0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Amersfoort

Amersfoort is uitstekend bereikbaar dankzij haar ligging aan diverse belangrijke verkeersaders als de A1 en A28 maar ook regionale ontsluitingswegen. Daarbij beschikt Amersfoort ook over hoogwaardige openbare trein- en busverbindingen die de stad verbinden met een groot aantal omliggende steden en dorpen. Door de aanwezigheid van diverse winkelgebieden en spreiding door de stad is er altijd een interessant pand voor jou bij. Zowel in het centrum als daarbuiten. Een uitstekende vestigingslocatie dus!

Stadsdelen en wijken

Een winkelruimte te huur in Amersfoort kan worden gevonden in meerdere stadsdelen, maar de meeste zijn uiteraard te vinden in het Stadshart. 

Amersfoort Stadshart

Het stadshart bevat het centrum van Amersfoort en daarmee zijn hier ook de meeste winkels te vinden. Dit stadsdeel bestaat uit 3 delen, de Binnenstad, het Stationsgebied en het Eemkwartier. Er zijn in dit stadsdeel veel winkels te vinden maar niet zoveel inwoners, slechts 9.923. Van deze inwoners is 62% hoogopgeleid. Deze inwoners geven hun buurt een 7,1 en de woningen hierin een 8,1. Dit zijn hoge beoordelingen, maar toch geeft 25% aan zich wel een sonveilig te voelen in dit stadsdeel. Het treinstation Amersfoort Centraal zit in dit stadsdeel en daarom is dit stadsdeel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het station heeft de intercitystatus en heeft goede verbindingen met meerdere treinstations als Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en vele andere stations.

Amersfoort Zuid

Winkelruimte te huur in Amersfoort kan in kleine mate worden gevonden in stadsdeel Zuid. Er is niet veel ruimte beschikbaar maar aan de Leusdenweg staan nog wel winkelruimte te huur in Amersfoort. In dit stadsdeel wonen 22.612 mensen en van dit aantal is 64% hoogopgeleid, en dit percentage is in de stad nergens hoger. De kwaliteit van de woningen krijgt door de inwoners een 8,1 en de buurt krijgt een 7,9. Ook op dit gebied scoort er geen enkel stadsdeel hoger. Een treinstation kan in dit stadsdeel niet gevonden worden, maar het is wel met de bus te bereiken.

Amersfoort Midden

In het stadsdeel Midden wonen in totaal 40.428 mensen en het percentage van mensen die hoogopgeleid zijn bedraagt 39%. Dit percentage is een stuk lager dan die van de stadsdelen Zuid en Stadshart. Amersfoort Midden is de meest problematieke wijk volgens de cijfers, en de beoordelingen van de bewoners laten dit ook zien. Deze geven namelijk de woningen een 7,5 en de buurt zelf een 6,9. In stadsdeel Midden vinden per jaar gemiddeld 1.925 misdrijven plaats, dit is meer dan 25% van de total misdrijven in de stad. Een gevolg hiervan is dat 30% van de inwoners wel eens aangeeft zich onveilig te voelen. In dit stadsdeel bevindt zich station Amersfoort Schothorst, waardoor het goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

Amersfoort Noord

In het noorfderlijke stadsgedeelte van Amersfoort zijn de bedrijventerreinen te vinden, maar winkelruimte te huur in Amersfoort is hier nauwelijks te verkrijgen. Wel zijn hier 59.907 inwoners te vinden, en deze inwoners hebben gemiddeld ook nog eens het hoogste inkomen. De cijfers die worden gegeven aan zowel de buurt als de woningen zijn gemiddeld, en het aantal misdrijven dat per jaar hier plaatsvind is iets meer dan gemiddeld. Toch geven de inwoners aan zich niet vaak onveilig te voelen. 

Amersfoort Vathorst

Amersfoort Vathorst ligt in het noorden van Amersfoort en hier wonen 25.353 mensen. De woningen die hier zijn gebouwd zijn relatief jong en daarom vaak ook goed beoordeeld door de inwoners van het stadsdeel. Gemiddeld wordt er een 8,3 gegeven. Dit sluit aan bij het percentage mensen dat aangeeft zich wel eens onveilig te noemen, aangezien dit slechts 19% is. Ook is dit stadsdeel goed te bereiken met het openbaar vervoer, voornamelijk via station Amersfoort Vathorst.

Winkelcentra

In Amersfoort zijn meerdere winkelcentra te vinden, wat ook geen verrrassing is aangezien Amersfoort een zeer veelzijdige stad is, met gezellige evenementen, historische binnenstad en bijzondere architectuur. 

