0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Almere

Almere is een zeer vooruitstrevende en ambitieuze stad. Het is momenteel de 7de stad van Nederland maar het wilt in 2030 al de 5de stad zijn. Ook beschikt het in totaal over 30 bedrijventerreinen, waarvan een aantal ook kantoorruimte in Almere vrij hebben staan. De stad is uitstekend bereikbaar, heeft de beste glasvezel infrastructuur van Nederland, ligt dicht bij zowel Schiphol als Lelystad Airport en het heeft een uitstekend openbaar vervoersnetwerk.

Stadsdelen en wijken

Almere kan worden opgedeeld in 6 stadsdelen, 7 als stadsdeel Almere Stad wordt opgedeeld in Oost en West, maar over het algemeen zijn er 6 stadsdelen.

Almere Haven

Almere Haven heeft 22.047 inwoners en is het kleinste stadsdeel. Dat niet het alleen, het is ook het oudste stadsdeel dat er is. Kantoorruimte in Almere Haven kan vooral worden gevonden op bedrijventerrein de Steiger. De inwoners noemen zichzelf ook wel "Havenaren" en er heerst in dit stadsdeel een soort dorps karakter aangezien ze erg trots zijn op dit stadsdeel.

Almere Stad

Dit wordt vaak aangeduid als 2 verschillende stadsdelen maar voor het gemak houden we het hier op 1 stadsdeel. Het is het grootste stadsdeel van Almere en er wonen hier 109.923 inwoners. Kantoorruimte in Almere Stad kan voornamelijk gevonden worden op 1 van de bedrijventerreinen die hier gevestigd zijn. Dit stadsdeel beschikt over 3 treinstations en is daarmee zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Almere Centrum

Dit ligt uitaard in het centrum van Almere en is omringd door groen. Het is een mooie plek met veel winkels, maar ook is er nog wel eens buiten de winkelstraten een kantoorruimte in Almere Centrum te vinden. Hier valt ook meteen op dat er een vernieuwende vorm van architectuur op. Er wonen hier ruim 6.000 inwoners en ook het grootste treinstation van de stad is hier gevestigd.

Almere Buiten

Dit stadsdeel heeft zeer veel bosgebieden, sloten en ander natuurgebied, ook de Oostvaardersplassen zijn hier dichtbij. Dit betekent wel dat er hier niet veel bedrijventerreinen te vinden zijn, en kantoorruimte in Almere Buiten is ook niet in grote getallen te vinden. Wel wonen er relatief veel mensen, het stadsdeel heeft 56.166 inwoners, alleen Almere Stad heeft meer inwoners. Ook hier is weer een treinstation te vinden, genaamd Almere Buiten.

Almere Poort

Almere Poort is een gebied vooral geschikt voor wonen. Er zijn een aantal leuke activiteiten te doen aan het strand en de haven, zoals verschillende watersportmogelijkheden. Het is goed bereikbaar met de auto vanaf de A6 en ook met het openbaar vervoer aangezien het stadsdeel ook over een treinstation beschikt. Er wonen hier 14.371 mensen en kantoorruimte in Almere Poort is niet in grote hoeveelheden te vinden.

Almere Hout

Almere Hout ligt aan de rand van de stad maar heeft geen stedelijke omgeving, juist meer ruimte en groen. Het heeft vele bossen maar er is vrijwel geen kantoorruimte in Almere Hout. Door de vele parken is er ook minder ruimte voor woningen en bedrijventerreinen, er wonen hier slechts 3.119 inwoners.

Bedrijventerreinen en kantoorlocaties

Aangezien er in totaal 30 bedrijventerreinen gevestigd zitten hebben een aantal daarvan ook kantoorruimte in Almere beschikbaar staan. Voorbeelden hiervan zijn:

Het Ambachtsmark

Het Ambachtsmark is een binnenstedelijke werklocatie met kantorendeel en een van de twee kleinere bedrijventerreinen in Almere Haven. Het bedrijventerrein is geschikt voor bedrijven tot en met milieucategorie 2, en is zeer goed te bereiken vanaf de A6.

De Bouwmeesterbuurt

De Bouwmeesterbuurt is een binnenstedelijk bedrijventerrein in stadsdeel Buiten en is met 1,6 hectare één van de kleinste bedrijventerreinen van Almere. Hier zijn vooral zelfstandige kantoren en dienstverlenende bedrijven gevestigd. Bedrijventerrein Bouwmeesterbuurt is geschikt voor bedrijven tot en met milieucategorie 2.

De Rederij

Een ander bedrijventerrein waar ook kantoorruimtes staan is de Rederij. Dit ligt ook in stadsdeel Buiten en biedt vooral ruimte aan kantoren, MKB en woon-werkcombinaties. U vindt hier vooral dienstverlenende bedrijven in de ICT en maatschappelijke dienstverlening.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van bedrijventerreinen waar kantoorruimte in Almere vrij staat, er zijn genoeg plaatsen over buiten bedrijventerreinen om waar ook meerdere kantoorruimte in Almere beschikbaar staat. Voorbeelden hiervan zijn:

Centrum

Net zoals in vele andere steden zijn er in het centrum meerdere kantoorruimtes te vinden. Deze profiteren hier van de meestal gunstige ligging van het openbaar vervoer en de vele winkels in de buurt. In Almere is dit niet anders, in het centrum dicht bij station Almere Centrum zijn meerdere kantoorpanden te vinden. Gemiddeld liggen de huurprijzen hier tussen de €90 en €140 per m2 per jaar. 

Muziekwijk

Ook in de Muziekwijk staat veel kantoorruimte beschikbaar. De redenen hier zijn vergelijkbaar met de redenen voor de kantoorruimte in Almere Centrum, er is een treinstation vlak bij de panden en ook zijn er veel winkeltjes in de buurt. Een bedrijventerrein biedt sommige goede voordelen maar er zijn bedrijven die er niks of bijna niks aan hebben, en daarom ook gewoon op dit soort plekken zullen vestigen. De huurprijs varieert hier van €95 tot €125 euro per m2 per jaar.

Type panden

Almere biedt zeer veel voordelen aan de bedrijven die zich hier vestigen, en dat is ook terug te zien in sommige kenmerken van de kantoorruimte in Almere. 

Glasvezel

Almere is een relatief jonge stad en heeft een uitstekend glasvezelnetwerk beschikbaar. Dit is iets waar alle bedrijven graag gebruik van maken aangezien het een betrouwbare manier is om snel op het internet te kunnen. De kans is dan ook zeer groot dat een kantoorruimte in Almere hier ook gebruik van maakt en daardoor een al meteen een zeer groot voordeel heeft op de steden die hier minder goed gebruik van kunnen maken.

Gunstige prijzen

De prijzen van bouwkavels in en rondom Amsterdam zijn aanzienlijk hoger dan in Almere. Dit komt mede door de toenemende schaarste van bedrijventerreinen in Amsterdam. Almere heeft een gunstig vestigingsbeleid met aantrekkelijke tarieven voor bouwkavels. Dit is één van de vele redenen om uw bedrijfspand in Almere te bouwen. Tenslotte bent u met een kleine 30 minuten reizen al in Amsterdam!

Goede uitstraling

Almere is een stad omringd door water en groen, en de kantoorruimtes in Almere profiteren hiervan. De uitstraling ziet er al snel een stuk mooier uit dan panden die omringd zijn door steen en stad. Het groen is ook niet alleen goed voor de uitstraling, Almere is over het algemeen ook een zeer duurzame stad, en ook de kantoorruimte in Almere doet hier graag aan mee.

Alternatieve vestigingslocaties

 

LelystadHarderwijkZeewolde

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website