0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Nijmegen

Een winkelpand in Nijmegen is op meerdere plekken te vinden. Voornamelijk in het winkelcentrum in het hart van Nijmegen, maar ook in winkelcentrum Dukenburg is er een ruim aanbod van winkelpanden. De winkelruimtes in Nijmegen kunnen zowel te koop als te huur staan, en zijn in verschillende groottes en wijken te vinden. In het centrum van Nijmegen alleen al zijn meer dan 400 winkels gevestigd. 

Stadsdelen en wijken

Winkelruimte in Nijmegen kan worden gevonden verspreid over de gehele stad maar er zijn specfifieke stadsdelen die weer meer winkelruimte te huur in Nijmegen te bieden hebben dan andere, bijvoorbeeld vanwege een winkelcentrum dat daar gelegen is.

Centrum

In het centrum van Nijmegen is uiteraard veruit de meeste winkelruimte te vinden. Wanneer je uit het centrale treinstation stapt loop je al snel langs honderden winkeltjes. Er wonen hier in dit stadsdeel meer dan 12.000 inwoners en het staat uit 2 wijken, genaamd Benedenstad en Stadscentrum. Het gemiddelde inkomen van dit stadsdeel ligt ongeveer gelijk aan het gemiddelde van de stad.

Nijmegen Oost

Dit stadsdeel kan worden gevonden aan de linkerkant van Nijmegen en er wonen hier meer dan 34.000 inwoners. Er zitten in dit stadsdeel meer dan 2.800 bedrijven gevestigd, maar winkelruimte is in Nijmegen Oost vrijwel niet te vinden.

Nijmegen Oud-West

Nijmegen Oud-West bestaat uit in totaal 201 hectare, waarvan 181 land. Er wonen hier gemiddeld meer dan 3000 adressen per vierkante kilometer. Winkelruimte is in dit stadsdeel vrijwel niet te vinden. 

Nijmegen Nieuw-West

Er wonen in dit stadsdeel bijna 17.000 mensen, en veruit het grootste gedeelte hiervan woont in de wijk Neerbosch-Oost. Er zitten in totaal meer dan 1000 bedrijven gevestigd in dit stadsdeel. Winkelruimte in Nijmegen Nieuw-West is vrijwel niet te vinden.

Nijmegen Midden

Nijmegen Midden is een stadsdeel met bijna 15000 inwoners. Het heeft vele voorzieningen, zoals ziekenhuizen, klinieken, gezondheidscentra en vele scholen van peuterspeelzalen tot universiteiten. Ondanks dat het een vrij centraal gelegen stadsdeel is is er maar weining winkelruimte beschikbaar.

Nijmegen Zuid

In Nijmegen Zuid wonen bijna 25.000 inwoners, en het stadsdeel heeft een grootte van ongeveer 456 hectare. Ook zitten er in dit stadsdeel meer dan 900 bedrijven gevestigd, en ook winkelruimte in Nijmegen Zuid kan goed gevonden worden, bijvoorbeeld aan de lange Hatertseweg.

Dukenburg

Dukenburg is een stadsdeel van Nijmegen gelegen in het zuidwesten. Er wonen meer dan 22.000 inwoners en het gebied is meer dan 700 hectare groot. Het heeft een groot winkelcentrum genaamd Winkelcentrum Dukenburg en winkelruimte is hier dan ook goed te vinden.

Lindenholt

Lindenholt ligt aan de westkant van Nijmegen en heeft een oppervlakte van meer dan 8 vierkante kilometer. Het aantal inwoners in dit stadsdeel bedraagt bijna 20.000, en winkelruimte is in dit stadsdeel enkel in kleine hoeveelheden terug te vinden richting het centrum van de stad.

Nijmegen Noord

Dit stadsdeel ligt aan de noordkant van de Waal en heeft bijna 20.000 inwoners. Het gebied is ongeveer 1350 hectare groot en heeft weinig winkelruimte in Nijmegen beschikbaar.

