0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Rotterdam

Rotterdam heeft alles: een stadshart met internationale allure, goede ontsluitingswegen, hoogwaardige kantoorruimte en een internationaal vliegveld in de nabijheid. Een ideale locatie dus voor jouw volgende kantoorpand! De nabijheid van Rotterdam The Hague airport, belangrijke verkeersaders als de A4 en A16 die de stad omringen gekoppeld aan het centrum met een enorm aanbod aan voorzieningen, maakt dat de Maasstad een goede locatie is om een kantoor te openen.

Stadsdelen en wijken

Kantoorruimte in Rotterdam zit verspreid over de 14 stadsdelen. Dit zijn:

Charlois

Charlois ligt in het zuiden en heeft een aantal kantoorruimtes beschikbaar, voornamelijk gelegen aan het water. Charlois scoort over het algemeen niet heel hoog op het gebied van veiligheid in de onderzoeken die daarover gingen, en ook is er veel leegstand in dit gebied. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 jaar is hier het best vertegenwoordigd. Het gebied beschikt over 3 metrostation maar is ook te bereiken met de tram.

Delfshaven

Delfshaven ligt in het centrum en heeft aan de Coolhaven en het Diepeveensgebouw nog wel wat kantoorruimte beschikbaar. In Delfshaven is de leeftijdscategorie 45 tot en met 64  het sterkst vertegenwoordigd. Delfshaven heeft 1 metrostation en is ook te bereiken via tram 4 en 8.

Feijenoord

Feijenoord ligt aan de zuidoever van de Nieuwe Maas en heeft een aantal kantoorpanden beschikbaar aan de Nieuwe Maas en op het Zuidplein. Ook hier wordt de leeftijdscategorie 45 tot en met 64 het sterkst vertegenwoordigd. Feijenoord is voorzien van diverse bus- en tramlijnen en daarnaast komen metrolijnen D en E door het stadsdeel. Om het openbaar vervoer nog beter te maken zijn er hier ook 3 treinstations, waarvan 1 alllen gebruikt wordt bij evenementen.

Hillegersberg/Schiebroek

Hillegersberg/Schiebroek ligt in het noorden en heeft vrijwel geen kantoorruimte beschikbaar. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 wordt hier wederom het sterkst vertegenwoordigd. Hillegersberg wordt bereikt door 2 verschillende tramlijnen en Schiebroek door 1.

Hoek van Holland

Hoek van Holland ligt ver in het oosten van de gemeente Rotterdam en heeft bijna geen kantoorruimte beschikbaar, op een paar op bedrijventerrein de Haak na. Net zoals in de meeste stadsdelen wordt de leeftijdscategorie 45 tot en met 64 hier het sterkst vertegenwoordigd. Tijdelijk is er geen openbaar vervoer per spoor naar en in Hoek van Holland. Er rijden vervangende bussen. Er komt in dit gebied wel 2 nieuwe metrostations bij, waarvan 1 zeer dicht bij het strand.

Hoogvliet

Hoogvliet ligt in het zuidwesten van de gemeente en een kantoorruimte in Rotterdam kan daar voornamelijk worden gevonden op het bedrijventerrein Nieuwe-Gadering. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 wordt hier het sterkst vertegenwoordigd. Hoogvliet beschikt over 3 metrostations en het busnet wordt daar bediend door de RET.

IJsselmonde

IJsselmonde ligt in het zuidoosten en heeft niet heel veel kantoorruimte beschikbaar, op bedrijventerrein Hordijk-Oost staan er nog wel eens een paar vrij. De leeftijdcategorie 45 tot en met 64 jaar is met 25.3% het sterkst vertegenwoordigd. In IJsselmonde bevindt zich wel een station, namelijk station Rotterdam Lombardijen. Ook lopen er 3 tramlijnen door de wijk.

Kralingen Crooswijk

Kralingen Crooswijk ligt in het centrum en heeft veel kantoorruimte beschikbaar op het Brainpark, een kantorenterrein. De leeftijdscategorie 25 tot en met 45 jaar is met 32.4% het sterkst vertegenwoordigd. In Kralingen Crooswijk kan gebruik worden gemaakt van 3 metrostations. 

