0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Den Bosch

Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord Brabant en is door de ligging en goede bereikbaarheid een populaire vestigingslocatie voor bedrijven. Het heeft meerdere hoogstaande bedrijventerreinen die weer veel bedrijfsruimte in Den Bosch verkopen of verhuren. 

Bedrijfsruimte te huur in Den Bosch

Het grootste gedeelte van de beschikbare bedrijfsruimte in Den Bosch staat te huur, aangezien dit ook de meest voorkomende vorm is van het betalen voor een bedrijfsruimte. Hierdoor is de keuze zeer ruim voor wanneer u op zoek bent naar een bedrijfsruimte te huur. Onlangs heeft het bedrijf SPS nog bedrijfsruimte in Den Bosch aan de Steenbok 30-32 gehuurd. 

Bedrijfsruimte te koop in Den Bosch

Toch zijn er ook nog een groot aantal bedrijfsruimtes in Den Bosch te vinden die te koop staan. Door de vele voordelen die Den Bosch biedt als vestigingsstad is het kopen van een bedrijfsruimte ook niet ongewoon. 

Stadsdelen en wijken

Den Bosch is op te delen in 14 verschillende stadsdelen/wijken, maar een aantal hiervan zijn dorpen die in de gemeente Den Bosch zitten maar niet direct bij de stad horen. Daarom worden de stadsdelen Empel, Engelen, Rosmalen-Noord, Rosmalen-Zuid, de Groote Wielen, Nuland en Vinkel niet toegelicht. 

Binnenstad

De Binnenstad is een stadsdeel van 236 ha en telt 11.450 inwoners. Ruwweg vormen de vestingmuren van 's-Hertogenbosch de grens van dit stadsdeel. In de binnenstad rondom de Markt is het winkelcentrum en uitgaansgebied van de stad 's-Hertogenbosch. Het gevolg hiervan is wel dat er weinig ruimte is voor bedrijfsruimte in Den Bosch Binnenstad.

Zuidoost

Het stadsdeel Zuidoost grenst aan het noorden aan de stadsdelen Graafsepoort en Rosmalen Zuid, en in het westen aan de Binnenstad. In dit stadsdeel wonen in totaal 1.105 inwoners. Bedrijfsruimte in Den Bosch Zuidoost is voornamelijk te vinden op het bedrijventerrein Brand. 

Graafsepoort

De Graafsepoort is een stadsdeel gelegen aan de rechterkant van het centrum. Het heeft een oppervlakte van 286 hectaren en er wonen in totaal 13.925 mensen. Bedrijfsruimte in Den Bosch kan hier niet echt gevonden worden, dit is meer een stadsdeel om in te wonen. 

Muntel/Vliert

Dit stadsdeel bevindt zich dicht bij het centrum en bestaat uit 3 wijken, waaronder Muntel en Vliert. Er wonen in dit stadsdeel in totaal 7.285 inwoners. Bedrijfsruimte kan in dit stadsdeel vrijwel niet worden gevonden. 

Noord

Het stadsdeel Noord kan worden gevonden boven het stadsdeel Muntel/Vliert en heeft een totale oppervlakte van 632 hectare. Het inwonersaantal bedraagt 19.215. Bedrijfsruimte in Den Bosch Noord kan voornamelijk worden gevonden op het Tradepark de Herven.

Maaspoort

Het stadsdeel Maaspoort bevindt zich ten noorden van de A59 en kenmerkt zich door de verschillende architectuurstijlen, zoals bijvoorbeeld in hoogbouw en laagbouw. Er wonen in dit stadsdeel 16.860 inwoners. Bedrijfsruimte in de Maaspoort kan voornamelijk worden gevonden op het bedrijventerrein de Maasindustrie.

West

West is 1 van de grootste stadsdelen van Den Bosch en ligt uiteraard in het westen. Het heeft een oppervlakte van 11,34 km2 en er wonen in totaal 20.940 mensen. Bedrijfsruimte in Den Bosch West kan worden gevonden richting de snelweg A58 en de kades van de Ertfeld Plas.

Bedrijventerreinen

In Den Bosch staan meerdere goede bedrijventerreinen, waarvan de meeste naast bedrijfsruimtes ook kantoorruimtes aanbieden. Hierdoor wordt Den Bosch interessant voor een grotere groep bedrijven. De bedrijventerreinen zijn voornamelijk te vinden richting de snelwegen van Den Bosch, zodat deze daardoor beter bereikbaar worden.

Bedrijventerrein de Herven

De Herven is vanaf midden jaren 70 als bedrijventerrein ontwikkeld. Het is daarmee het op een na oudste bedrijventerrein van de stad ‘s-Hertogenbosch. Haar ligging langs de A2, het spoor en natuurgebied ‘de Heinis’ als ook de aanwezigheid van de recentelijk vernieuwde Woonboulevard maakt van De Herven een zichtbaar, bereikbaar en uniek bedrijventerrein. Met haar vele en diverse bedrijven is De Herven dan ook belangrijk voor de werkgelegenheid voor de stad en bepaalt zij voor een belangrijk deel het aanzicht en aanzien van ‘s-Hertogenbosch.

Bedrijventerrein De Brand

De Brand is de moderne zichtlocatie voor bedrijven die zich willen presenteren aan de rijksweg A2. De Brand is het voorbeeld van een modern gemengd bedrijventerrein met een hoge gebiedskwaliteit. Het terrein wordt gekenmerkt door een krachtige stedenbouwkundige structuur, hoogwaardige architectuur en een aantrekkelijke openbare ruimte. Daarnaast zijn er in het gebied uitstekende voorzieningen zoals horeca, kinderopvang en vergaderfaciliteiten. Belangrijke doelgroepen voor De Brand zijn ICT-bedrijven, groothandel, productie en distributie. De autobereikbaarheid is uitstekend.

Type bedrijfspanden

Bedrijfsruimte in Den Bosch is op zoveel verschillende manieren beschikbaar dat er gemakkelijk een keuze gemaakt kan worden. U kunt precies een pand uitzoeken die past bij de benodigdheden van uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld kijken naar waar het bedrijf ligt, wat voor bedrijven er in de buurt zijn of welke uitstraling het pand heeft.

De ligging van de bedrijfsruimtes

In Den Bosch zijn er meerdere locaties waar u kunt vestigen, bijvoorbeeld op 1 van de bedrijventerreinen maar ook ergens daarbuiten in de stad. De voordelen van de bedrijventerreinen zijn meestal dat er beveiliging is en voorzieningen speciaal voor bedrijven dichtbij. Ook liggen deze terreinen vaak dicht bij een snelweg of een treinstation. De voordelen van buiten een bedrijventerrein vestigen is dat u bijvoorbeeld beter zichtbaar bent. Ook kunt u bepalen of u wel of niet dicht bij andere bedrijven wilt liggen.

Uitstraling

De uitstraling van een bedrijfspand is voor sommige bijna niet belangrijk en voor anderen weer prioriteit 1. Hier dient dan ook zeker rekening mee gehouden te worden. De uitstraling van het pand zelf kan deels worden beïnvloed door het bedrijf, mochten zij dit willen, maar niet alles kan worden aangepast, al helemaal niet goedkoop. Daarom is het slim om een bedrijfsruimte in Den Bosch te kopen of huren die al ene goede uitstraling heeft.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Oss, Roosendaal, Waalwijk

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website