0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Amersfoort

Dankzij haar ligging aan belangrijke verkeersknooppunten met de A1 en A28 en verschillende spoortrajecten is Amersfoort met recht een ‘hub’ te noemen binnen Nederland. Het verbindt de Randstad met onder andere het oosten en noorden van het land waardoor het een aantrekkelijke vestigingslocatie is voor jouw volgende kantoorruimte in Amersfoort.

Stadsdelen en wijken

Amersfoort kan worden opgedeeld in 5 stadsdelen, en een kantoorruimte in Amersfoort is in sommige stadsdelen nadrukkelijk meer aanwezig dan bij de ander.

Amersfoort Stadshart

Het stadshart van Amersfoort kan worden opgedeeld in 3 gebieden: de Binnenstad, het Stationsgebied en het Eemkwartier. Bij de meeste steden liggen de winkels vooral in het centrum en Amersfoort is hier geen uitzondering van. Er zijn hier dus veel winkels te vinden maar niet zoveel inwoners, iets wat de gemeente graag zou zien veranderen. Momenteel wonen er maar 9.923 mensen. Het percentage van aantal hoogopgeleide mensen bestaat in het Stadshart uit 62%. De woningen krijgen van de inwoners gemiddeld een 8,1 en de buurt krijgt een 7,1. Toch voelt 25% van de inwoners zich nog wel eens onveilig hier. Aangezien het grootste treinstation van Amersfoort gevestigd is in dit stadsdeel is het uiteraard goed te bereiken. Het station heeft de intercitystatus en heeft goede verbindingen met meerdere treinstations als Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en vele andere stations. 

Amersfoort Zuid

Kantoorruimte in Amersfoort kan zeker gevonden worden in stadsdeel Zuid, samen met leuke winkels, vooral richting de kant van het centrum. Er wonen hier 22.612 mensen, en in totaal is 63% hiervan hoogopgeleid. Dit is het hoogst van alle stadsdelen. De kwaliteit van de woningen krijgt door de inwoners een 8,1 en de buurt krijgt een 7,9. Ook dit cijfers is het hoogst in vergelijking met andere stadsdelen. In dit stadsdeel is geen treinstation te vinden, maar wel via de bus te bereiken.

Amersfoort Midden

In Amersfoort Midden wonen 40.428 mensen, maar het percentage van hoogopgeleide is hier het laagst, het bedraagt 39%. Dit is een behoorlijk verschil met stadsdeel Zuid en Stadshart. Ook is Amersfoort Midden volgens de cijfers de meeste problematieke wijk van de stad, en dit is terug te zien in de beoordelingen van de inwoners, deze geven de woningen gemiddeld een 7,5 en de buurt een 6,9. Ook vinder er gemiddeld 1.925 misdrijven plaats elk jaar, en dit gezamenlijk bedraagt meer dan 25% van de totale misdrijven in de stad. Het gevolg hiervan is dat 30% van de inwoners wel eens aangeeft zich onveilig te voelen. Het stadsdeel in het midden van Amersfoort is te bereiken via station Amersfoort Schothorst.

Amersfoort Noord

In het noordelijke stadsdeel van Amersfoort zijn meerdere bedrijventerreinen te vinden die goed te bereiken zij via de A1 en de A28. Hier zijn ook de meeste woonplekken te vinden, 59.907 mensen wonen hier. Ook is het gemiddelde inkomen hier het hoogste. De cijfers voor de buurt en het aantal hoogopgeleiden zijn ongeveer gemiddeld en representatief voor de stad. Wel is het aantal misdrijven meer dan gemiddeld, maar de bewoners geven aan zich niet vaak onveilig te voelen.

Amersfoort Vathorst

Dit stadsgedeelte bevindt zich ten noorden van het centrum en er wonen hier in totaal 25.353 mensen,  waarvan 56 procent hoogopgeleid. De wijk en de huizen zijn relatief jong, en mede daarom worden de woningen goed beoordeeld door de inwoners. Het gemiddelde cijfer dat wordt gegeven is een 8,3. In dit stadsdeel gebeuren relatief weinig misdrijven en slechts 17% geeft aan zich wel eens onveilig te voelen. Dit stadsdeel is goed te bereiken via het treinstation Amersfoort Stadhorst.