Winkelcentra

De winkelruimte in Nijmegen kan worden gevonden verdeeld over de winkelcentra van de stad, naast de enormge hoeveelheid in het centrum. Nijmegen staat bekend als een zeer leuke winkelstad en dat is ook te zien aan de leuke winkelcentrums die hier gevonden kunnen worden. 

Winkelcentrum Dukenburg

Winkelcentrum Dukenburg is een overdekt winkelcentrum in het stadsdeel Dukenburg in de Nederlandse stad Nijmegen.Het grootwinkelcentrum Dukenburg ligt aan de rand van het stadsdeel Dukenburg in de wijk Zwanenveld en dient als voorzieningenhart voor het sinds 1966 ontwikkelde stadsdeel. Dit winkelcentrum is ook de belangrijkste voorziening qua winkels in het stadsdeel Dukenburg, dat daarnaast nog drie kleine wijkwinkelcentra kent. De officiële opening werd verricht op donderdag 16 september 1976 door burgemeester Theo de Graaf en ging gepaard met twee weken festiviteiten.

Winkelcentrum de Molenpoort

De Molenpoort in het hartje van Nijmegen biedt meer dan 55 winkels onder één dak. Zeer makkelijk toegankelijk via het parkeerdak, de lift en roltrappen. Een prachtige en gezellige plek om het winkelen te beginnen, altijd droog en nooit te warm. Van kid shops tot supermarkt en van trendy damesmode tot alledaags keukengerei. Het aanbod in de Molenpoort in Nijmegen is zo veelzijdig, dat je er eigenlijk alles kunt vinden wat je nodig hebt. Ook worden er maandelijks leuke evenementen georganiseerd.

Populaire winkelstraten

Naast de populaire winkelcentra is er ook nog wel eens winkelruimte in Nijmegen te vinden in 1 van de bekende en populaire winkelstraten.

De Lange Hezelstraat

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland. Deze van oorsprong Romeinse en nu nog als zodanig herkenbare middeleeuwse centrumstraat heeft meer dan honderd authentieke winkeltjes en komt uit op de Grote Markt. Dit plein met historische gebouwen is een belangrijk centraal punt in de binnenstad en biedt de hele week door veel gezelligheid. Barretjes, cafés en restaurants zijn op deze markt gevestigd en openen de deuren voor een hapje of drankje. Ten slotte is op de Grote Markt elke maandag en zaterdag de wekelijkse markt te vinden. Ook de omliggende straten zoals Houtstraat en Broerstraat zijn aantrekkelijk en eigenzinnig met verrassende, authentieke en ludieke winkels. 

De Marikenstraat & de Molenstraat

De Marikenstraat heeft een divers winkelaanbod verdeeld over twee verdiepingen. De Molenstraat loopt tot het bekende Keizer Karelplein en biedt gezellige restaurants. Plein 1944 is compleet vernieuwd en een gezellig ontmoetingsplein met veel winkels en boetiekjes. Is het slecht weer dan loop je door naar de Molenpoort passage. Naast leuke kledingwinkels biedt dit veelzijdige winkelcentrum zelfs een speelwinkel voor de kleintjes, genaamd ‘Nannies’. 

Type winkelpanden

De winkelruimte in Nijmegen is zeer verschillende van elkaar, en vele aspecten kunnen volledig worden ingevuld door het bedrijf dat zich er in vestigt, zoals de uitstraling en het imago. Wel heeft een winkelruimte in Nijmegen in het algemeen ook al een aantal voordelen.

Uitstekende bereikbaarheid

Aangezien de stad Nijmegen op zich al goed te bereiken is wordt het ook een stuk makkelijker om de winkels in de stad te bereiken. Het openbaar vervoer richting en binnen Nijmegen is prima geregeld en de stad zelf ligt aan de A15.

De status van Nijmegen

Nijmegen is een stad die al bekent staat als een leuke winkelstad, en mede hierom is winkelen in Nijmegen ook al een populair begrip. Ieder weekend komen er wel weer mensen naar Nijmegen voor een leuke dag, hierdoor heeft een winkel in de stad al meteen een fijne start. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

TielDeventerWijchen

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website