Noord

Noord ligt uiteraard in het noorden en heeft weinig kantoorruimte in Rotterdam beschikbaar. De leeftijdscategorie 25 tot en met 45 jaar is met 39,6% het sterkst vertegenwoordigd. In Noord rijden meerdere bus en tramlijnen en het beschikt ook over een treinstation, Rotterdam Noord.

Overschie

Overschie ligt in het noordwesten en telt veel kantoorruimte in Rotterdam. Hier liggen dan ook bedrijventerrein Spaanse Polder en bedrijvenpark Noord-West, vooral laatstgenoemde heet veel ruimte voor kantoren. De leeftijdcategorie 25 tot en met 45 jaar is met 28,9% het sterkst vertegenwoordigd. Het gebied is niet zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar wel goed te bereiken via de snelwegen A20 en A13.

Pernis

Pernis ligt tussen de havens van de gemeente en heeft vrijwel geen kantoorruimte in Rotterdam beschikbaar. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 jaar is hier met 29.5% het sterkst vertegenwoordigd. Het stadsdeel heeft een metrostation en is ook te bereiken via buslijn 69.

Prins Alexander

Prins Alexander is het meest oostelijke bestuurscommissiegebied van de gemeente. Het gebied beschikt over meerdere winkelcentra waar ook kantoorruimtes te vinden zijn. De leeftijdscategorie 45 tot en met 64 jaar is met 27.9% het sterkst vertegenwoordigd. Het NS-station Rotterdam Alexander heeft de status van intercitystation en is daardoor goed te bereiken. Door het gebied lopen de metrolijnen A en B en er zijn verschillende busverbindingen. 

Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum ligt uiteraard in het centrum en in dit gebied is veruit de meeste kantoorruimte te vinden. Uiteraard heeft dit te maken met de goede bereikbaarheid en ligging vlak bij winkelcentra van het gebied. Ook hier is de leeftijdcategorie 25 tot en met 44 jaar is met 20.9% het sterkst vertegenwoordigd. Het centrum heeft 2 treinstations heeft en 7 metrostations en is daarmee uitstekend te bereiken.

Rozenburg

Rozenburg ligt in het westen van de gemeente er er zijn hier bijna geen kantoorruimtes te vinden, op een paar op bedrijventerrein De Pothof na. De leeftijdcategorie 45 t/m 64 jaar is met 28.9% het sterkst vertegenwoordigd. Het openbaar vervoer van Roosendaal is niet erg goed, ook niet met realtie tot de overige stadsdelen in Rotterdam, aangezien deze er vrij ver vanaf ligt.

Bedrijventerreinen

Ook als je een kantoorruimte in de Maasstad wilt kopen is er altijd voldoende aanbod beschikbaar. Bovendien is er voor ieder wat wils: op zoek naar een groot kantoor nabij een snelweg of een kleine kantoorruimte in het centrum? Het aanbod is enorm divers, vooral vanwege de grote hoeveelheid hoogstaande bedrijventerreinen. 

Hoog Zestienhoven

Sommige bedrijventerreinen zijn echt gefocust op bedrijfsruimte, maar andere hebben kantoorruimte in Rotterdam beschikbaar. Een voorbeel hiervan is het Hoog Zestienhoven. Dit bedrijventerrein is juist gefocust op kantoorruimte. De kenmerken van dit bedrijventerrein zijn:

  • Betaalbare kantoorunits van 12 m² – 38 m²
  • Een karakteristiek, kleinschalig gebouw met veel bomen
  • Lichte en ruime units met uitzicht
  • Ruime vergaderruimte voor 8 personen met design meubels en smart-LED TV
  • Ruim parkeren op eigen terrein
  • Korte aanrijroutes naar A13 en A20
  • Op 5 minuten lopen van halte metro E / Randstadrail
  • In 6 minuten naar Rotterdam CS
  • In 25 minuten naar Den Haag CS
  • Flexibele contracten vanaf 6 maanden

Het heeft een espressobar, gratis WiFi, vergaderruimtes, lunchruimtes en 2 parkeerplaatsen. Dit is slechts 1 van de bedrijventerreinen, en hoewel de andere terreinen wat minder gericht zijn op kantoren, hebben ze vaak nog steeds wel kantoorruimte beschikbaar. Uiteraard kunt u via Ventu ook kijken of er buiten de bedrijventerreinen nog kantoorruimte Rotterdam beschikbaar is.