Bedrijventerreinen en kantoorlocaties

Kantoorruimte in Amersfoort is op meerdere locaties te vinden en ook bedrijventerreinen met kantoorruimte zitten hier gevestigd. Voorbeelden van dit soort locaties zijn: 

Stationsgebied

Het Stationsgebied is een knooppunt van kennis. Met haar representatieve modern bebouwde kantoorruimte in Amersfoort langs het spoor vormt het Stationsgebied een eersteklas locatie. Grote bedrijven als FrieslandCampina, TwynstraGudde, ThiemeMeulenhoff, Philadelphia Zorg en de gezondheidsfondsen in het Huis voor de Gezondheid hebben hier hun hoofdkantoor al gevestigd. Dit is het ondernemershart van de stad en het heeft aan zowel de noord- als de zuidzijde een volwaardige entree.

Bedrijvenpark Vathorst

Dit bedrijvenpark vormt door zijn directe ligging langs de A1 het visitekaartje van Amersfoort. De werkomgeving heeft een verzorgd en uitnodigend karakter. Bedrijvenpark Vathorst ligt aan de noordkant van Amersfoort ten noordwesten van het knooppunt Hoevelaken en strekt zich uit langs de A1, en het heeft hier ook een directe aansluiting op. De aansluiting op de A28 zorgt voor een goede verbinding van en naar het noorden. Daardoor is het bedrijvenpark zeer goed bereikbaar met de auto, maar ook met de trein is het goed te bereiken door station Vathorst.

Bedrijventerrein de Hoef

Op dit populaire en uitstekend bereikbare bedrijventerrein zijn nationale, internationale, grote, middelgrote, dienstverlenende, logistieke, non-profit en ICT-bedrijven te vinden. Het heeft dan ook een representatieve mix aan panden en architectuur. Het is direct gelegen aan het knooppunt Hoevelaken. Het is direct gelegen aan het knooppunt Hoevelaken en het is een zichtlocatie vanaf het snelweg en het spoor.

Bedrijventerrein de Wieken

De Wieken is een jonge, dynamische en moderne werklocatie waar de vooruitgang hard gaat. Er zijn nu rond de 90 bedrijven gevestigd. U kunt meegroeien met De Wieken, want op deze werklocatie zijn veel mogelijkheden voor uw bedrijf. De Wieken is de strategische toegangspoort naar zowel de mainports van Nederland als naar het achterland en Duitsland, dat is wat een kantoorruimte in Amersfoort onder andere te bieden heeft. Het heeft een sterke oriëntatie op de logistieke sector, en ook dit bedrijventerrein is goed bereikbaar via het knooppunt Hoevelaken.

Bedrijventerrein Calveen

Calveen is een gemengd kantoren- en bedrijventerrein. Het heeft een oppervlakte van 62 hectare en biedt ruimte aan bedrijven in de productie, groothandel en kleinschalige zakelijke dienstverlening. De straten van het bedrijventerrein Calveen zijn genoemd naar raketten, ruimtevaartuigen en satellieten. Op dit moderne terrein zijn in het oog springende ondernemingen gevestigd. Het ligt direct aan de A1 en dicht bij de A28, ook zijn er diverse busverbindingen naar Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst.

Type kantoorpanden

Een kantoorruimte in Amersfoort heeft unieke kenmerken en voordelen, de meeste hebben bijvoorbeeld een fantastische ligging, sommige zijn weer gericht op een bepaalde doelgroep. 

Ligging en omgeving

De bedrijventerreinen van Amersfoort liggen voornamelijk dicht bij elkaar, vlakbij knooppunt Hoevelaken, en zijn hierdoor uitstekend bereikbaar via de snelweg. Dit is 1 van de redenen dat een kantoorruimte in Amersfoort zo populair is, de stad zelf en de kantoorruimtes zijn goed te bereiken. 

Uitstraling van de panden

In Amersfoort zijn er zeel veel moderne panden te vinden, met de nieuwste technologie, maar ook zijn er enkele oude fabriekstraten te vinden waar nog mooie oude panden te vinden zijn. De uitstraling van de kantoorruimte in Amersfoort is volledig de keuze van uw bedrijf.

Alternatieve vestigingslocaties

 

NieuwegeinBarneveld

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website