0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord Holland en ligt op een half uurtje rijden van Amsterdam vandaan. De stad heeft een mooi oud centrum en meerdere fantastische winkelcentra die het winkelen in deze stad zeer prettig maken. Winkelruimte te huur in Haarlem is op vele plekken te vinden en door de vele verschillende soorten winkels is Haarlem 1 van de leukste winkelsteden van Nederland.

Stadsdelen en wijken

De stad Haarlem kan worden opgedeeld in 5 verschillende stadsdelen. Winkelruimte te huur in Haarlem kan worden gevonden in meerdere maar toch vooral in het centrum. 

Centrum

Het centrum is het kleinste stadsdeel van Haarlem en bestaat uit 1 wijk, dit is de Oude Stad. Er wonen hier bijna 14.000 inwoners en een groot deel hiervan bestaat uit jongvolwassenen die die net starten op de woningmarkt. Dit stadsdeel bevat het centrale treinstation, het busstation, meerdere monumenten en een groot deel van het uitgaansleven. Winkelruimte te huur in Haarlem is, net zoals in de meeste steden, voornamelijk te vinden in het centrale stadsdeel. Het gebied rond het treinstation staat vol met leuke winkels waarvan er meerdere nog beschikbaar staan voor nieuwe eigenaren.

Noord

Het stadsdeel Noord in Haarlem is zowel qua oppervlakte als qua inwonersaantal het grootste stadsdeel van Haarlem. Het aantal inwoners is hier meer dan 55.000. Het gebied dat bij dit stadsdeel hoort is alles ten noorden van het treinstation afgezien van de Waarderpolder. Winkelruimte te huur in Haarlem is hier op een aantal plaatsen te vinden, omdat dit stadsdeel zoveel woonwijken bevat. Hierdoor zijn er meerdere winkels dichtbij deze woonwijken. 

Oost

Het stadsdeel Oost is qua oppervlakte het op 1 na grootste stadsdeel van Haarlem, alleen stadsdeel Noord is groter. Het heeft een oppervlakte van totaal 777 hectare, echter wonen er maar 22.000 inwoners. Dit is vrij laag maar dit komt door de aanwezigheid van de Waardepolder, het grootste bedrijventerrein van Haarlem. Dit terrein neemt een hoop ruimte in beslag maar biedt uiteraard geen woonruimte aan inwoners aan. Wel betekent dit dat er naast bedrijfsruimte ook veel kantoorruimte in Haarlem Oost te vinden is.

Schalkwijk

Het stadsdeel Schalkwijk is te vinden in het zuidoosten van Haarlem. Deze wijk heeft de afgelopen jaren behoorlijke veranderingen doorgemaakt, er zijn bijvoorbeeld meerdere nieuwe wijken gemaakt waardoor het inwonersaantal is gestegen tot meer dan 32.000. Ook is hier het grote winkelcentrum Schalkwijk te vinden. Winkelruimte te huur in Haarlem kan naast het centrum voornamelijk hier gevonden worden.

Zuid-West

Stadsdeel Zuid-West heeft 4 wijken en in totaal 23 buurten. Er wonen in dit stadsdeel bijna 33.000 inwoners, daarmee is het qua inwonersaantal het op 1 na grootste stadsdeel van Haarlem. Het gebied ligt aan de spoorbaan Haarlem-Leiden maar er is geen eigen treinstation. Winkelruimte te huur in Haarlem Zuid-West is niet in grote getallen te vinden.

Winkelcentra

In Haarlem zijn meerdere leuke winkelcentra te vinden, zowel in het centrum als in de overige stadsdelen. De meeste winkelcentra hebben ook nog winkelruimte te huur in Haarlem beschikbaar. Er zijn meerdere leuke winkels en speciale boetiekjes te vinden waardoor je altijd vindt wat je zoekt. 

Schalkwijk

Het winkelcentrum Schalkwijk ligt in het zuiden van Haarlem en is helemaal overdekt. Wekelijks trekt het tienduizenden bezoekers en er zijn meer dan 100 winkels gevestigd. Dit centrum doet er alles aan om mensen een warm welkom te heten. Hier is bijvoorbeeld parkeren de 1ste 3 uur maar 50 cent per uur, en tijdens koopzondagen is het zelfs gratis. Dit winkelcentrum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, en er worden ook regelmatig leuke evenementen gehouden wat weer extra bezoekers trekt naar de winkelruimte te huur in Haarlem.

Raakshalle

De Raaks Halle ligt iets ten zuiden van station Haarlem en biedt ondernemers de mogelijkheid om een winkel in Haarlem te starten. Elke ondernemer heeft een gedeelte van het pand tot zijn beschikking en kan daar zijn/haar producten presenteren. Het assortiment van de Raaks Halle is daarom divers en uniek. Het gaat hier om producten op het gebied van design, gifts, fashion, house and living, art en food. Er zijn in totaal 40 winkels nu die hier gebruik van maken. Het gebied ligt op 200 meter van de Grote Markt verwijderd.

Populaire winkelstraten

Haarlem is de ideale stad om een heerlijk dagje te winkelen. In de monumentale binnenstad vind je veel exclusieve winkels en talloze speciaalzaken, van trendy kleding tot antiek en curiosa. Daarnaast bevinden alle grote (inter)nationale ketens zich in de belangrijkste winkelstraten, waarvan veel ook nog winkelruimte te huur in Haarlem beschikbaar hebben. 

Cronjé

In de bijna 150 verschillende winkels vindt u een keur aan producten op elk gebied. De Cronjé heeft zelfs een groot aantal specialisten waarvoor men vanuit het gehele land naar dit winkelcentrum trekt. Cronjé is al meer dan honderd jaar een aantrekkelijke winkelstraat. Diverse winkels zijn er al decennia lang gevestigd. Van vader op zoon bedrijven met een grote reputatie. De laatste jaren hebben steeds meer landelijke ketens zich in de Cronjé gevestigd. Juist door de lange historie van de Cronjé heeft dat voor een representatieve verdeling van landelijke ketens en zelfstandige ondernemers gezorgd.

Type winkelpanden

Een winkelruimte te huur in Haarlem heeft meestal zeer vergelijkbare kenmerken als de overige winkels in de omgeving. De uitstraling kan grotendeels worden aangepast per eigenaar maar toch zijn de winkelcentrums, de winkelstraten en de andere winkels zeer belangrijk hiervoor. 

Verschillende grootte

De meeste winkelruimte te huur in Haarlem hebben een grootte tot de 1000 m2 maar er zijn ook panden beschikbaar die meer dan dat beschijbaar hebben. Hierdoor weet u zeker dat u in Haarlem kan vestigen.

Omgeving en uitstraling

Het is natuurlijk zeer belangrijk om een winkel te hebben die past bij de omgeving. Daarom is het vestigen in een winkelcentrum al zeer populair, hierdoor weet je zeker dat er mensen langs komen met de intentie om te winkelen. De omgeving daar straal dit dan ook uit. Je kan je winkel zelf personaliseren maar ook de omgeving en het winkelcentrum zelf hebben hier grote invloed op, daarom is het belangrijk om bij een winkelruimte te huur in Haarlem dit goed te checken. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Amstelveen, Schiphol, Beverwijk

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website