0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Tilburg

Bedrijfsruimte in Tilburg zit verdeeld over de gehele stad, maar voornamelijk in het noordwesten zijn meerdere panden te vinden, onder andere op de Tilburgse bedrijventerreinen. Tilburg is een populaire plek om te vestigen vanwege de goede bereikbaarheid, sterke infrastructuur en voldoende groeimogelijkheden.  

Bedrijfsruimte te huur in Tilburg

Het grootste gedeelte van de bedrijfsruimte in Tilburg staat te huur, en door deze ruime keuze kunt u een pand uitzoeken die precies past bij uw behoeften. Zo heeft onlangs het bedrijf Perry Sport nog 1.600 m2 bedrijfsruimte in Tilburg gehuurd voor de opslag van hun producten.

Bedrijfsruimte te koop in Tilburg

Bedrijfsruimte in Tilburg wordt minder vaak gehuurd dan gekocht maar door de grote populariteit van de vestigingsstad Tilburg zijn er nog steeds vele opties over die interessant kunnen zijn voor de juiste bedrijven. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Allsafe, dat 21.000 m2 aan bedrijfsruimte in Tilburg heeft gekocht. 

Stadsdelen en wijken

De stad Tilburg is onder te verdelen in 8 stadsdelen. Dit zijn:

Binnenstad

Binnenstad is een stadsdeel van Tilburg. Het is het enige stadsdeel van Tilburg dat uit één enkele wijk bestaat. Hier bevindt zich het grootste gedeelte van de winkelstraten met onder andere de Emmapassage en uitgaansgelegenheden. Daarnaast heeft het ook een woon- en werkfunctie. Dit stadsdeel heeft in totaal 6.457 inwoners. Bedrijfsruimte in Tilburg Centrum is bijna niet te vinden aangezien er in dit stadsdeel vooral kantoren en winkels gevestigd zitten. 

Oud-Noord

Oud-Noord is een stadsdeel van Tilburg, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Oud-Noord is omsloten door de Ringbaan West, het Wilhelminakanaal en de spoorlijn Breda-Eindhoven. Het gebied beschikt over 33.725 inwoners en bedrijfsruimte in Breda Oud-Noord is bijna niet te vinden.

Noord

Noord is een van de stadsdelen waarin de stad Tilburg is onderverdeeld. Het bevat de wijken van de gemeente Tilburg van vóór de annexatie van Berkel-Enschot en Udenhout ten noorden van het Wilhelminakanaal. Tilburg Noord is een ruim opgezet gebied met 22.348 inwoners. Dit is ook het stadsdeel waar de meeste bedrijfsruimte te vinden is, in het noordwesten voornamelijk zitten meerdere bedrijventerreinen gevestigd die meerdere bedrijfsruimtes beschikbaar hebben. 

Oud Zuid

Oud-Zuid is een stadsdeel van de stad Tilburg. Oud-Zuid wordt omsloten door het Wilhelminakanaal, de Ringbaan Zuid en de Ringbaan West en de spoorlijn Breda-Eindhoven. De Binnenstad van Tilburg ligt midden in Oud-Zuid. In dit stadsdeel wonen in totaal 41.305 mensen. Bedrijfsruimte in Tilburg Oud Zuid is in kleine aantallen te vinden, voornamelijk richting de ringweg zijn een aantal panden beschikbaar.

Oost

Tilburg Oost is een stadsdeel van de stad Tilburg, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het bevat de wijken van de gemeente Tilburg van vóór de annexatie van Berkel-Enschot en Udenhout ten oosten van het Wilhelminakanaal. Tilburg Oost telt relatief weinig inwoners en bestaat voor een groot deel uit bedrijventerreinen. Mede hierom is bedrijfsruimte in Tilburg Oost gemakkelijk te vinden aangezien er vele panden te koop staan.

West

Tilburg West is een stadsdeel van de stad Tilburg. Tilburg West ligt tussen van de Ringbaan West en de Reeshof. In deze vroeg-naoorlogse wijken begint wel technische veroudering merkbaar te worden. In deze wijk wonen 30.320 mensen. Vrijstaande bedrijfsruimte in Tilburg West komt niet zo vaak voor.

Zuid

Tilburg Zuid is een stadsdeel van de stad Tilburg, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het stadsdeel bevat de wijken van de gemeente Tilburg ten zuiden van de Ringbaan Zuid en de Bredaseweg. In Tilburg Zuid wonen in totaal 14.760 mensen. Bedrijfsruimte in Tilburg Zuid kan voornamelijk worden gevonden rond de A58 en bedrijventerrein Katsbogten.

