0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Nijmegen

Nijmegen is een zeer gezellige stad om in te ondernemen en is bovendien ook zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de snelwegen. Het heeft een bruisend centrum, een goed ziekenhuis en bekende onderwijsinstellingen. 

Bedrijfsruimte te huur in Nijmegen

Het grootste gedeelte van alle beschikbare bedrijfsruimte in Nijmegen staat te huur, en aangezien dit ook de meest populaire manier is om een pand te bemachtigen betekent dit dat er een ruime keus is voor elk bedrijf dat op zoek is naar een mooie bedrijfsruimte in Nijmegen. 

Bedrijfsruimte te koop in Nijmegen

Ookal staan de meeste bedrijfsruimte in Nijmegen te huur betekent dat niet dat een bedrijfsruimte kopen geen optie meer is, aangezien er nog steeds veel panden in Nijmegen staan die te koop zijn. Deze zitten ook verspreid over Nijmegen, zodat er genoeg keus blijft voor de bedrijven die hier naar op zoek zijn. 

Stadsdelen en wijken

Nijmegen kan worden verdeeld in 9 stadsdelen waar weer verschillende wijken onder vallen. Deze 9 stadsdelen zijn:

Centrum

Nijmegen Centrum ligt aan de Waal en hier bevindt zich het centrale treinstation Nijmegen Centraal. Zoals in vele grote steden ligt naas het treinstation een groot winkelgebied en Nijmegen is hier geen uitzondering van. Het aantal inwoners in Nijmegen Centrum is 12.055. Er zijn 2 wijken te vinden in dit stadsdeel, de Benedenstad en het Stadscentrum. Laatstgenoemde heeft de meeste inwoners van de 2. Het gemiddelde inkomen van deze wijk is ongeveer gelijk aan die van de stad Nijmegen zelf, 23.000 per jaar. Bedrijfsruimte in Nijmegen Cnetrum kan niet in grote getallen gevonden worden, dit is meer een stadsdeel voor kantoor- en winkelruimte.

Nijmegen Oost

Nijmegen Oost is een stadsdeel aan de linkerkant van Nijmegen, en dit stadsdeel beschikt over meer dan 34.000 inwoners. Ook zitten er in dit stadsdeel meer dan 2.800 bedrijven gevestigd in dit stadsdeel, maar toch is er maar weinig bedrijfsruimte beschikbaar in dit stadsdeel. 

Nijmegen Oud-West

Nijmegen Oud West heeft een totale oppervlakte van 201 hectare, waarvan 181 land en 20 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 3.112 adressen per km2. Er wonen 8.495 huishoudens in Nijmegen Oud West. Nijmegen Oud West is een wijk in de gemeente Nijmegen.

Nijmegen Nieuw-West

In Nijmegen Nieuw-West wonen bijna 17.000 mensen, de meeste mensen hiervan wonen in de wijk Neerbosch-Oost. Bedrijfsvestigingen zitten er hier niet in grote hoeveelheden, in totaal 1025 stuks. Dit is ook te zien aan het feit dat er weinig bedrijfsruimte te vinden is in dit stadsdeel. 

Nijmegen Midden

In 2015 telde Nijmegen-Midden 18.927 inwoners. Daarvan is  9.846 vrouw en 9.081 man. Hier liggen namelijk twee ziekenhuizen, een psychiatrische kliniek en drie gezondheidscentra. Ook op het gebied van onderwijs is alles er. Van peuterspeelzaal tot hbo en universiteit. Er werken natuurlijk veel mensen bij de onderwijsinstellingen en in de gezondheidszorg. Daarnaast telt industrieterrein Winkelsteeg meer dan zeventig grote en kleine bedrijven.

Nijmegen Zuid

Nijmegen Zuid heeft bijna 25.000 inwoners en een oppervlakte van 456 hectare. Er zitten meer dan 900 bedrijven al gevestigd in Nijgemen Zuid, echter is er weinig bedrijfsruimte te vinden.

Dukenburg

Dukenburg is een stadsdeel gesitueerd aan de zuidwestkant van Nijmegen. Dit stadsdeel heeft meer dan 22.000 inwoners en beslaat een oppervlakte van meer dan 700 hectare. Het heeft een groot winkelcentrum en is een echte woonwijk te noemen, maar mede hierom is er maan weinig bedrijfsruimte te vinden in Nijmegen Dukenburg.

