0
0
objecten
0
0
objecten

Kantoorruimte Haarlem

Haarlem is een grote stad gelegen in de provincie Noord Holland, waar het tevens ook de hoofdstad van is. Het ligt dichtbij de hoofdstad van Nederland en is ook goed bereikbar met zowel het openbaar vervoer als de snelwegen. Dit en nog veel meer zorgt ervoor dat Haarlem een fantastische vestigingsplaats is voor bedrijven die nog op zoek zijn naar een kantoorruimte. 

Stadsdelen en wijken

Haarlem kan worden opgedeeld in 5 verschillende stadsdelen, waarvan de meeste stadsdelen nog wel een aantal kantoorruimtes vrij hebben staan.

Centrum

Dit stadsdeel is het kleinste stadsdeel van Haarlem en bestaat ook maar uit 1 wijk, de Oude Stad. In dit stadsdeel wonen in totaal bijna 14.000 Haarlemmers waarvan een groot deel jongvolwassenen zijn die starten op de woningmarkt. In dit stadsdeel kan onder het andere het Centrum worden gevonden, maar ook bijvoorbeeld het centrale treinstation, het busstation, verschillende monumenten en een groot deel van het uitgaansleven. Kantoorruimte in Haarlem kan voor een groot gedeelte ook gevonden worden in dit stadsdeel, mede door de goede bereikbaarheid.

Noord

Noord is het grootste stadsdeel van heel Haarlem en dat is ook te zien aan het inwonersaantal. In totaal wonen er in dit stadsdeel meer dan 55.000 inwoners. Alles dat ten noorden van het treinstation Haarlem Centraal ligt behoort bij het stadsdeel Noord, afgezien van de Waarderpolder. De wijken in dit stadsdeel zijn zeer gevarieerd, maar omdat er zoveel woonwijken zijn is er weinig kantoorruimte in Haarlem Noord te vinden. 

Oost

Het stadsdeel Oost is qua oppervlakte het op 1 na grootste stadsdeel van Haarlem, alleen stadsdeel Noord is groter. Het heeft een oppervlakte van totaal 777 hectare, echter wonen er maar 22.000 inwoners. Dit is vrij laag maar dit komt door de aanwezigheid van de Waardepolder, het grootste bedrijventerrein van Haarlem. Dit terrein neemt een hoop ruimte in beslag maar biedt uiteraard geen woonruimte aan inwoners aan. Wel betekent dit dat er naast bedrijfsruimte ook veel kantoorruimte in Haarlem Oost te vinden is.

Schalkwijk

Schalkwijk is een stadsdeel dat zich in het zuidoosten van de stad bevindt. Deze wijk is in de afgelopen 40 jaar behoorlijk uitgebreid met nieuwe wijken, waardoor het momenteel meer dan 32.000 inwoners telt. In dit stadsdeel ligt centraal het grote winkelcentrum van Schalkwijk, genaamd Winkelcentrum Schalkwijk. In dit stadsdeel staan veel flats en sociale huurwoningen maar kantoorruimte is niet in grote getallen te vinden in dit stadsdeel, een enkeling kan nog gevonden worden bij het winkelcentrum.

Zuid-West

In het zuidwesten van Haarlem ligt stadsdeel Zuid-West en er wonen hier bijna 33.000 inwoners. Het stadsdeel bestaat uit 4 verschillende wijken en in dit stadsdeel ligt de spoorbaan Haarlem-Leiden, maar er is geen treinstation in dit gebied. Kantoorruimte in Haarlem Zuid-West is wel te vinden, voornamelijk aan de zijkanten van het stadsdeel aan de snelwegen zoals de N205.

Bedrijventerreinen

De bedrijventerreinen van Haarlem hebben naast bedrijfsruimte ook vele kantoorruimtes beschikbaar. Het grootste, oudste en meest bekende bedrijventerrein van Haarlem is de Waarderpolder, maar er zijn ook andere kantoorlocaties.

De Waarderpolder

De Waarderpolder is een groot bedrijventerrein aan de oostkant van Haarlem. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 2 km2, vestigt meer dan 110 bedrijven en biedt banen aan meer dan 14.500 mensen. Dit bedrijventerrein heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor het 'beste bedrijventerrein van Nederland' in 2009. Het biedt voornamelijk bedrijfsruimte aan maar kantoorruimte in Haarlem wordt ook aangeboden in grote hoeveelheden. Het is dus een zeer populaire locatie voor bedrijven die nog op zoek zijn naar een kantoorruimte in Haarlem.

Winkelcentrum Schalkwijk

Dit winkelcentrum is natuurlijk voornamelijk bestemd voor mensen die op zoek zijn naar een winkelruimte maar er is hier ook vaak genoeg kantoorruimte te vinden, en vanwege het winkelcentrum dat hier vlakbij zit is deze locatie dan ook zeer aantrekkelijk voor sommige bedrijven. Ook is dit gebied zeer goed te bereiken via de bushaltes die om het winkelcentrum te vinden zijn. 

Type kantoorpanden

De kantoorruimte in Haarlem hebben verschillenden eigenschappen en voordelen, en allemaal profiteren ze van de goede bereikbaarheid van Haarlem, de 1 meer dan de ander. Ook zijn er allerlei verschillen tussen de kantoorpanden te onderscheiden. 

Voordelen voor iedereen

De ligging en bereikbaarheid van Haarlem is iets waar alle kantoorruimtes in Haarlem profijt van hebben. Hierdoor worden ze veel aantrekkelijker voor bedrijven, aangezien een goede bereikbaarheid door ieder bedrijf wordt gewaardeerd. De kantoorruimte in Haarlem ligt voornamelijk al bij de treinstations, waardoor deze al helemaal goed te bereiken zijn, en in vele gevallen niet eens een busreis nodig hebben. Ook loopt de N200 snelweg langs. 

Parkeergelegenheid in Haarlem

Voor sommige bedrijven is dit een zeer belangrijk punt bij het kiezen van een kantoorruimte in Haarlem, sommige vinden het weer minder belangrijk, voornamelijk wanneer deze bedrijven al goed bereikbaar zijn door bijvoorbeeld een treinstation in de buurt. Dit is bij Haarlem vrij snel het geval. Toch is voldoende parkeerruimte in de buurt altijd fijn om te hebben. Parkeren in Haarlem is over het algemeen vrij duur, maar er zijn ook plekken waar dit slechts €2 per uur en €10 per dag kost. 

 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Amstelveen, Schiphol, Beverwijk

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website