Reeshof

De Reeshof is een stadsdeel aan de westkant van de stad Tilburg, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De eerste woningen werden er rond 1980 gebouwd. Nu de uitbreiding genaamd 'Koolhoven' klaar is wonen er nu 52.825 inwoners. Er zijn in Reeshof slechts enkele bedrijfsruimtes te vinden, deze liggen voornamelijk aan de N260.

Bedrijventerreinen

Met 1.100 bruto hectare bedrijventerrein is Tilburg koploper van de grote steden in Brabant. De stad beschikt over zeer uiteenlopende terreinen met een duidelijk eigen profiel. Hier zijn een aantal voorbeelden genoemd. 

Vossenberg

Bedrijventerrein Vossenberg is het bedrijventerrein van de grote getallen. Het is het grootste industrieterrein van Tilburg met meer dan 200 bedrijven in allerlei bedrijfstakken (productie, detailhandel, logistiek en andere dienstverleners). Naast lokaal actieve bedrijven staat Vossenberg ook voor veel grote nationale en internationale bedrijven. Dankzij de noord-oost tangent hebben ook veel grote logistieke dienstverleners en productiebedrijven Vossenberg ontdekt.

Kraaiven

Kraaiven is een van de zeven industrieterreinen van Tilburg. Dit industrieterrein van ruim 200 hectare is vanaf de jaren 60 in fasen aangelegd en vormt ongeveer een vijfde van het beschikbare oppervlak aan Tilburgse bedrijfsgronden. Het ligt langs de noordrand van de stad, westelijk van Heikant en langs het Wilhelminakanaal. Het geldt als een bovenregionaal industrieterrein; grootschalige handels- en productiebedrijven bepalen het beeld. De circa 150 bedrijven bieden werk aan ruim 7000 mensen. Op Kraaiven zijn onder andere de geur- en smaakstoffenfabrikant IFF, het hoofdkantoor van Fabory en Banner Pharmacaps Europe gevestigd. 

Kanaalzone

Van alle bedrijventerreinen ligt Kanaalzone het dichtst bij het centrum van Tilburg. Het is dan ook goed bereikbaar voor niet-automobilisten. Tegelijkertijd is de ontsluiting naar de snelwegen rondom de stad prima. De 250 uiteenlopende bedrijven bieden werk aan ongeveer vijfduizend mensen. Een deel van de ondernemers is via Vitaal Kanaalzone actief betrokken bij het aantrekkelijk houden van dit terrein voor de toekomst.

Type bedrijfspanden

De bedrijfsruimte in Tilburg is niet alleen op verschillende plaatsen beschikbaar maar ook in verschillende vormen. De verschillen tussen de panden zijn enorm divers en hierdoor kunt u een pand uitzoeken die precies past bij uw wensen. 

Moderne uitstraling

Over het algemeen geldt dat de bedrijfspanden in het centrum van de stad nog wel eens een zeer ouderwetse uitstraling hebben maar in Tilburg zijn er maar weinig bedrijfsruimtes te vinden die in het centrum gelegen zijn, en ook weinig panden die een ouderwetse uitstraling hebben. De meeste bedrijfsruimtes liggen dicht bij de snelwegen en op bedrijventerreinen en hebben een vrij moderne uitstraling. 

Hoogbouw in Tilburg

Tilburg heeft een aantal hoge gebouwen in de stad staan waarvan een aantal hiervan ook geschikt zijn voor bedrijfsruimte. Een voorbeeld hiervan is de Stadsheer, een 100 meter hoge toren die in de 1ste 6 verdiepingen ruimte biedt aan bedrijven die kantoorruimte in Tilburg willen huren/kopen. Ook is in Tilburg de Interpolis toren te vinden, waar uiteraard het bekende financiële dienstverleningsbedrijf gevestigd zit.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Goirle, Oisterwijk, Rijen

De voordelen van Ventu

Onafhankelijk: geen belang bij transacties dus altijd een onafhankelijk overzicht

• Grootste aanbod: elk geplaatst object is voorzien van aanvullende en relevante informatie

Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: In een blik zie je wie de aanbieder van een object is en hoe contact op te nemen

• Eenvoudig: vind makkelijk je bedrijfspand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website