Winkelcentrum Binnenstad

In de binnenstad vindt u veel winkelruimte te huur in Amersfoort en diverse winkelcentra waar u zeer gezellig kunt winkelen. Het stadscentrum is historisch en zeer gezellig, met vele gezellige horeca tentjes, winkels, diverse marken en leuke bezienswaardigheden een erg aantrekkelijke stad voor een dagje uit. Parkeren in de binnenstad van Amersfoort is zeer gemakkelijk en tarieven voor parkeren zijn redelijk qua prijs. De meeste parkeergarages liggen ideaal in en rondom de binnenstad van Amersfoort en er zijn altijd voldoende parkeerplaatsen te vinden, binnen minuten loop je de binnenstad binnen om de shoppen in Amersfoort. De binnenstad is goed te bereiken via het centrale treinstation van Amersfoort.

Winkelcentrum Emiclaer

Winkelcentrum Emiclaer ligt in het noorden van Amersfoort, en hier zitten meerdere grote ketens gevestigd waar u uw dagelijkse boodschappen kan doen, maar ook zijn er meerdere speciaalzaken voor mode, schoenen of een lekkere lunch. Het winkelcentrum is goed bereikbaar door de bushalte "Emiclaer" die kan worden bereikt via station Amersfoort en station Schothorst. Als u met de auto komt winkelen kan u in winkelcentrum Emiclaer gratis parkeren. Ook is er hier een fietsenstaling beschikbaar.

Winkelcentrum Vathorst

Midden in het hart van de wijk Vathorst in Amersfoort vindt u winkelcentrum Vathorst, een centrum waar meestal veel winkelruimte te huur in Amersfoort is en waar u terecht kunt voor al uw boodschappen bij één van de supermarkten en de vele (vers) speciaalzaken, zoals De Ambachtelijke Dorpsslagerij, Spakenburgse Vishandel Vathorst of Rob's Kaas & Lekkernij. Maar er is nog veel meer! Winkelen kunt u bij diverse landelijke ketens zoals  Hema, Pearle, Blokker en Shoeby, maar loopt u ook eens binnen bij de unieke ondernemers zoals; Studio Jill, Baronyan of Bijzonder Bloemen! Uw auto parkeert u direct naast de meer dan 30 winkels op een van de vele gratis parkeerplaatsen en ook op de fiets of met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar, mede door station Amersfoort Vathorst.

Populaire winkelstraten

De meeste populaire winkelstraten zijn te vinden rond het centrum van Amersfoort, maar er zijn er ook een paar te vinden bij de winkelcentra een de buitenkant van de stad. 

Grote Sint Jansstraat

Je vindt hier specialiteiten op verschillende gebieden. Alles net even anders dan in de rest van de stad. Voor bijzonderheidjes op het gebied van kunst, mode en interieur is dit een straat die je echt niet mag missen. Als je iemand anders wilt verrassen of gewoon voor jezelf iets leuks wilt kopen.

Krommestraat

De Krommestraat bevindt zich in het hart van de Amersfoortse binnenstad. De Krommestraat is “het leukste straatje van Amersfoort”. Dat komt door de grote verscheidenheid aan leuke, kleine winkels, horeca en bijzondere gebruikers als de Waterlijn, van waaruit jaarlijks 50.000 belangstellenden een rondvaart over de Amersfoortse grachten maken. De Krommestraat is een zijstraat van de Langestraat, de belangrijkste winkelstraat van Amersfoort. In de Krommestraat vindt u bijna geen grote landelijke winkelketens, maar juist veel ondernemers die veelal zelf ook “achter de toonbank” staan.

Langestraat

De Langestraat is een straat in de Nederlandse stad Amersfoort. Het is de langste straat in de oude kern van de stad, dat wil zeggen het deel van het centrum binnen de eerste stadsmuur. De Langestraat doorkruist deze oude kern van het zuidwesten naar het noordoosten en loopt van de Varkensmarkt tot de Kamperbinnenpoort. De straat is ongeveer 470 meter lang.

Type winkelpanden

De soorten winkelcentra bepalen meestal de uitstraling, het uiterlijk en de omgeving van de winkelruimte te huur in Amersfoort.

De uitstraling van een pand

In de binnenstad bijvoorbeeld zijn zeer veel panden te vinden die er nog behoorlijk oud uitzien, wat wel past bij de uitstraling van Amersfoort zelf. Winkelruimte te huur in Amersfoort kan er ook zeer modern uitzien, zoals bijvoorbeeld in winkelcentrum Emiclaer. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

NieuwegeinBarneveld

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website