0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Dordrecht

Een ligging nabij de haven van Rotterdam, ligging aan enkele belangrijke verkeersaders, beschikking over een trein- en busstation en een historisch centrum met volop voorzieningen: dat vind je in Dordrecht! Deze stad in Zuid-Holland is ideaal gelegen aan de A16 en bij de A15 en heeft enkele hoogwaardige bedrijventerreinen. Een uitstekende locatie dus om je volgende bedrijf te vestigen!

Bedrijfsruimte te huur Dordrecht

Van alle beschikbare bedrijfsruimte in Dordrecht is het grootste aantal beschikbaar voor huur, daarom is er voor de bedrijven die graag huren genoeg keuze beschikbaar in Dordrecht. 

Bedrijfsruimte te koop Dordrecht

Bedrijfsruimte te koop in Dordrecht is moeilijker te vinden dan bedrijfsruimte te huur, echter is er nog steeds zeer veel keus over. Voornamelijk op de Dordrechtse bedrijventerreinen is er nog steeds een ruime keuze beschikbaar. 

Stadsdelen en wijken

Dordrecht bestaat uit vele verschillende wijken maar stadsdelen zijn niet officieel bepaald voor deze stad, maar deze kunnen wel worden bepaald door grenzen als het spoor te gebruiken.

Binnenstad

De Binnenstad van Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, is het gebied binnen de Spuihaven, ook wel centrum of 'de stad' genoemd. De Spuihaven is de middeleeuwse stadsgracht die loopt van de Prinsenstraat in het zuiden tot aan de Noordendijk in het noorden. Dit stadsdeel heeft voornamelijk winkel- en kantoorruimte beschikbaar, bedrijfsruimte is hier minder goed te vinden. 

Noord

Dordrecht Noord bestaat uit het gebied dat aan de bovenkant van de spoorlijn van station Dordrecht gevonden kan worden. In dit gebied zijn voornamelijk veel polders en havengebieden te vinden. Ook meerdere industriegebieden zoals industriegebied Staart en bedrijventerrein Groene Zoom kunnen hier gevonden worden. Dit leidt ertoe dat bedrijfsruimte in Dordrecht voor een deel ook zeer goed hier gevonden kan worden.

Noordoost

Dit stadsdeel bestaat voornamelijk uit groen gebied en kan worden gevonden aan de noordkant van de Provinciale Weg en de Oostkant van de Dordrechtse spoorlijn. Afgezien van een enkele bedrijfsruimte in de wijk Egstraat is hier vrijwel geen bedrijfsruimte in Dordrecht te vinden. 

Oost

Dit stadsdeel is veruit het grootst van alle andere aangezien het alles betreft aan de Oostkant van de A16 met als noorderlijke grenzen de Provinciale weg en de spoorlijn. Dit gebied is voor een zeer groot gedeelte opnieuw bos en groen maar er zijn ook vele woonwijken, winkelcentra en andere voorzieningen te vinden, zoals treinstation Dordrecht-Zuid. Bedrijfsruimte in Dordrecht Oost is echter een stuk minder goed te vinden. 

West

Dordrecht West is het stadsdeel van Dordrecht dat alles bevat aan de linkerkant van de A16. Dit gebied is qua oppervlakte niet heel erg groot, echter zijn hier wel meerder bedrijfsruimtes te vinden aangezien de meeste bedrijventerreinen van Dordrecht hier gelegen zijn, bijvoorbeeld de Dordtse Kil 1 t/m 3.

Bedrijventerreinen

De stad Dordrecht heeft meerdere fantastische bedrijventerreinen, waarvan de meeste ook nog bedrijfsruimte in Dordrecht beschikbaar hebben, zowel voor huur als koop.

Dordtse Kil

Dordste Kil, meestal simpelweg 'De Kil' genoemd, bestaat uit 3 bedrijventerreinen, gemakkelijk genoeg Dordtse Kil I, II en III. Al deze bedrijventerreinen zijn te vinden in het westelijke gedeelte van Dordrecht, aan de linkerkant van de A16. Hierdoor zijn de bedrijventerreinen goed te bereiken met de auto, en ook met het openbaar vervoer zijn deze terreinen gemakkelijk te vinden. De Dordtsche Kil wordt zeer druk bevaren. Ze maakt deel uit van de scheepvaartverbinding tussen de Rijn en de Schelde. Ook varen er regelmatig zeeschepen, afkomstig uit de richting Rotterdam (via de Oude Maas) naar Moerdijk en vice versa.

Type bedrijfspanden

Aangezien Dordrecht zeer veel verschillende bedrijfsruimtes te bieden heeft is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn ten opzichte van de andere bedrijfsruimte.

Bereikbaarheid van Dordrecht

Het centrum van Dordrecht heeft een perfecte bereikbaarheid én is autoluw. Dankzij de centrale ligging in de Randstad en aan het wegennet is de stad vanuit alle windrichtingen goed te bereiken. Dordrecht ligt aan de A16, wat de stad in het zuiden verbindt met Breda, Brussel en Parijs en met Rotterdam, Amsterdam en Den Haag in het noorden. De verbinding met het oosten en westen van het land wordt gevormd door de A15.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Capelle aan den IJssel, Schiedam, Barendrecht

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website