0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Groningen

Zo’n 200.000 inwoners, goede bereikbaarheid via belangrijke snelwegen als de A7 en A28 en via trein- en busverbindingen en een prachtig historisch centrum met tal van voorzieningen maken van Groningen een interessante vestigingslocatie voor winkeliers. Bovendien heeft de stad een belangrijke regionale verzorgingsfunctie én is populair onder dagjesmensen. Dit zorgt voor een grote stroom potentiële klanten naar jouw volgende winkelruimte te huur in Groningen.

Stadsdelen en wijken

Winkelruimte te huur in Groningen kan worden gevonden in meerdere stadsdelen, voornamelijk bij de stadsdelen die over grote winkelcentra beschikken. 

Centrum

In het centrum en de binnenstad van Groningen kan er het best gewinkeld worden, en daarom is dit dan ook de plek waar de meeste winkelruimte te huur in Groningen te vinden is. Het ligt centraal in Groningen vlak bij het station, daarmee is het goed te bereiken voor mensen die een dagje willen winkelen. Deze mensen hoeven dan alleen het station uit en ze staan al tussen de winkels. Om dit te stimuleren wordt er sinds 2016 gewerkt om dit gebied veiliger te maken door het uitgaansgeweld en drugsoverlast te verlagen. Mede door de fantastische winkelgelegenheid trekt dit stadsdeel een hoog aantal bezoekers en bewoners. In totaal wonen er in dit stadsdeel 22.560 mensen en staan er 943 winkelpanden. Dit is meer dan alle andere stadsdelen bij elkaar. Door het groeiende aantal bezoekers worden er projecten uitgevoerd om de stad hierop aan te passen.

Oude Wijken

De Oude Wijken is een stadsdeel dat bestaat uit de wijken rond het centrum. Dit is een zicht bebouwd gebied met veel huurwoningen en eenpersoonshuishoudens, voornamelijk voor de studenten. Dit gebied had vroeger nog wel eens last van overlast, maar tegenwoordig is hier veel minder sprake van. Er is veel aandacht besteed aan het bestrijden van de overlast en andere problemen en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Totaal wonen er in dit gebied 45.418 mensen, en er zijn 213 winkelpanden te vinden. Een aantal hiervan zijn winkelruimte te huur in Groningen. Door de ligging dicht bij het centrum is het goed te bereiken met de trein of de buslijnen van Groningen.

Zuid

In stadsdeel Zuid is er een prima woon- en leefkwaliteit te vinden. Het scoort boven het gemiddelde van de stad en de 52.683 bewoners waarderen hun buurt. Vroeger was dit wel anders, meerdere wijken stonden bekend als een probleemwijk maar hebben van de stad in het Noorden extra aandacht gekregen, en deze hebben een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Dezer dag zijn deze wijken geen probleemwijken meer maar typische Groningse wijken. In dit stadsdeel zijn sinds 2016 voorbereidingen getroffen voor de ontwikkeling van het stadsdeel, onder andere door de ontwikkeling van het stationsgebied en de aanpak van de zuidelijke ringweg. Er zijn hier vele voorzieningen te vinden waaronder het station Groningen Europapark. Dit treinstation draagt bij aan de bereikbaarheid van het stadsdeel, en daarmee ook de winkelruimte te huur in Groningen Zuid. Het totale aantal winkelruimte in Groningen is 295 panden. 

Oost

Dit stadsdeel bevat alles dat aan de oostkant van het Starkenborghkanaal en de N7 ligt. Er wonen 34.979 inwoners en een paar van de grootste wijken hier zijn hier Beijum en Lewenburg. Verder bestaat het gebied uit oude dorpskernen en kleine VINEX-wijken. Het dorp Meerstad ontwikkelt zich aan de zuidoostkant van het stadsdeel, dit gebied behoort door een grenscorrectie sinds januari 2017 bij Groningen. In dit stadsdeel wonen relatief veel gezinnen en ook het aantal ouderen is hier relatief hoog. Winkelruimte te huur in Groningen Oost is nauwelijks te vinden, afgezien van een paar panden in de lokale winkelcentra. In totaal staan er hier ook maar 73 winkelpanden. 

West

In dit stadsdeel wonen 47.080 inwoners. Hier zijn onder andere de naoorlogse wijken Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen te vinden. Deze wijken hebben de laatste tijd wat extra aandacht gekregen op het gebied van woon- en leefbaarheid. Het resultaat hiervan is dat de voorzieningen in de 3 wijken zijn verbeterd, de kwaliteit van de openbare ruimte is toegenomen en de overlast juist is afgenomen. Ondanks deze verbeteringen zitten de wijken nog steeds niet op het gewenste leefniveau. Er is in dit gebied geen treinstation te vinden, maar wel meerdere buslijnen. Er zijn hier in totaal 224 winkels te vinden, voornamelijk bij de winkelcentra van de wijk is winkelruimte te huur in Groningen West te vinden. 

