0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte in Amstelveen

Amstelveen ligt vlak onder de winkelstad Amsterdam, maar toch zijn er genoeg mensen die graag even naar Amstelveen gaan. Mede daarom beschikt Amstelveen dan ook over 5 winkelcentrums. Dit zijn Winkelcentrum Waardhuizen, Winkelcentrum Kostverlorenhof, Winkelcentrum Middenhoven, Winkelcentrum Westwijk en Winkelcentrum Stadshart. 

  • Winkelcentrum Waardhuizen ligt in het zuiden van Amstelveen en daar zijn onlangs een aantal speciaalzaken weggegaan. Nu is er dus een grote vraag naar de producten die deze winkels verkochten. De winkels die vertrokken zijn de bakker, drogisterij, slager, bloemist en slijterij. Mocht u ook in 1 van deze branches actief zijn is er nu dus een concurrent vertrokken.
  • Winkelcentrum Kostverlorenhof is gesitueerd in de woonwijk Bankras-Kostverloren uit de jaren zestig en zeventig en heeft een buurtfunctie. Het heeft een vrij compleet aanbod maar is verouderd van ontwerp. Rondom het centrum is betaald parkeren op open plaatsen. Er zijn twee supermarkten, twee ketendrogisterijen, een warme bakker, een snackbar, een opticien, een wijnhandel, een broodjeszaak en een slager aanwezig. Ook zijn er een aantal Japanse winkels te vinden.
  • Winkelcentrum Middenhoven bestaat al sinds 1989 en wordt vooral bezocht door bewoners van omliggende huizen voor hun boodschappen, maar het is ook een goede plek om bijvoorbeeld cadeautjes te kopen of af te spreken. Het winkelcentrum is goed te bereiken met de auto en de fiets, en er is voor beide volop gratis parkeerplaatsen.
  • Winkelcentrum Westwijk ligt in het zuidwesten van Amstelveen. Er was in dit winkelcentrum behoefte ontstaan aan meer winkels en uitbreiding van de bestaande winkels, maar ook de parkeersituatie moest worden verbeterd. Het wijkcentrum en het plein vroegen om een nieuwe inrichting.  Door woningen toe te voegen kan de sociale veiligheid en de leefbaarheid worden vergroot in het centrum van de wijk. In september 2015 was het startsein gegeven voor de herontwikkeling. Momenteel is het winkelcentrum alweer geheropend.
  • Winkelcentrum Stadshart ligt in het centrum van Amstelveen en staat voor sfeervol en elegant winkelen. Het overdekte winkelcentrum biedt onderdak aan grote, bekende namen zoals de Bijenkorf, Zara, Starbucks, Superdry en vele anderen. In zowel 2013 als 2015 is Stadshart Amstelveen door de Winkelcentrum Kwaliteitsmonitor uitgeroepen tot 'Beste winkelcentrum van Nederland'.

U heeft genoeg keus in Amstelveen voor een winkellocatie. U kunt proberen te concurreren in het altijd populaire centrum van Amstelveen of proberen gaten in te vullen die zijn gemaakt in de kleinere winkelcentrums.

Winkelruimte in Amstelveen huren

Amstelveen beschikt niet over treinstations, maar de bezoekers vanuit andere steden kiezen waarschijnlijk toch liever voor de grote winkelstad Amsterdam. Amstelveen beschikt wel over bussen en (snel)trams, waardoor het openbaar vervoer binnen de stad wel goed geregeld is. Het busstation van Amstelveen ligt in het stadshart, hier komt bijna elke buslijn van Amstelveen langs. Ook is er hier 1 speciale buslijn die vanaf Amstelveen recht naar Schiphol rijdt. De Amstelveenlijn, sneltram 51, wordt vernieuwd. De lijn is, nagenoeg in zijn huidige vorm, in gebruik sinds 1990 en uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het regionale openbaar vervoer. Maar de huidige sneltrams zijn verouderd, vaak overvol, rijden niet vaak genoeg en zijn gevoelig voor storingen. Ook de verkeersveiligheid is rondom de lijn niet optimaal. De ambities van de gemeente hier zijn grotere betrouwbaarheid, weinig oponthoud, veilige en comfortabele haltes, betere bereikbaarheid en moderne en comfortabele trams. Dit zou goed zijn voor de winkelcentrums in de buurt, aangezien deze dan ook weer makkelijker te bereiken worden.

Wilt u een winkelruimte in Amstelveen huren voordat de vraag zal stijgen door de vernieuwde infrastructuur? Via Ventu kunt u heel gemakkelijk alle opties bekijken, vergelijken en beoordelen. Zo kunt u er snel achterkomen of er een geschikt pand voor u bij zit. Ook kunt u gebruik maken van de historische data die bij elk pand zit, hierdoor weet u zeker of het pand is wat u ervan verwacht.

Winkelruimte in Amstelveen kopen

Amstelveen beschikt ook over een aantal bezienswaardigheden die vlakbij liggen zoals het Cobra museum voor de Moderne Kunst. Dit museum bevat kunst van moderne kunstenaars, voornamelijk van de Cobra-beweging. Of het kersenbloesempark, hier wordt elk jaar het kersenbloesemfestival gehouden. Dit en vele andere bezienswaardigheden in en rondom Amstelveen zorgen voor meerdere bezoekers bij de winkelcentrums van Amstelveen, dit is 1 van de redenen dat mensen een winkelruimte in Amstelveen kopen.

Zou u dit ook willen overwegen? Op Ventu.nl kunt u elk vrijstaand winkelpand in de omgeving van Amstelveen vinden en overwegen. Ook kunt u bij Ventu historische data van alle panden vinden, zodat u alles weet van uw mogelijke volgende winkelpand.

Alternatieve vestigingslocaties:

UithoornAalsmeer

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website