diversiteit aan bedrijven uit diverse sectoren vertegenwoordigd, zoals: industrie, handel, bouw en commerciële en niet commerciële dienstverlening. Belangrijke doelgroep blijft de kleinschalige ambachtelijke bedrijvigheid. Nieuwe vestiging van (grootschalige) detailhandel en scholen is niet wenselijk. Het ligt nabij de uitvalswegen richting de A15 en A16.

De Waalhaven

De Waalhaven is een gebied voor bedrijven die zich specifiek richten op de haven van Rotterdam. Dit is dan ook de voornaamste reden om hier te vestigen. Het heeft een goede bereikbaarheid (inclusief openbaar vervoer) en een relatief korte afstand tot het stadscentrum, woonwijken en het bedrijfsleven in de andere havens. Bekijk alle bedrijfsruimtes in de Waalhaven

Een bedrijfsruimte in Rotterdam kunt u vinden in 1 van de bovengenoemde bedrijventerreinen, een ander bedrijventerrein of gewoon ergens in de Maasstad zelf.

Type bedrijfspanden

In Rotterdam zjn er verschillende soorten panden te huren of kopen, zo kan u zelf kiezen tussen de grootte, de ligging, de parkeergelegenheid, kwaliteit en vele andere zaken.

Aan het water

Er zijn verschillende bedrijfsruimte in Rotterdam te onderscheiden, zo ligt een groot aantal aan het water vanwege de haven, maar een bedrijfsruimte in Rotterdam kan ook gevonden worden in de binnenstad niet aan het water, mocht u dat liever hebben. Ook is er een variatie aan hoogbouw en oude gebouwen te vinden. Sommigen gebouwen staan er al sinds de 15de eeuw.

Groot of klein

Een bedrijfsruimte in Rotterdam kan zowel een zeer grootte ruimte betreffen, met een kantoor ernaast en ruimte voor zeer veel medewerkers en opslag, maar ook een flexibele bedrijfsruimte waar maar een klein gedeelte van gehuurd wordt. Ook is er onderscheid te maken in panden die zelf parkeergelegenheden hebben en bedrijfsruimte in Rotterdam die een openbare parkeerplek gebruiken. Op de bedrijventerreinen is meestal wel een eigen parkeerplaats.

Prijs en randzaken

Een bedrijfsruimte in Rotterdam kan alle kanten op. Een mooi oud pand of een splinternieuwe, een pand met airco en zonlicht en allemaal van hoge kwaliteit. De prijs voor commercieel vastgoed is in 2018 helaas wel weer omhoog gegaan, en de Maasstad is hier geen uitzondering van

Alternatieve vestigingslocaties

 

Den HaagDordrechtVlissingen

De voordelen van Ventu

• Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

• Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je bedrijfspand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website