Lindenholt

Lindenholt is een stadsdeel van Nijmegen dat ten westen van het Maas-Waalkanaal gelegen is. Lindenholt heeft een oppervlakte van 8,26 km² en het aantal inwoners is bijna 15.000. Bedrijfsruimte in dit stadsdeel kan voornamelijk worden gevonden aan de linkerkant van de E31, waar een gebied is waar al meerdere bedrijven gevestigd zijn. 

Nijmegen Noord

Nijmegen Noord is een stadsdeel van Nijmegen dat voornamelijk boven de Waal ligt. Er wonen bijna 20.000 inwoners en het beslaat een gebied van bijna 1350 hectare. Bedrijfsruimte in Nijmegen Noord is in kleine hoeveelheden te vinden in het noorden van het stadsdeel, waar naast de N325 een aantal ruimtes beschikbaar zijn. 

Bedrijventerreinen

Bedrijfsruimte in Nijmegen is voor een groot deel te vinden op 1 van de velen bedrijventerreinen die in de stad te vinden zijn. De meeste bedrijventerreinen hebben een goede ligging en zijn makkelijk bereikbaar, samen met vele andere voordelen.

Bedrijventerrein West Kanaaldijk

Dit terrein is gelegen aan het Maas-Waalkanaal en heeft een belangrijke economische waarde voor de gemeente Nijmegen en de regio. Het terrein heeft een goede ligging aan de A37 en de A50. In 1969 is de eerste kavel uitgegeven op dit terrein en tegenwoordig zitten er meer dan 190 bedrijven gevestigd die gezamenlijk werk bieden aan bijna 4.000 personen.

Bedrijventerrein Nijmegen Zuid

Dit bedrijventerrein ligt in Nijmegen Zuid en heeft een eigen bedrijvenvereniging die de belangen van alle bedrijven op het terrein behartigt. De 'Bedrijvenvereniging Nijmegen Zuid', ookwel BNZ focust op het behouden en verbeteren van de kwaliteit van het bedrijventerrein, en houdt hierbij rekening met onder andere de uitstraling, imago en bereikbaarheid van het bedrijventerrein.

Bedrijvenpark Bijsterhuizen

Bedrijvenpark Bijsterhuizen ligt strategisch tussen Nijmegen en Wijchen, pal aan de A73 en A326. In kwalitatief opzicht onderscheidt Bedrijvenpark Bijsterhuizen zich van andere bedrijventerreinen door de unieke samenwerking tussen de gemeenten Nijmegen en Wijchen, de ruimtelijke kwaliteit en de grote aandacht voor architectuur en groen. Er zijn nog een aantal bedrijfskavels op Bedrijvenpark Bijsterhuizen beschikbaar. Het gaat om de laatste 23 hectare grond op het grootste bedrijventerrein van Gelderland.

Type bedrijfspanden

Door het grote aanbod aan bedrijfsruimte in Nijmegen kan er gemakkelijk worden gekeken naar een pand die perfect aansluit op de wensen en behoeften van uw bedrijf. Denk aan een goede ligging, dichtbij het centrum, goed bereikbaar, genoeg ruimte en een goede uitstraling.

Uitstekende ligging

Nijmegen is zowel met de auto (via de A325, de A15 en de A50) als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De komende jaren werkt Nijmegen hard aan een nog betere bereikbaarheid van de stad. Als onderdeel van de bouw van Nijmegen-Noord is het Nijmeegse deel van de A325 (de Prins Mauritssingel), vanaf het Keizer Augustusplein (Ovatonde) tot aan de Waalbrug, omgebouwd tot 50 km-weg.

Een goede uitstraling

Vanwege de grote hoeveelheid panden die Nijmegen te bieden heeft zijn er ook vele verschillende te vinden, ook qua uitstraling. De ligging heeft meestal een grote invloed op hoe de panden eruit gaan zien. De wat oudere bedrijfsruimte in Nijmegen zal ook een wat oudere uitstraling hebben, maar er is genoeg nieuwbouw te vinden die dit ook uitstralen.

 

Alternatieve vestigingslocaties

 

TielWijchen, Deventer 

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website