0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Alkmaar

Een winkelruimte in Alkmaar vindt u gewoonlijk midden in het centrum. Daar in de gezellige binnenstad is het vol met winkels die altijd druk worden bezocht. Alkmaar heeft een paar mooie locaties die er voor zorgen dat het in het centrum altijd gezellig druk is. Neem bijvoorbeeld de grachten in Alkmaar waar over een mooie boottocht overheen gemaakt kan worden, of 1 van de museums in die in Alkmaar te zien zijn. Alkmaar staat bekend als de "kaasstad" vanwege zijn rijke historie vroeger in de kaashandel. In 2017 werd Alkmaar bijvoorbeeld nog verkozen tot leukste winkelstad in Nederland door het bedrijf Zoover, dat gericht is op het verzamelen en delen van beoordelingen over vakantiebestemmingen.

Stadsdelen en wijken

Alkmaar wordt meestal opgedeeld in 8 verschillende stadsdelen, echter wordt het ook wel eens in 7 stadsdelen gedaan wanneer Huiswaard Zuid en -Noord als 1 stadsdeel worden gerekend.

Zuid

Het stadsdeel Zuid heeft bijna 15.000 inwoners en bestaat uit een oppervlakte van 235 hectare. Winkelruimte te huur in Alkmaar Zuid kan vrijwel niet worden gevonden.

Oudorp

Oudorp is een stadsdeel met bijna 13.000 inwoners, en het bestaat uit 636 hectare grond. In totaal zitten hier meer dan 1400 bedrijven gevestigd, maar winkelruimte te huur in Alkmaar is niet in dit stadsdeel te vinden. 

Overdie

In het stadsdeel Overdie wonen meer dan 8000 inwoners en het heeft een oppervlakte van ongeveer 616 hectare. In totaliteit zitten hier 870 bedrijven gevestigd, echter zijn dit voornamelijk bedrijventerreinen en kantoorruimtes, winkelruimte te huur in Alkmaar is hier vrijwel niet te vinden.

West

Stadsdeel West heeft bijna 12.000 inwoners en is totaal 637 hectare groot. In dit stadsdeel vestigden 930 bedrijven zich, maar winkelruimte te huur is hier vrijwel niet te vinden.

Huiswaard

Huiswaard heeft ongeveer 7000 inwoners en is 114 hectare groot. In dit stadsdeel zitten 355 bedrijven, mede vanwege de aanwezigheid van treinstation Alkmaar Noord. Hier zitten ook enkele winkelruimtes te huur in Alkmaar.

Daalmeer en Koedijk

Dit is een stadsdeel met ongeveer 13.305 inwoners. Het is in totaal 344 hectare groot en er zitten 575 bedrijven gevestigd. Winkelruimte is echter vrijwel niet in dit stadsdeel te vinden. 

Binnenstad

De binnenstad van Alkmaar is het centrum van de stad, en het is tevens het kleinste stadsdeel van Alkmaar. Er wonen in totaal ongeveer 8000 inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 133 hectare. Er zitten 1795 bedrijven gevestigd en een groot deel hiervan zijn winkeliers, aangezien winkelruimte te huur in Alkmaar veruit het makkelijkst kan worden gevonden in dit stadsdeel.

Winkelcentra

Alkmaar heeft meerdere leuke en gezellige winkelcentra in de stad zitten die ervoor zorgen dat een dagje Alkmaar nog leuker wordt dan het al is.

Winkelcentrum de Mare

In winkelcentrum de Mare is er voor iedereen wat. Er zijn meerdere terrasjes te vinden voor in de zomer en durende het gehele jaar worden er hier activiteiten georganiseerd. Ook voor de dagelijkse boodschappen en dagjes uit is dit winkelcentrum meer dan geschikt. Ook kan er hier gratis geparkeerd worden.

Populaire winkelstraten

In Alkmaar zijn er naast winkelcentra ook vele leuke winkelstraten waar winkelruimte te huur in Alkmaar beschikbaar is. 

Hekelstraat

Deze mooie straat in Alkmaar bestaat vrijwel volledig uit lokale winkeliers, waardoor het extra gezellig is om hier langs te gaan. Vind gemakkelijk wat je zoekt en meer. Dat is het mooie van winkelen in Alkmaar, je kan gemakkelijk van de ene straat naar de ander gaan en je weet nooit waar je terecht komt.

Type winkelpanden

Alkmaar heeft zeer veel verschillende winkelpanden, maar wat deze wel allemaal gemeen hebben is dat ze zeer goed bereikbaar zijn door de goede bereikbaarheid van Alkmaar. 

Uitstekende bereikbaarheid

Stap uit vlakbij het centrum van Alkmaar. Kom je met de auto, dan parkeer je je auto heel makkelijk in één van de parkeergarages in de binnenstad. Binnen 5 minuten sta je tussen grachten, winkels en musea.

Alternatieve vestigingslocaties

 

HeerhugowaardHoornDen Helder

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website