0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Haarlem

Haarlem is een grote stad gelegen in de provincie Noord-Holland, waar het ook nog eens de hoofdstad van is. De stad heeft meer dan 160.000 inwoners en is een interessante plek voor ondernemers, onder meer door de ligging. De stad ligt dicht bij Amsterdam en Schiphol Airport. Ook is de stad goed te bereiken met via de snelwegen A9, A200 en A208. Haarlem beschikt ook over 2 treinstation, dit zijn Station Haarlem en Station Haarlem Spaarnwoude. Voor het openbar vervoer binnen de stad wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van stads- en streekbussen. 

Bedrijfsruimte te huur in Haarlem

Een zeer groot deel van de beschikbare bedrijfsruimte in Haarlem staat te huur, en deze panden zijn voornamelijk te vinden bij de bedrijventerreinen van Haarlem, zoals de Waarderpolder. 

Bedrijfsruimte te koop in Haarlem

In Haarlem kan er ook een groot aantal bedrijfsruimtes gevonden worden die te koop staan. Omdat Haarlem een goede ligging heeft en vele andere voordelen voor bedrijven die hier willen vestigen is het kopen van een bedrijfsruimte ook een interessante optie.

Stadsdelen en wijken

Haarlem bestaat uit 5 stadsdelen, dit zijn:

Centrum

Stadsdeel Centrum is het kleinste stadsdeel van Haarlem en heeft 1 wijk de Oude Stad. Deze wijk bestaat uit 6 buurten. In het historisch hart van de stad wonen bijna 14.000 Haarlemmers onder wie veel jongvolwassenen, vaak starters op de woningmarkt. De Spaarnwouderbuurt ligt aan de oostzijde van het Spaarne, het Centrum en de Stationsbuurt bevinden zich ten westen van deze rivier. Het Centrum is rijk aan monumenten. Ook het NS Station, het busstation, podia, musea en het grote winkel- en uitgaansgebied maken deel uit van dit deel van Haarlem.

Noord

Haarlem-Noord is het grootste stadsdeel van Haarlem, zowel in oppervlak als inwonertal (56.000 inwoners). Onder Noord valt het hele gebied ten noorden van het NS-Station Haarlem, uitgezonderd de Waarderpolder. Het stadsdeel oogt zeer gevarieerd. Naast dichtbebouwde wijken als de Indischewijk zijn er groenere wijken als het Te Zaanenkwartier. Het pittoreske dorp Spaarndam-West hoort ook bij Noord.

Oost

Met een oppervlak van 777 ha. is Oost het op één na grootste stadsdeel. Het inwonertal van 22.000 is echter relatief laag. Oorzaak: de Waarderpolder met Haarlems enige grote bedrijventerrein valt onder Oost. Bedrijfsruimte in Haarlem is dan ook voornamelijk in dit stadsdeel te vinden. De invulling van Oost begon eind 19e, begin 20e eeuw met de Amsterdamsewijk en eindigde in de jaren ’80 met de Zuiderpolder, onderdeel van Parkwijk en de laatste grote uitbreiding van Haarlem.

Schalkwijk

Schalkwijk ligt in het uiterste zuidoosten van de stad en kende tot 1960 een landelijk karakter. Daarna volgde in 20 jaar tijd de opbouw van achtereenvolgens Europawijk, Boerhaavewijk, Meerwijk en Molenwijk. Schalkwijk telt 32.000 bewoners. Centraal ligt het grote winkelcentrum. Aan de noordrand vestigden zich grote bedrijven en instellingen. In Schalkwijk staan veel flats en sociale huurwoningen.

Zuid-West

In Zuidwest wonen bijna 33.000 Haarlemmers. Het stadsdeel omvat 4 wijken. Middelpunt van het zeer welvarende Haarlemmerhoutkwartier vormt het beroemde stadsbos de Haarlemmerhout. Duinwijk ligt bijna helemaal ten westen van de Westelijke Randweg. Prominent aanwezig in Zijlwegkwartier en Houtvaartkwartier is de spoorbaan Haarlem-Leiden.

Bedrijventerreinen

Haarlem heeft meerdere bedrijventerreinen in de stad zitten, en al deze terreinen bieden weer bedrijfsruimte in Haarlem aan. Het meeste bekende bedrijventerrein in Haarlem is de Waarderpolder. 

De Waarderpolder

De Waarderpolder is een bedrijventerrein gelegen in het oosten van Haarlem. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 2 km2 en is daarmee het grootste bedrijventerrein van Haarlem. In totaal zitten er meer dan 110 bedrijven gevestigd op dit bedrijventerrein, en er werken op dit bedrijventerrein dan ook meer dan 14.500 mensen. Dit bedrijventerrein heeft meerdere prijzen gewonnen, bijvoorbeeld in 2009 won het de prijs voor 'beste geherstructureerde bedrijventerrein' van Nederland. In 2015 won het de prijs 'beste herstructurering project' van de Metropoolregio Amsterdam. De grootste prijs werd uitgedeeld in 2009, toen de Waarderpolder werd uitgeroepen tot het 'beste bedrijventerrein van Nederland.'

MAAK Haarlem

Het bedrijventerrein MAAK Haarlem biedt onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve maakindustrie en circulaire bedrijvigheid. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die met 3D-printing werken, daarvan zijn er ook een behoorlijk aantal gevestigd op dit bedrijventerrein. Op dit bedrijventerrein zijn naast kantoor- en bedrijfsruimtes ook kavels voor (zelfbouw) tijdelijke units beschikbaar.

Type bedrijfspanden

Bij het uitzoeken van een bedrijfsruimte in Haarlem zijn er een aantal belangrijke zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Voorbeelden hiervan zijn de grootte van de bedrijfsruimte in Haarlem, de flexibiliteit, de beschikbaarheid van parkeergelegenheden, de uitstraling van het pand en nog vele andere zaken. 

Gevarieerd aanbod

De bedrijfsruimte in Haarlem varieert van heel erg qua grootte. Sommige panden hebben ruimte voor een aantal medewerkers en zijn echt geschikt voor de wat kleinere bedrijven, maar bedrijfsruimte in Haarlem kan ook groottes als 2.400 m2 hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het pand aan de Hendrik Figeeweg 3E. Hierdoor heeft u als bedrijf altijd meerdere opties wanneer u op zoek gaat naar bedrijfsruimte in Haarlem.

Goede bereikbaarheid

Bedrijfsruimte in Haarlem kan worden gevonden in meerdere plekken in Haarlem, maar de gehele stad is goed te bereiken. Er zijn 2 treinstation in Haarlem die allebei vrij dichtbij de grote bedrijventerreinen liggen, en er gaan ook nog bussen naar deze gebieden toe. Mocht u liever met de auto gaan dan zijn deze bedrijventerreinen goed te bereiken via de N200.

Parkeergelegenheid

De gemeente Haarlem wilt het centrum van de stad graag autoluw houden, hierom kan er alleen aan de rand van het centrum geparkeerd worden. De tarieven hier zijn 4,50 per uur, maar er zijn ook andere plekken in Haarlem waar goedkoper geparkeerd kan worden, zoals bij parkeergarage de Koepel waar parkeren slechts €2,- per uur kost of €10,- per dag.

 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Schiphol, BeverwijkAmstelveen

De voordelen van Ventu

Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je bedrijfspand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website