0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Tilburg

De Brabantse gezelligheid gekoppeld aan een groot aanbod winkels: dat vind je in Tilburg! De grootste winkelgebieden vind je rondom de Heuvel, Korvelstraat en Broekhovenseweg. Of je nu op zoek bent naar een klein winkelpand of grotere winkelruimte: het grootste aanbod winkels in Tilburg doorzoek je bij Ventu. De winkelruimte te huur in Tilburg zijn goed bereikbaar met zowel het OV als met eigen vervoer. Het centrum ligt op loopafstand van het centraal station en daarbij is de stad direct gelegen aan de A58 en zijn er meerdere parkeergarages in de binnenstad aanwezig.

Stadsdelen en wijken

De stad Tilburg bestaat uit 8 verschillende stadsdelen, en winkelruimte te huur in Tilburg is voornamelijk te vinden in de centrale stadsdelen en de stadsdelen waar winkelcentra te vinden zijn.

Binnenstad

Het meest centrale stadsdeel van Tilburg is de Binnenstad. Dit stadsdeel bestaat uit slechts 1 enkele wijk en in dit stadsdeel bevindt zich het grootste treinstation van Tilburg. Mede hierom zijn er in dit stadsdeel ook de meeste winkels en voorzieningen te vinden. Ook heeft dit stadsdeel een woon- en werkfunctie, en er wonen 6.457 inwoners. Winkelruimte te huur in Tilburg is voor het grootste deel te vinden in dit stadsdeel, omdat dit gedeelte zo goed te bereiken is.

Oud-Noord

Het stadsdeel Oud-Noord is te vinden boven het centrum van Tilburg. Het is omsloten door de spoorlijn Breda-Eindhoven, de Ringbaan West en het Wilhelminakanaal. Oud-Noord is een drukbevolkt gebied, er wonen in totaal 33.725 mensen. Winkelruimte te huur in Tilburg Oud Noord kan voornamelijk worden gevonden bij de Koestraat of de Hasseltstraat.

Noord

Tilburg Noord is een groot stadsdeel dat in totaal meer dan 29 km2 bevat, en zich ook uitstrekt tot ver richting het westen. Dit stadsdeel bevat de wijken van Berkel-Enschot en Udenhout ten noorden van het Wilhelminakanaal. In totaal wonen er in dit stadsdeel 22.438 mensen. Winkelruimte te huur in Tilburg Noord is niet in grote getallen te vinden, er liggen meerdere bedrijventerreinen in dit gebied maar weinig winkelcentra.

Oud Zuid

Het stadsdeel Oud Zuid ligt zeer centraal in Tilburg en omsluit als het ware het centrum en de binnenstad. Zelf wordt het omsloten door de Ringbaan Zuid, Ringbaan West en het Wilhelminakanaal. Het stadsdeel is zeer druk bevolkt, er wonen 41.305 mensen. Winkelruimte te huur in Tilburg Zuid is voornamelijk te vinden richting het centrum van de stad. 

Oost

Tilburg Oost is een stadsgedeelte aan de rechterkant van het centrum waar meer zeer weinig inwoners zijn. Het bevat de wijken Berkel-Enschot en Udenhout ten oosten van het Wilhelminakanaal. Het totaal aantal inwoners is 764, en mede vanwege dit lage aantal is er ook weinig winkelruimte te huur in Tilburg Oost te vinden. 

West

Dit stadsdeel bevindt zich tussen de Ringbaan West en de Reeshof, en de technische veroudering wordt in dit stadsdeel steeds meer zichtbaar. In dit stadsdeel wonen in totaal 30.320 mensen. Winkelruimte te huur in Tilburg West is niet in grote hoeveelheden te vinden.

Zuid

Het stadsdeel Zuid heeft een groot oppervlakte, in totaal zelfs 23,57 km2. Dit komt mede door het feit dat dit stadsdeel zich uitstrekt tot het westen van de stad. Er wonen hier in totaal 14.760 mensen. Het is misschien een groot stadsdeel maar er is geen grote hoeveelheid winkelruimte te huur in Tilburg Zuid te vinden.

Reeshof

Reeshof is een stadsdeel in de westkant van de stad Tilburg. Het heeft een treinstation genaamd Tilburg Reeshof om zo de bereikbaarheid te verbeteren. Sinds de uitbreiding 'Koolhoven' is afgerond wonen er in dit stadsdeel 52.825 mensen. Winkelruimte te huur in Tilburg kan ook worden gevonden in dit stadsdeel, rond het treinstation staan een aantal beschikbare winkels. 

