Voor dit object is helaas nog geen omschrijving beschikbaar.
Bent u de eigenaar van dit object en wilt u een volledige omschrijving, neem dan contact op met uw vastgoedadviseur: Falkenstein Bedrijfshuisvesting
Kaart aanvullen met regionale informative, selecteer Toon of Verberg naar wens.
Toont de verdeling tussen woningen, winkels en kantoren en andere segmenten in postcodegebied 1171 en geeft een indruk van het woon en/of werkgebied.
Overige gebouwen in de directe nabijheid op basis van de Basisadministratie Adressen en Gebouwen
Alle bedrijfsruimte objecten in een straal van 5 km van Jan van Gentstraat 156-158, Badhoevedorp.
Falkenstein Bedrijfshuisvesting
Harold Falkenstein
0297-521248
makelaars@falkenstein.nl
Vergelijkbaar aanbod in de omgeving, door op de presentatie te klikken, bekijk je de details.
Kaan Architecten is aangewezen als de ontwerper van het nieuwe gebouw voor de rechtbank Amsterdam, de grootste rechtbank van Nederland.
De nieuwe rechtbank moet in 2020 gereed zijn. Ondertussen krijgt de huidige rechtbank een tijdelijke huisvesting in de buurt. Kaan Architecten maakt voor de Rechtbank Amsterdam deel uit van een consortium met Macquarie Capital, ABT, DVP, de bouwers Heijmans en MJ de Nijs en Facilicom. Aan de gunning door het Rijksvastgoedbedrijf ligt een PPS in de vorm van een DBFMO ten grondslag voor 30 jaar.
Het gebouw komt aan de Zuidas en Parnassusweg, op de plaats van het huidige gebouwencomplex van de rechtbank dat wordt afgebroken. De rechtbank moet een open sfeer oproepen om zoveel mogelijk onderdeel te worden van het dagelijkse leven, aldus Kaan Architecten. Op basis van deze gedachte is gekozen voor grote ramen op de begane grond en een openbaar plein voor de ingang van het gebouw.
De rechtbank gaat bestaan uit vijftig zittingszalen en raadkamers verdeeld over twee losstaande volumes. Iedere zaal heeft toegang tot daglicht. De grote rechtszaal op de begane grond, bedoeld voor zaken waar veel publiek op af komt, is bereikbaar via een separate route, zodat de centrale ingang niet wordt verstoord.
De centrale hal met roltrap grenst aan een glazen wand met een besloten binnentuin, en door het gebouw heen klimmen er verticale tuinen langs de kantoren. Aan de westkant komt bovendien een verdiepte tuin, zodat daglicht door kan schijnen naar de benedenverdieping.