0
0
objecten
0
0
objecten

Winkelruimte te huur Dordrecht

Het Zuid-Hollandse Dordrecht heeft bijna 120.000 inwoners en is onderdeel van de agglomeratie Drechtsteden met ongeveer 280.000 inwoners. Dordrecht heeft dus een grote afzetmarkt en is een goede vestigingslocatie voor winkels. Daarbij is de stad gunstig gelegen aan diverse spoor-, weg- en busverbindingen. Vanuit Dordrecht bereik je eenvoudig steden als Rotterdam, Breda en Utrecht.

Stadsdelen en wijken

Dordrecht bestaat uit vele verschillende wijken en buurten, maar kan ook worden opgedeeld in verschillende stadsdelen door hun natuurlijke grenzen en spoorlijnen.

Binnenstad

Het centrum van Dordrecht, ook wel de binnenstad genoemd ligt aan het water aan de noordwestkant van de stad. Zoals bij vele steden is er heel veel kantoor- en winkelruimte beschikbaar in de binnenstad, aangezien dit goed bereikbaar is met de trein en het openbaar vervoer. Dit is dan ook het stadsdeel voor winkelruimte te huur in Dordrecht.

Noord

Dordrecht Noord bevat alles boven de spoorlijn van Dordrecht, en in dit gebied zijn voornamelijk polders, havens en industriegebieden te vinden. Goede voorbeelden van industrieterreinen hier zijn industriegebied Staart en bedrijventerrein Groene Zoom. Winkelruimte in dit stadsdeel is enkel in kleine getallen te vinden bij winkelcentrum de Bieshof. 

Noordoost

Dit stadsdeel bevindt zich aan de noordkant van de Provinciale Weg en aan de oostkant van het spoor. Winkelruimte te huur in Dordrecht is niet te vinden in dit stadsdeel, er zijn geen winkelcentra of populaire winkelstraten hier. 

Oost

Qua omvang is stadsdeel Oost het grootst van allemaal. Het omvat alles aan de oostkant van de A16 en wordt aan de noordkant afgebakend door de Provinciale Weg en de spoorlijn van Dordrecht. Dit gebied is voor een groot deel bos en groen, maar ook woonwijken, winkelcentra en het treinstation Dordrecht Zuid zijn hier te vinden. Onlangs de vele woonwijken is er vrijwel geen winkelruimte te huur in Dordrecht Oost. 

West

Dordrecht West is een stadsdeel dat alles bevat aan de linkerkant van de A16, de snelweg die dwars door de stad heengaat. Het is een zeer klein stadsdeel op het gebied van oppervlakte maar die oppervlakte wordt wel voor een groot deel gevuld met bedrijventerreinen. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn de bedrijventerrein Dordtse Kil I, II en III. Omdat er dus veel bedrijventerreinen hier zitten is winkelruimte te huur in Dordrecht West vrij moeilijk te vinden.

Winkelcentra

In Dordrecht is er naast het winkelgebied in het centrum nog veel meer te ontdekken op het gebied van winkelen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende winkelcentra die door de stad verspreid zitten. 

Winkelcentrum Sterrenburg

Winkelcentrum Sterrenburg kan worden gevonden in de wijk Sterrenburg en dicth bij het treinstation Dordrecht Zuid. Winkelcentrum Sterrenburg beschikt over een gratis parkeerdek en meerdere gratis parkeerterreinen verspreid rondom het winkelcentrum. Er zijn ook verschillende electrische laadpalen voor auto's aanwezig op de parkeerterreinenen. 

Winkelcentrum Bieshof

Winkelcentrum Bieshof is het bruisende hart van de Dordtse wijk Stadspolders. De duizenden inwoners van Stadspolders kunnen in Winkelcentrum Bieshof terecht voor al hun dagelijkse boodschappen en vinden hier een ruim en gevarieerd aanbod in food en non-food producten. Ook is er in dit winkelcentrum elke donderdag een koopavond.

Populaire winkelstraten

In Dordrecht zijn er meerdere leuken winkelstraten te vinden die het aanbod qua winkels in Dordrecht nog groter maken, en hierdoor Dordrcht als winkelstad verbeteren.

Vriesestraat

In het hart van de binnenstad vind je de Vriesestraat. Oorspronkelijk een straat waar ambachtslieden zich vestigden. De Vriesestraat doorsnijdt het kernwinkelgebied en kenmerkt zich door eeuwenoude pandjes met veel lokale winkeltjes. Er zijn diverse modewinkels te vinden zowel voor dames, heren als kinderen. Ook de liefhebbers van delicatessen komen hier aan hun trekken. Je kunt genieten van heerlijke lekkernijen bij een heuse konditorei. Ambachtelijk brood haal je bij de enige meester bakker/patissier van NederlandDe geur van vers gebrande koffiebonen komt naar je toe vanaf de stadsbranderij. En Dordts levenswater proef je bij de eeuwenoude jeneverstokerij die er te vinden is. Verder vind je er verschillende speciaalzaken op het gebied van woninginrichting, natuurlijke geneeswijzen, fotografie, accessoires en een fietsendokter. Ook een nieuwe tas, bril of sportoutfit shop je in de Vriesestraat.

Type winkelpanden

Winkelruimte te huur in Dordrecht kan zeer van elkaar verschillen qua grootte, uitstraling en imago, maar wat de meeste winkels gelukkig wel gemeen hebben is dat ze zeer goed te bereiken zijn.

Openbaar vervoer in Dordrecht

Het centrale treinstation van Dordrecht zit vlak bij het winkelgedeelte van de stad, en dit treinstation is zeer goed verbonden met de rest van Nederland. Het staat direct in verbinding met grote stations als Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Nijmegen HS, Arnhem Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven en nog vele anderen. Hierdoor zijn de winkelruimtes te huur in Dordrecht en een 'dagje Dordrecht' voor vele mensen dichtbij. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Schiedam

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website