0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Groningen

Groningen is met recht het economische hart van Noord Nederland te noemen. De stad heeft een gunstig ondernemersklimaat, beschikking over een eigen vliegveld, moderne kantoorlocaties en een historisch centrum met tal van voorzieningen. Daarbij is Groningen uitstekend bereikbaar. De stad is gelegen aan belangrijke snelwegen zoals de A7 en A28 en is goed te bereiken via het spoor met verbindingen met onder meer Amsterdam en Den Haag. Mede hierom is kantoorruimte in Groningen zo populair.

Stadsdelen en wijken

Groningen kan worden opgedeeld in 5 stadsdelen, dit zijn Centrum, Oude Wijken, Zuid, Oost en West.

Centrum

Het centrum is het meest centrale stadsdeel van Groningen en de huiskamer van de stad. Sinds 2016 is er aan gewerkt om dit gebied aantrekkelijker te maken door overlast te verglagen en de veiligheid te verbeteren, door bijvoorbeeld het terugdringen van uitgaansgeweld en drugsoverlast en het aanpakken van onveilige plekken. De leegstand en teruglopende bezoekersaantallen zijn voorbij voor dit gebied en inmiddels staat de binnenstad er weer goed op. Het trekt een hoog aantal bezoekers met een goede mix van winkels, horeca, cultuur en evenementen. Er wonen 22.560 mensen en er zijn 522 kantoorruimtes in Groningen. Steeds meer mensen bezoeken dit stadsdeel en de huidige projecten moeten ruimte bieden aan deze hogere bezoekersaantallen. Het centrum is goed te bereiken via het centrale treinstation van Groningen, en het busstation dat zich ernaast bevindt. 

Oude Wijken

Het stadsdeel Oude Wijken bestaat uit de omliggende wijken van het centrum. Dit gebied is relatief zeer dicht bebouwd en er zijn hier veel huurwoningen en eenpersoonshuishoudens, waaronder veel studenten. Een aantal wijken in dit stadsdeel hadden nog wel eens last van overlast of een waren een slechte buurt maar dat is de laatste jaren verbeterd, vooral in de woon- en leefomgeving. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het verminderen van overlast en onveiligheid. Er wonen in dit gebied totaal 45.418 mensen en ook een deel van de kantoorruimte in Groningen is hier gevestigd, 282 panden. Dit gebied ligt dicht bij het centrum en daarom is het prima te bereiken met het openbaar vervoer, er rijden veel bussen vanaf het centraal station.

Zuid

De woon- en leefkwaliteit van het stadsdeel Zuid staat er goed voor. Het scoort boven het gemiddelde van Groningen en de 52.683 bewoners waarderen hun eigen buurt over het algemeen heel erg. Meerdere wijken in dit gebied, die eerder nog bekend stonden als probleemwijken hebben extra aandacht gekregen en maken nu een positieve ontwikkeling door. Momenteel zijn deze geen aandachtswijken meer maar een gemiddelde Groninger wijk. Ook zijn er sinds 2016 voorbereidingen gedaan voor grote projecten als de ontwikkeling van het stationsgebied en de aanpak van de zuidelijke ringweg. Naast de grote hoeveelheid voorzieningen in dit stadsdeel ligt hier ook het treinstation Groningen Europapark, waardoor het beter bereikbaar wordt. Kantoorruimte in Groningen Zuid is makkelijk te vinden, er zijn in totaal 704 kantoorpanden, het meest van alle stadsdelen.

Oost

Het oosten van Groningen bestaat uit het gebied ten oosten van het Starkenborghkanaal en de N7. Er wonen hier 34.979 inwoners en een groot deel hiervan woont in 1 van de naoorlogse uitbreidingswijken Beijum en Lewenburg. Verder bestaat het gebied uit oude dorpskernen en kleine VINEX-wijken. Aan de zuidoostkant van het stadsdeel ontwikkelt zich het nieuwe dorp Meerstad, dit gebied behoort vanaf 1 januari 2017 door een grenscorrectie bij de Gemeente Groningen. Hier wonen relatief veel gezinnen en ook het aandeel ouderen is in bepaalde gebieden relatief hoog. Dit gebied is meer geschikt voor bedrijfsruimtes en wonen dan voor kantoorruimte in Groningen, er zijn hier slechts 91 kantoorpanden te vinden, dit is veruit het minst van alle stadsdelen.