Winkelcentra

Tilburg is een zeer leuke stad om in te winkelen en daarom zijn er naast de winkels rond het centrum ook allerlei verschillende winkelcentra te vinden. Deze staan goed bekend en een aantal hiervan hebben ook winkelruimte te huur in Tilburg. Een aantal voorbeelden van dit soort winkelcentra zijn:

Wagnerplein

Sinds 1976 heeft Tilburg Noord een eigen winkelcentrum, met meer dan 40 winkels onder één dak is het aanbod zeer compleet. Er kan gezellig gewinkeld worden en u kunt ook gebruik maken van het gratis parkeren dat hier geldt voor 600 parkeerplaatsen. Het Wagnerplein in Tilburg is vernieuwd. Het huidige winkelcentrum en het plein hebben een complete metamorfose ondergaan en ook het Von Weberpark krijgt een compleet nieuw gezicht. Het nieuwe Wagnerplein en de omgeving rond het plein zijn er klaar voor om het kloppend hart van Tilburg Noord te worden: de huiskamer van de wijk.

Heyhoef

Winkelcentrum Heyhoef is al meer dan twintig jaar hét winkelcentrum van de Reeshof met meer dan 45 winkels, gratis parkeergelegenheid, leuke evenementen, speciale koopzondagen en een wekelijkse markt die elke donderdag plaatsvindt en waar meer dan 40 kraampjes op af komen. Elke vrijdag is er een koopavond waardoor alle winkels tot 9 uur open blijven.

Westermarkt

Met meer dan 70 speciaalzaken onder één dak is de Westermarkt een van de meest toonaangevende winkelcentra in Tilburg en omstreken waar consumenten uit een ruime regio graag shoppen. Ook kunt u er uitstekend terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Het regen-weer heeft geen invloed op een dagje winkelen op de Westermarkt aangezien de passage overdekt is.

 

Populaire winkelstraten

Naast een aantal leuke winkelcentra in Tilburg zijn er ook meerdere bekende en leuke winkelstraten die de winkelervaring in Tilburg nog beter maken.

Heuvelstraat

De Heuvelstraat in het centrum van Tilburg is dé winkelstraat van de stad. Je vindt hier voornamelijk de grote winkelketens. Aan de Heuvelstraat grenzen  een aantal leuke straatjes waarin unieke zaakjes te vinden zijn. Loop bijvoorbeeld eens de Nieuwlandstraat of de Willem II Straat in! Daarnaast grenst het einde van de Heuvelstraat (de stationskant) aan de Oude Markt, waar je heerlijk kunt bijkomen in een van de restaurants na een drukke dag winkelen.

Sint Annaplein

De Sint Annaplein straat bevindt zich vlak bij het centrum en heeft hier meerdere leuke winkels zitten. Broodjeszaken, speciaalzaken, platenwinkels, doe het zelf zaken en nog veel meer kan hier allemaal gevonden worden. Ook staat er winkelruimte te huur in Tilburg in deze straat, die dankzij de ligging ook zeer goed bereikbaar is.

Type winkelpanden

De vele winkels in Tilburg hebben verschillende dingen gemeen met elkaar maar er zijn ook heel veel verschillen te zien. Sommige winkels hebben een compleet andere uitstraling dan de ander en ook de grootte is natuurlijk zeer verschillend. Dit zorgt er wel voor dat meerdere winkeliers een ideale winkelruimte te huur in Tilburg zouden kunnen vinden. 

Wisselende uitstraling

De uitstraling van de panden verschilt bijvoorbeeld heel erg per winkelcentrum. In winkelcentrum Wagnerplein zien de winkels er vrij modern uit, terwijl in winkelcentrum Heyhoef ze door het gebruik van steen en de omgeving er wat ouderwetser uitzien. Dit zorgt ervoor dat winkeliers zelf kunnen kiezen waar zij nou op zoek naar zijn. 

Grootte van de winkelruimte

Winkelruimte te huur in Tilburg komt vaak voor en hierdoor is er een ruime keuze qua grootte van de ruimtes. Er zijn zelfs winkelruimtes beschikbaar die groter zijn dan 1.000 m2. Mocht u dus op zoek zijn naar een grote winkel of een kleine plek dan bent u voor allebei aan het juiste adres in Tilburg.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Rijen, Oisterwijk, Goirle

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website