0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Breda

Breda staat bekend als een grote vestigingsplaats, gezien de ligging vlak bij de Belgische grens. In 2011 trok Breda op Amsterdam na zelfs de meeste nieuwe kantoren van grote bedrijven. Niet alleen ligt Breda dicht bij de grens van België maar ook ligt Breda tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en tussen de Randstad en Brussel. Bedrijven die een Benelux bedrijf opzetten zoeken vaak een bedrijf dat dicht bij de grens van Nederland en België ligt, daarom is Breda zo in trek. Breda is bovendien ook zeer goed te bereizen. De stad ligt aan de A17 en de A27 en beschikt over 2 treinstations. Station Breda en Station Breda Prinsenbeek.

Bedrijfsruimte te huur in Breda

Veruit het grootste aantal aan bedrijfsruimte in Breda staat te huur, en daarom is er ook een ruime keuze voor geïnteresseerden. Recent is er nog 6.145 vierkante meter bedrijfsruimte verhuurd aan Montapacking, een bedrijf dat de logistiek regelt voor meerdere bedrijven. 

Bedrijfsruimte te koop in Breda

Dat het grootste gedeelte van bedrijfsruimte te huur staat betekent niet dat er weinig keuze is voor als u op zoek bent naar een bedrijfsruimte in Breda die te koop staat. Er is nog steeds een ruim aanbod beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. Zo heeft laatst het bedrijf BlissMobil nog bedrijfsruimte gekocht in Breda.

Stadsdelen en wijken

Breda wordt meestal opgedeeld in 11 verschillende wijken, dit zijn Centrum, Noord, Oost, Zuidoost, Zuid, West, Noordwest, Bavel, Ulvenhout. Prinsenbeek en Teteringen. Bedrijfsruimte in Breda zit dan ook verdeeld over deze stadsdelen.

Centrum

Het centrum van Breda, ook wel de binnenstad is het belangrijkste stadsdeel van Breda. Het ligt het dichtst bij het centrale treinstation en hier zijn ook de meeste winkels een voorzieningen te vinden. In deze wijk wonen in totaal 15.108 mensen. Bedrijfsruimte in Breda Centrum is er echter niet veel te vinden.

Noord

De wijk Noord in Breda ligt iets boven het centrum tussen Noordwest en Teteringen. In dit stadsdeel wonen in totaal 25.546 mensen. Bedrijfsruimte in Breda Noord is vooral te vinden bij de Krochten, een bedrijventerrein in dit gebied.

Oost

Breda Oost ligt aan de rechterkant van het centrum en er wonen hier 24.129 mensen. Bedrijfsruimte in Breda Oost is er in grote hoeveelheden te vinden. Bijvoorbeeld op bedrijventerrein Moleneind of op het gebied Hoogeind. Deze bedrijfsruimtes zijn goed te bereiken via de snelweg en het openbaar vervoer. 

Zuidoost

Dit stadsgedeelte ligt onder het gebied Zuid en er wonen hier 18.855 mensen. Vanwege de grote parken die hier kunnen worden gevonden is hier weinig bedrijfsruimte in Breda Zuidoost te vinden.

Zuid

Stadsdeel Zuid ligt vlak onder het centrum en er wonen hier 8.270 mensen. Bedrijfsruimte in stadsdeel Zuid is vrijwel niet te vinden op een enkel pand na.

West

Stadsdeel West ligt aan de linkerkant van het centrum en in dit gebied wonen 32.500 mensen, het meest van alle wijken. Bedrijfsruimte in Breda West is vooral te vinden richting de Heilaar en Princenhage, gebieden die dicht bij de snelweg liggen en daardoor goed bereikbaar met de auto. 

Noordwest

Noordwest ligt boven het centrum en er wonen in totaal 26.365 mensen. Bedrijfsruimte in Noordwest is in groten getale te vinden, bijvoorbeeld in het gebied Emer-Noord, Hinterlaken, Spinveld en Emer-Zuid. Deze gebieden liggen richting het centrum, maar ook richting de wijk Prinsenbeek staan een aantal panden beschikbaar.

Bavel

Bavel ligt in het oosten van Breda en hier is 1 gebied te vinden waar een aantal bedrijfsruimte in Breda te vinden is, dit gebied ligt tegen de A27 aan. Er wonen hier in totaal 8.320 inwoners.

