0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Alkmaar

Alkmaar bouwt zijn positie als regiohoofdstad verder uit door economie tot het centrale speerpunt te maken van het gemeentelijke beleid en ondernemerschap ruim baan te geven. Daarbij heeft Alkmaar niet alleen aandacht voor dan de traditioneel belangrijke sectoren als de zorg en detailhandel, maar wordt ook actief gewerkt aan innovatie. Dit is ook terug te zien in de kantoorruimte in Alkmaar.

Stadsdelen en wijken

Alkmaar is een stad die voornamelijk wordt opgedeeld in 8 verschillende stadsdelen, maar ook wel eens in 7 verschillende als Huiswaard Noord en -Zuid als 1 stadsdeel worden gerekend. 

Zuid

Alkmaar Zuid is een stadsdeel met bijna 15.000 inwoners en een oppervlakte van 235 hectare. Kantoorruimte is echter in dit stadsdeel vrijwel niet te vinden.

Oudorp

Het stadsdeel Oudorp heeft bijna 13.000 inwoners en bestaat uit 636 hectare grond. Er zitten hier in totaal meer dan 1400 bedrijven gevestigd en dat is logisch aangezien Oudorp ook een echte kantoorlocatie heeft, waar meerdere fantastische kantoorruimtes in Alkmaar gevonden kunnen worden. 

Overdie

Stadsdeel Overdie heeft meer dan 8000 inwoners en een oppervlakte van ongeveer 616 hectare. In totaal zitten hier 870 bedrijven gevestigd, en het grootste gedeelte hiervan zit op het bedrijventerrein Boekelermeer, aangezien dit terrein in Overdie gelegen is. 

West

In dit stadsdeel wonen bijna 12.000 mensen en het is 637 hectare groot. Er zitten 930 bedrijven gevestigd en het stadsdeel heeft nog kantoorruimte in Alkmaar beschikbaar, voornamelijk langs de N9, zodat deze goed bereikbaar zijn. 

Huiswaard

Stadsdeel Huiswaard heeft ongeveer 7000 inwoners en het is in grootte bijna 114 hectare. Er zitten in dit stadsdeel 355 bedrijven gevestigd en hier kan ook het treinstation Alkmaar Noord gevonden worden. Bij dit treinstation staan enkele kantoorruimtes vrij. 

Daalmeer en Koedijk

Daalmeer en Koedijk is een stadsdeel met ongeveer 13.305 inwoners. Het is 344 hectare groot en er zitten 575 bedrijven gevestigd. Kantoorruimte is in dit stadsdeel vrijwel niet te vinden. 

Binnenstad

De binnenstad of het centrum van Alkmaar is het kleinste stadsdeel en er wonen hier ongeveer 8000 inwoners. Het heeft een totale oppervlakte van slechts 133 hectare. Er zitten 1795 bedrijven gevestigd echter en een zeer groot gedeelte hiervan bestaat uit bedrijven die hier een kantoor hebben vanwege de goede bereikbaarheid. 

Bedrijventerreinen

Alkmaar heeft meerdere bedrijventerreinen die stuk voor stuk zowel bedrijfsruimte als kantoorruimte in Alkmaar beschikbaar hebben staan. 

Bedrijventerrein Boekelermeer

Dit bedrijventerrein heeft hoogwaardige panden en is zeer ruim en groen opgezet. Het is een uitstekende locatie om te ondernemen en te verblijven. Het is goed bereikbaar via de A9 en is slechts 30 minuten verwijderd van Amsterdam en Schiphol. Ook is er hier een bedrijvenvereniging te vinden die de belangen van de ondernemers op het terrein behartigt.

Bedrijventerrein Beverkoog

Dit bedrijventerrein is ongeveer 60 hectare groot en er staan hier zowel bedrijfspanden als kantoorruimte in Alkmaar. Momenteel zitten er al meer dan 400 bedrijven op het terrein, die ook worden versterk door een bedrijvenvereniging. 

Type kantoorpanden

Kantoorruimtes in Alkmaar zijn zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de snelweg, dit is 1 van de redenen dat ze zo populair zijn.

Altijd bereikbaar

Het openbaar vervoer van Alkmaar is zeer goed geregeld. Er gaan meerder buslijnen en het centrale treinstation ligt in directe verbinding met een aantal grote stations zoals Utrecht Centraal. Ook is Alkmaar zeer goed te bereiken via de snelwegen, waar de bestaande bedrijventerreinen en dus de kantoorruimtes in Alkmaar zeer graag gebruik van hebben gemaakt.

Alternatieve vestigingslocaties

 

HeerhugowaardHoornDen Helder

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website