0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Dordrecht

Dordrecht ligt onder de rook van Rotterdam en ideaal aan belangrijke verkeersaders A15 en A16. Ook heeft Dordrecht de beschikking over een trein- en busstation. Dit maakt dat deze stad goed verbonden is met omringende steden en provincies. Daarbij beschikt Dordrecht over een gezellig, historisch centrum met een groot aanbod aan voorzieningen. Kortom: Dordrecht is een ideale vestigingsplaats voor jouw volgende kantoorruimte.

Stadsdelen en wijken

Dordrecht heeft geen duidelijke indeling wat betreft stadsdelen, echter is het vrij gemakkelijk om deze denkbeeldig wel neer te zetten vanwege de natuurlijke grenzen en spoorlijnen.

Binnenstad

De binnenstad van Dordrecht wordt ook wel de stad of het centrum genoemd en heeft zeer veel kantoor- en winkelruimte beschikbaar, aangezien het gebied vlak naast het centrale treinstation ligt en daardoor zeer goed bereikbaar is. Hierom gebeurt het vaak dat bedrijven hier winkels en kantoren neerzetten, Dordrecht is hier geen uitzondering van. 

Noord

Dordrecht Noord is het stadsdeel dat alles bevat ten noorden van de spoorlijn Dordrecht, afgezien van de binnenstad van Dordrecht. Dit gebied bevat voor een groot deel polders en havens, maar ook meerdere industriegebieden. Voorbeelden hiervan zijn industriegebied Staart en bedrijventerrein Groene Zoom. Vanwege deze redenen is kantoorruimte in Dordrecht ook hier goed te vinden, ook omdat sommige kantoorpanden net buiten de binnenstad tot dit stadsdeel behoren. 

Noordoost

Het stadsdeel Noordoost van Dordrecht bestaat voor het grootste gedeelte uit bosgebied en kan worden gevonden aan de noordkant van de Provinciale Weg en aan de oostkant van de spoorlijn van Dordrecht. Kantoorruimte in Dordrecht kan hier vrijwel niet gevonden worden.

Oost

Oost is het grootste stadsdeel van Dordrecht. Het betreft alles aan de oostkant van de A16 en wordt aan de noordkant afgebakend door de Provinciale Weg en de spoorlijn van Dordrecht. Ook dit gebied bestaat voor een zeer groot gedeelte uit bosgebied, echter zijn hier ook andere dingen te vinden zoals bijvoorbeeld woonwijken, winkelcentra en het treinstation Dordrecht Zuid. Kantoorruimte in Dordrecht Oost kan echter vrijwel niet gevonden worden. 

West

Het stadsdeel West van Dordrecht bevat alles aan de linkerkant van het de A16, die dwars door de stad loopt. Qua oppervlakte is dit een vrij klein gebied, echter is het wel vol met bedrijventerreinen, havens en kades. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn de bedrijventerrein Dordtse Kil I, II en III. Deze bedrijventerreinen nemen het grootste gedeelte van dit stadsdeel in beslag en hebben veel kantoorruimte in Dordrecht beschikbaar staan.

Bedrijventerreinen

In Dordrecht zijn er meerdere bedrijventerreinen te vinden, voornamelijk rond de havens en kades van de stad. De meest bekende bedrijventerreinen van Dordrecht zijn toch wel de Dordtse Kil I, II en III. 

Dordtse Kil

Dordste Kil is een verzamelnaam voor de 3 bedrijventerreinen die vlak onder elkaar zitten in Dordrecht, aan de linkerkant van de A16. Deze 3 bedrijventerreinenn heetten Dordtse Kil I, II en III, maar worden meestal simpelweg 'De Kil' genoemd. De bedrijventerreinen zijn zeer goed te bereiken aangezien ze naast de snelweg liggen. De Dordtsche Kil wordt zeer druk bevaren aangezien dit gebied deel uit maakt van de scheepvaartverbinding tussen de Rijn en de Schelde. 

Type kantoorpanden

Dordrecht heeft een zeer ruim aanbod aan kantoorpanden door de gehele stad en daarom kunnen geïnteresseerden bedrijven kiezen welk pand het beste past bij hun bedrijf, maar daarvoor moeten wel een aantal zaken goed bekeken worden. Wat alle kantoorruimtes in Dordrecht wel gemeen hebben is dat deze goed bereikbaar zijn met de auto vanwege de snelweg die door de stad gaat.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Schiedam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website