Ulvenhout

Ulvenhout ligt rechts onder in Breda en heeft 4.923 inwoners, het minst van alle wijken. Bedrijfsruimte is hier ook vrijwel niet te vinden op een enkel pand naast de A58 na. 

Prinsenbeek

Prinsenbeek ligt links boven Breda en heeft 11.721 inwoners. Het gebied beschikt over zijn eigen treinstation, Breda-Prinsenbeek wat het goed bereikbaar maakt met het openbaar vervoer. Vrijstaande bedrijfsruimte is er echter vrijwel niet te vinden. 

Teteringen

Teteringen ligt vlak naast het stadsdeel Noord en het beschikt over 7.715 inwoners. Bedrijfsruimte is in deze wijk zo goed als niet te vinden.

Bedrijventerreinen

De gemeente Breda kent een breed aanbod van verschillende bedrijventerreinen met stuk voor stuk bedrijfsruimte in Breda beschikbaar, waarvan een aantal hieronder even kort gekarakteriseerd worden.

Emer-Noord

Dit bedrijventerrein ligt in het noorden van Breda tussen de wijken Haagse Beemden en Hoge Vucht. Het heeft een oppervlakte van 35 hectare en kent een beperkte mate van economische veroudering en er is een herstructureringsplan van toepassing. Het terrein is gelegen aan vaarwater, al is er geen kade aanwezig.

Hazeldonk

Dit bedrijventerrein ligt aan de A16 ten zuiden van Breda en heeft een netto oppervlakte van 83 hectare. Dit bedrijventerrein zit vlak naast de voormalige grensovergang naar België en is speciaal bestemd voor logistieke bedrijvigheid. Er is sprake van beperkte technische veroudering, waarbij de herstructuur in uitvoering is. Er is een kavel beschikbaar gesteld voor windmolens.

Rithmeesterpark

Het nieuwe bedrijventerrein Rithmeesterpark is dé ideale locatie ‘4 Better Business’. Het is een nieuw werkgebied in Breda op een toplocatie aan de A16. Werken in een groene, inspirerende omgeving met bestaande kantoren, bedrijven en voorzieningen zoals vergaderfaciliteiten en hotels.

Werkdonken

Werkdonken maakt deel uit van het gebied Waterdonken – Waterakkers, in het noordoosten van Breda, net boven de noordelijke rondweg. Werkdonken ligt aan de Arduinweg en sluit aan op het bestaande kleinschalige bedrijventerrein Charles Petitweg. Het heeft een netto oppervlakte van 2,3 hectare waarvan 2,09 uitgeefbaar. Het heeft een kleinschalige verkaveling voor individuele bedrijfsontwikkeling in combinatie met wonen. Het is bestemd voor kleinschalige productie- , ambachtelijke, atelierachtige- en (groot-) handelsbedrijven.

Type bedrijfspanden

De grote hoeveelheid bedrijfspanden die beschikbaar staan in Breda zorgen ervoor dat er een ruime keuze is voor iedereen die op zoek is naar een bedrijfsruimte. Er is bedrijfsruimte in Breda voor iedereen en daardoor kan er gemakkelijk worden gefilterd op belangrijke zaken als ligging, prijs, bereikbaarheid, parkeergelegenheid en nog veel meer.

Eerste kwartier gratis parkeren

In Breda geldt in de meeste wijken betaald parkeren, echter is het in de meeste wijken ook het eerste kwartier gratis. Er kan gemakkelijk worden betaald voor het parkeren zonder dat u een kaart achter de ruit moet zetten. U voet alleen uw kenteken in en dan wordt er automatisch gescand of u betaald hebt. Ook kunt u zowel met pin als contant betalen.

De kerk staat het hoogst

Als het aan de bewoners van Breda ligt is het prima als er meer hoogbouw komt maar niet wanneer deze hoger wordt dan de Grote Kerk van Breda. Deze is 96 meter hoog en de inwoners willen niet dat de hoogbouw hoger wordt dan dit historische gebouw.

Vrolijke ruimtes

Over het algemeen zien de bedrijfsruimtes in Breda er vrolijk uit. Op de meeste bedrijventerreinen is wel wat kleur te vinden, wat in andere steden nog wel eens anders is. Ook zien de bedrijfsruimtes er over het algemeen zeer modern uit, behalve in het centrum, waar vooral ouderwets uitziende panden staan.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Oosterhout, Etten-Leur, Zevenbergen

De voordelen van Ventu

Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je bedrijfspand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website