West

In stadsdeel West zijn 47.080 inwoners te vinden en een groot deel hiervan woont in één van de drie naoorlogse uitbreidingswijken Selwerd, Paddepoel of Vinkhuizen. Deze wijken krijgen op het gebied van woon- en leefbaarheid extra aandacht. Dit heeft resultaat opgeleverd, in Vinkhuizen zijn de voorzieningen verbeterd en ook is de kwaliteit van de openbare ruimte toegenomen, en de overlast is juist afgenomen. Ondanks dat dit al een hele vooruitgang zit het nog steeds niet op het gewenste niveau. Dit geldt ook voor de wijk Paddepoel. Dit gebied beschikt niet over een treinstation, maar wel zijn er hier in totaal 247 kantoorruimtes in Groningen te vinden.

Bedrijventerreinen

Kantoorruimte in de hoofdstad van de provincie Groningen is te vinden op meerdere plaatsen en zeer verspreid over de stad. Wel zijn er sommige gebieden te onderscheiden waar veel kantoorruimte beschikbaar is, zoals het stationsgebied. Ook zijn er een aantal bedrijventerreinen waar kantoorruimte in Groningen beschikbaar is. 

Eemspoort

De Eemspoort heeft nog kantoorruimte in Groningen beschikbaar staan. Het ligt aan de A7 en heeft diverse panden beschikbaar. De doelgroep van dit terrein is bedrijven die zich richten op de markt in midden/noord/oost Europa. Het ligt tussen meerdere bedrijventerreinen die samen deel uit maken van het grootste industrieterrein van het Noorden van Nederland. Het terrein is door de ligging aan de A7 goed te bereiken en ligt het op slechts 15 minuten rijden van Groningen Airport Eelde. De prijzen per m2 bedragen hier tussen de 100 en 135 euro. 

Eemspoort Zuid

De Eemspoort Zuid is een bedrijventerrein dat vlak onder het bedrijventerrein Eemspoort ligt. Door deze vergelijkbare ligging is ook dit terrein goed bereikbaar en op een kwartiertje afstand naar Groningen Airport Eelde. In principe is dit een gescheiden terrein maar ook hier wordt gefocust op bedrijven die zich richten op midden/noord/oost Europa. Net zoals bij de Eemspoort is hier ook nog kantoorruimte in Groningen te vinden.

Westpoort

Dit bedrijventerrein ligt in het westen van de stad Groningen en heeft een eigen aansluiting op de A7. Het is nog volop in ontwikkeling en mede daarom is er ook nog kantoorruimte in Groningen beschikbaar. In dit gebied zijn diverse ondernemers gevestigd, voornamelijk actief in de retail. Verder wordt het terrein gekenmerkt door de aanwezigheid van de Suiker Unie, die de omgeving een industrieel karakter geeft.

Type kantoorpanden

Kantoorruimte in Groningen is in grote hoeveelheden te vinden en daarom kan er ook gezocht worden naar een pand dat precies past bij de wensen van uw bedrijf. 

Parkeren in Groningen

Met ruim 25.000 parkeerplaatsen in de stad Groningen is er parkeerplaats genoeg. Of je nu de stad komt bezoeken om een dagje te winkelen, te stappen, te werken, FC Groningen of het Groninger museum te bezoeken, de Martinitoren te beklimmen, er is plaats genoeg voor iedereen! Voor een kort bezoek in het centrum kunt u gewoon langs de weg parkeren op één van de 900 plaatsen binnen de diepenring. Dicht bij het winkelcentrum, maar u mag er maar een uur parkeren en het zijn de duurste plaatsen. Het is een stuk voordeliger om de auto in de schilwijken te parkeren, daar mag u tot twee uur parkeren. Wilt u langer parkeren ga dan naar één van de parkeergarages of de gratis P+R terreinen.

Kantoren blijven op de grond

In Groningen zijn er meerdere plannen voor nieuwe hoogbouw, terwijl de skyline al zo veranderd is. Maar om het imago van een studentenstad te behouden is een groot gedeelte hiervan bestemd om in te wonen. Wel is er een plan voor de Zernikeborg, een niet zo hoog, maar door de grootte (62.000 m2) wel een imposant gebouw. Dit keer niet voor bewoning, maar wel weer voor studenten. Het nieuwe gebouw wordt één van de grootste bouwconstructies in Nederland en zal zo’n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten van de RUG. Naast kantoor- en collegeruimtes bevat het gebouw ook een breed scala aan bijzondere laboratoria bevatten, waaronder fysische, (bio)chemische en trillingsvrije labs.

 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Leeuwarden, Heerenveen, Drachten , Veendam

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website