0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Hilversum

Hilversum staat bekend voor de kantoorruimtes die beschikbaar zijn in de stad, voornamelijk op de kantorenparken ArenApark en Mediapark. Beide kantorenparken bieden op termijn ruimte voor ontwikkeling van respectievelijk 140.000 m² mediabedrijvigheid.

Stadsdelen en wijken

De stad Hilversum kan worden onderverdeeld in 8 verschillende stadsdelen.

Centrum

Het centrum wordt ook wel het hart van Hilversum genoemd. Het was vroeger een aaneenschakeling van zandpaden en grote boerderijen. In het totaal wonen hier 9.400 mensen. Kantoorruimte in Hilversum Centrum kan voornamelijk worden gevonden rond het stadscentrum bij het winkelgedeelte en rond het centrale treinstation.

Hilversumse Meent

Dit stadsdeel ligt op circa 6 kilometer afstand van he centrum van Hilversum en is een woonkern van de stad. Het ligt tussen de Bussumse villawijk en het natuurgebied Naardermeer. Het ligt dichterbij het centrum van Bussum dan Hilversum. Dit stadsdeel in 1 van de jongste van de mediastad en er wonen in totaal 4115 inwoners. Kantoorruimte Hilversumse Meent is vrijwel niet te vinden.

Noordwest

Deze wijk van Hilversum is eind 19e eeuw ontstaan. Er staan vele monumentele villa's en mede hierom is de woonwijk aangewezen als bescherm stadsgezicht. In dit stadsdeel is ook sinds de 20e eeuw het Media Park ontstaan. Het aantal inwoners hier bedraagt 7.445. Kantoorruimte is in dit stadsdeel goed te vinden, ook vlakbij het MediaPark. 

Noordoost

Noordoost is in het begin van de 20e eeuw ontstaan en heeft zich sinds die tijd behoorlijk verder ontwikkeld. Ook beschikt deze wijk over een treinstation genaamd Hilversum Noord/Media Park. De belangrijke doorgaande weg in dit stadsdeel is de Johannes Gerardtsweg. Deze weg is onderdeel van de buitenring van Hilversum, waarover veel verkeer gaat vanuit de richting Laren/A1 en het Mediapark. In dit stadsdeel wonen in totaal 11.115 inwoners. Kantoorruimte in Hilversum Noordoost is redelijk goed te vinden. 

Oost

Hilversum Oost ligt ten oosten van het spoor en ten noorden van de spoorlijn richting Amersfoort. In dit stadsdeel wonen ongeveer 20.000 mensen en er is in dit stadsdeel zeer veel industrie te vinden. Ook zijn er in dit stadsdeel zeer veel kleine bedrijven en bedrijventerreinen te vinden. Kantoorruimte in Hilversum Oost kan dan ook zeer goed gevonden worden. 

Zuidwest

Dit stadsdeel kan worden gevonden ten zuiden van de Oude Haven en ten westen van de Loosdrechtseweg. De wijk telt twee bedrijventerreinen: Kerkelanden en het Havenkwartier en een aantal sportveldcomplexen. In stadsdeel Zuidwest wonen in totaal 8815 inwoners. Kantoorruimte in Hilversum Zuidwest is zeer goed te vinden, voornamelijk aan het Sportpark.

Zuid

Hilversum Zuid kan worden gevonden ten zuiden van de Oude Haven. Het grenst aan het bos, het heidegebied Hoorneboeg en landgoed Zonnestraal. Er wonen in dit stadsdeel totaal 17.790 inwoners. Kantoorruimte is in Hilversum Zuid redelijk goed te vinden.

Zuidoost

Hilversum Zuidoost kan worden gevonden ten zuiden van de spoorlijn richting Amersfoort. Er zitten zeer veel bedrijven gevestigd in dit stadsdeel mede door het Arenapark en het Tergooi ziekenhuis. Er wonen hier in totaal 10.300 inwoners. Kantoorruimte in Hilversum Zuidoost kan gemakkelijk worden gevonden.

Bedrijventerreinen

Hilversum heeft meerdere uitstekende bedrijventerreinen en kantoorlocaties maar er zijn er 2 die eruit springen. 

Arenapark

Groen, goed georganiseerd, veilig en duurzaam… Het Arenapark is dé kantoorlocatie in de regio Gooi en Vechtstreek. Bedrijven als Rabobank, NCOI opleidingsgroep, Nike en Regus zijn sinds jaar en dag op het Arenapark gevestigd. De combinatie met andere functies, zoals het MBO College Hilversum, de sportschool van Optisport en de atletiekbaan van GAC maakt het park uniek in Nederland.

Media Park

In het Media Park vloeien traditionele en digitale media moeiteloos in elkaar over. Bevlogen start-ups werken zij aan zij met professionele mediabedrijven en grote omroepen. Maar liefst 6.000 mediaprofessionals, specialisten, creatieven, presentatoren, technici, liefhebbers en visionairs werken hier aan alles wat we dagelijks in de media zien en horen. Samen vormen zij een professionele en levendige community en daarmee het kloppend hart van het park. Het Media Park biedt een prettige en productieve werkomgeving en doet er alles aan om haar bewoners te ontzorgen en te faciliteren. Dat doen we met een professionele en persoonlijke service, het bieden van laatste technieken en middelen en moderne faciliteiten en een breed aanbod aan boeiende activiteiten en evenementen. Dit alles in de fijne groene omgeving van Hilversum.

Type kantoorpanden

Hilversum staat bekend om de grote hoeveelheden kantoorruimte die hier te vinden zijn. Ook zijn er vele verschillen tussen bijvoorbeeld de kantoorruimtes op het Arenapark en het Mediapark bijvoorbeeld

Verschillen tussen Arena- en Mediapark

De meest duidelijke verschillen tussen het Arenapark en het Mediapark zijn natuurlijk de doelgroepen. Het mediapark is vooral gericht op mediabedrijven, presentatoren en techninci, terwijl het Arenapark zich meer focust op allerlei verschillende soorten bedrijven, en meerdere voordelen te bieden heeft op het gebied van randzaken. 

Er zijn ook gelijkenissen tussen de parken, bijvoorbeeld dat ze allebei zeer goed te bereiken zijn zowel met het openbaar vervoer als de snelwegen.

Alternatieve vestigingslocaties

 

HuizenBussumLoosdrecht

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website