Nieuwe Gadering

Bedrijventerrein Gadering te Rotterdam-Hoogvliet bestaat uit de 2 delen 'Hoogvliet' en 'Nieuwe Gadering', en op dit bedrijventerrein is er weinig leegstand en veel participatie van alle ondernemers die daar gevestigd zijn. Qua veiligheid scoort het terrein al jaren goede cijfers mede door het uitvoerende parkmanagement en de goede samenwerking met de Penitentiaire Inrichting Rotterdam-Hoogvliet, dat hier ook is gevestigd sinds 2002. 

Brainpark

Het Brainpark werd omstreeks 1990 in het oosten van Rotterdam aangelegd om start-ups dicht bij de universiteit te kunnen huisvesten. Een sterk punt van het park is de ruime opzet en het vele groen. Centraal in het gebied ligt een grote waterpartij met enkele bruggetjes en slingerende wandelpaden.  De bereikbaarheid is het tweede sterke punt van het gebied. De 10 banen van de snelweg A16 krommen zich rond het park, kantoorhuurders rijden in drie tellen de snelweg op, behalve aan het einde van de middag, wanneer ook het nabijgelegen terrein van de Erasmus Universiteit leegstroomt. Het metrostation Kralingse Zoom ligt pal achter het gebied en is bereikbaar via een wat smalle brug/trap over een waterpartij. 

Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West

Dit bedrijventerrein ligt bij de wijk Overschie. Het bedrijventerrein bestaat uit 117 hectare en er zijn circa 390 bedrijven al gevstigd. In de jaren tachtig is het bedrijvenpark tot ontwikkeling gebracht. De eerste grote bedrijven die zich er vestigden waren distributiecentra zoals het Korean Trade & Distribution Center. Bedrijventerrein Noord-West is ontsloten via de Matlingeweg naar de A20 en de Doenbrug naar de A13.

 

Type kantoorpanden

Rotterdam heeft de beschikking over een groot aantal aantrekkelijke kantoorlocaties door de hele stad. Vestigt u zich het liefst in het centrum of aan de Maas? Als u kantoorruimte wilt huren is locatie natuurlijk belangrijk maar ook bereikbaarheid. Zo zijn er in meerdere plaatsen waar een kantoorruimte neergezet kan worden, maar de meest populaire plaatsen bevinden zich bij de haven. 

Vele opties

Een kantoorruimte in Rotterdam kunt u dus uiteraard aan het water vinden, maar als u gecharmeerd bent van de stad zelf kunt u ook in de binnenplaats een kantoorruimte vinden. Ook kunt u door het ruime aanbod zeer specifiek zoeken. Bent u op zoek naar een kantoor in hoog- of laagbouw, wilt u graag in een oud of een nieuw pand? Via Ventu kunt u alle opties bekijken, vergelijken en labelen als "interessant" of "niet interessant".

Eigen keuze

Een kantoorruimte in Rotterdam kan in alle verschillende maten gevonden worden. U kunt dus zo goed als zelf bepalen hoe veel ruimte u nodig heeft voor uzelf en uw medewerkers. Dit houdt ook in, hoeveel parkeerplekken zijn er nodig, heeft u een flexibele werkplek nodig of niet? Dit alles kunt u door het ruime aanbod zelf bepalen. 

Stijgende prijzen

Een kantoorruimte in Rotterdam biedt zeer veel voordelen, maar is daarom ook niet goedkoop. De prijzen van commercieel vastgoed zijn al jaren aan het stijgen, en dat is in Rotterdam ook te merken. Desalniettemin is een kantoorruimte in Rotterdam nog steeds zeer populair vanwege de vele voordelen die de Maasstad te bieden heeft. Het is ook in verschillende vormen te vinden, bijvoorbeeld een zeer modern en nieuw pand of 1 van de oudere panden die er nog in gebruik zijn. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Den HaagDordrechtVlissingen

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website