Winkelcentra

Winkelruimte te huur in Groningen zit voornamelijk in 1 van de vele winkelcentra van Groningen. Het grootste winkelcentrum is natuurlijk te vinden in het centrum vlak bij het station maar er zijn nog meer fantastische winkelcentra te vinden.

Winkelcentrum Paddepoel

Dit winkelcentrum ligt ten noorden van het centrum en heeft meer dan 80 winkels ter beschikking. Het is een overdekt winkelcentrum en is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Er kan gratis gebruik gemaakt worden van de WiFi in het winkelcentrum en ook kan er op de parkeerterreinen van anderhalf uur lang gratis geparkeerd worden. De winkels zijn open tot 6 uur, en elke donderdagavond is het winkelcentrum open tot 9 uur. Ook is er in dit winkelcentrum een koopzondag op de laatste zondag van de maand. In dit winkelcentrum is nog winkelruimte te huur in Groningen te vinden.

Winkelcentrum Lewenborg

Dit winkelcentrum ligt in het oosten van Groningen en is al jaren het hart van de wijk Lewenborg. Er zijn bijna 30 winkels met versproducten, huishoudelijke artikelen, mode en vele andere speciaalzaken. Parkeren is gratis én gemakkelijk op verschillende plaatsen rondom het winkelcentrum. Op tien minuten wandelen van winkelcentrum Lewenborg bevindt zich het Wijkpark. Heerlijk wandelen in de natuur voor of na het winkelen. Combineer winkelen bij winkelcentrum Lewenborg met een rustgevend uitje voor uzelf, uw kinderen of uw hond! Ook met de buslijnen is Winkelcentrum Lewenborg goed bereikbaar.

Winkelcentrum Overwinnningsplein

Op dit winkelcentrum treft u 28 winkels aan, in de meest uiteenlopende branches. Gelegen op loop en fietsafstand van de omringende wijken, vormt het winkelcentrum Overwinningsplein het hart van Groningen Zuid. Het winkelcentrum is direct gelegen aan de afritten van de A7 en A28 en is ook per auto prima te bereiken. Op de ruime parkeerterreinen kunt u altijd uw auto parkeren. Het winkelcentrum Overwinningsplein vormt het hart van de wijken Corpus den Hoorn, De Wijert, Hoornse Meer, Hoornse Park, en is vanwege de goede bereikbaarheid per auto ook heel veel bezocht door de bewoners uit de Piccardthof, Helpman, Rivierenhof en Zeeheldenbuurt. Winkelruimte te huur in Groningen kan ook zeker hier gevonden worden.

Populaire winkelstraten

Naast grote winkelcentra zijn er in Groningen ook een aantal grote en bekende winkelstraten. Een voorbeeld hiervan is de Zwanenstraat / Kromme Elleboog.

De Zwanenstraat / Kromme Elleboog

De Zwanestraat - Kromme Elleboog is door het grote publiek verkozen tot Leukste Winkelstraat van Nederland 2016! De Zwanestraat (die overgaat in de Grote Kromme Elleboog) is een gezellig stukje Groningen met veel bijzondere winkels en horeca. Dat Groningen een shoppingstad bij uitstek is, werd eerder al bevestigd toen de Groningse Folkingestraat er met de felbegeerde titel vandoor ging. Er is hier een ruim aanbod aan verschillende winkels zoals juweliers, kledingwinkels, interieurshops en vele anderen. Een winkelruimte te huur in Groningen is hier, vanwege het grote succes van de winkelstraat, niet vaak beschikbaar.

 

Type winkelpanden

Een winkelruimte te huur in Groningen heeft allerlei kenmerken die het uniek maken. Sommige kenmerken zijn hetzelfde als bij de andere winkelpanden, maar dat komt dan vaak doordat ze in eenzelfde winkelcentrum liggen.

Groningse uitstraling

De winkelruimtes in Groningen verschillen meestal van elkaar qua uitstraling. De winkelpanden dicht bij het centrum zijn vaak te herkennen aan het feit dat sommige er nog wat ouder uitzien, maar uitstraling in de overige winkelcentra hang compleet af van het winkelcentrum zelf. Sommige willen juist een zeer moderne uistraling en laten dat terugkomen in zowel de ruimtes als de winkels zelf. Bijvoorbeeld winkelcentrum Paddepoel heeft een vrij moderne uitstraling.  

Alternatieve vestigingslocaties

 

Leeuwarden, Heerenveen, Drachten , Veendam

 

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website