0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Amersfoort

Bij het vestigen van een bedrijf zijn een aantal zaken belangrijk zoals bereikbaarheid, groeimogelijkheden en aanwezigheid voorzieningen. In Amersfoort is dit allemaal goed geregeld. De stad ligt ideaal aan belangrijke verkeersaders A1 en A28. Ook is de stad via het spoor verbonden met onder meer Utrecht en Amsterdam, kent een aantal ruim opgezette en hoogwaardige bedrijventerreinen en heeft een gezellig centrum met een groot aantal voorzieningen. Een bedrijfsruimte in Amersfoort heeft vele voordelen.

Bedrijfsruimte te huur in Amersfoort

Er is veel bedrijfsruimte in Amersfoort en het grootste gedeelte hiervan is te huur. Amersfoort is een echte ondernemingsstad dus er zijn regelmatig bedrijven die een bedrijfsruimte in Amersfoort huren, zo deed het bedrijf VME Nederland dit onlangs nog, zij huurde een pand ter grootte van 5.200 m2.

Bedrijfsruimte te koop in Amersfoort

Bedrijfsruimte in Amersfoort kopen is niet zo populair als bedrijfsruimte in Amersfoort huren, maar dat betekent niet dat er geen aanbod of interesse in is. Amersfoor is een zeer goede stad om in te vestigen en een investering in de vorm van een aankoop wordt door vele als interessante optie gezien.

Stadsdelen en wijken

Amersfoort kan worden opgedeeld in 5 stadsdelen. 

Amersfoort Stadshart

Dit stadsdeel bestaat uit 3 gebieden: de Binnenstad, het Stationsgebied en het Eemkwartier. In dit stadsgedeelte zijn de meeste winkels te vinden, en de gemeente zou graag zien dat er meer bewoners en bezoekers komen, momenteel wonen er maar 9.923 mensen. In dit stadsgedeelte is 62% van de inwoners hoogopgeleid. De inwoners geven de kwaliteit van de woningen gemiddeld een 8,1 en de buurt een 7,6. Dit is best opmerkelijk aangezien toch 25% zich wel eens onveilig voelt hier. Dit gebied is uiteraard goed te bereiken met het openbaar vervoer door de aanwezigheid van station Amersfoort. Dit is een groot station met intercitystatus dat elk half uur verbinding heeft met Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en vele andere stations. 

Amersfoort Zuid

In dit stadsdeel zijn er een aantal leuke winkels te vinden maar bedrijfsruimte in Amersfoort Zuid is nauwelijks te vinden. In dit stadsdeel wonen in totaal 22.612 mensen, en maar liefst 63% hiervan is hoog opgeleid, dit is het hoogste percentage van alle stadsdelen. Het cijfer dat door de inwoners aan de kwaliteit van de woningen wordt gegeven is een 8,1 en het cijfer dat wordt gegeven over de buurt is zelfs een 7,9. Dit is het hoogste van alle stadsdelen. In het zuiden van Amersfoort is geen treinstation te vinden, maar is wel te bereiken via de bus.

Amersfoort Midden

Dit stadsdeel heeft de meeste inwoners maar ook de laagst opgeleide mensen. In totaal wonen er 40.428 mensen en 39% daarvan is laag opgeleid. Dit is een behoorlijk verschil met stadsdeel Zuid en Stadshart. Dit is ook de meest problematieke wijk volgens de cijfers, en dit is terug te zien in de beoordelingen van de inwoners, deze geven de woningen gemiddeld een 7,5 en de buurt een 6,9. Een mogelijke reden dat Midden hier zo laag scoort is omdat er in totaal 1.925 misdrijven plaatsvinden per jaar. Dit is meer dan 25% van alle misdaden in de stad. Het is dan ook niet raar 30% van de inwoners aangeeft zich wel eens onveilig te voelen. Het stadsdeel is te bereiken via de buslijnen in de stad maar ook via het treinstation Amersfoort Schothorst.

Amersfoort Noord

Dit stadsgedeelte heeft veel bedrijventerreinen die ook stuk voor stuk goed bereikbaar zijn via de snelweg, aangezien deze terreinen veelal aan de A1 en de A28 liggen. Ook wonen in dit gedeelte de meeste inwoners, namelijk 56.907 personen. Niet alleen wonen hier de meeste inwoners, er is ook het hoogste gemiddelde inkomen van de stad. De cijfers voor de buurt en het aantal hoogopgeleiden zijn ongeveer gemiddeld en representatief voor de stad. Het aantal misdrijven ligt wat aan de hoge kant maar verrassend genoeg wordt er niet vaak aangegeven dat de inwoners zich wel eens onveilig voelen. 

Amersfoort Vathorst

Dit stadsgedeelte ligt ten noorden van het centrum en is een Vinex locatie. Dat wil zeggen dat het dicht bij het stadscentrum ligt. Er wonen hier in totaal 25.353 mensen en daarvan is 56 procent hoogopgeleid. Omdat dit een relatief jonge wijk is worden de huizen zeer goed beoordeeld door de inwoners, het gemiddelde cijfer is een 8,3. Er zijn relatief weinig misdrijven en ook slechts 17% geeft aan zich wel eens onveilig te voelen. Ook beschikt dit stadsdeel over het treinstation Amersfoort Vathorst. 

Bedrijventerreinen

Een bedrijfsruimte in Amersfoort kan het beste worden gevonden op 1 van de bedrijventerreinen van Amersfoort. Er zijn meerdere te vinden en allemaal hebben ze hun eigen kenmerken en voordelen.

Isselt

Bedrijventerrein Isselt ligt aan de westkant van de stad. Het heeft een langwerpige, oost - west gerichte vorm die vanuit de rand van de binnenstad tot in het westelijke buitengebied doorloopt. Aan de noordzijde wordt het terrein begrensd door de Eem, aan de zuidzijde door de Amsterdamseweg en het Soesterkwartier. Isselt is met ca 190 ha het grootste bedrijventerrein in Amersfoort. De aard van de bedrijven is traditioneel, gericht op industrie, handel en nijverheid. In de loop der jaren is dat palet uitgebreid met kantoren, voorzieningen en detailhandelsvestigingen, verspreid over het terrein. De ruimtelijke hoofdstructuur van Isselt wordt in eerste instantie gevormd door de ontsluiting- en groenstructuur. Deze primaire structuur wordt gevormd door de Amsterdamseweg, de Radiumweg en de Industrieweg en de interne hoofdwegen Nijverheidsweg Noord en de Heliumweg. Isselt is goed te bereiken via de N199.

De Hoef

Door de ligging en de begrenzing vormt het bedrijventerrein de Hoef een grote driehoek binnen de stedenbouwkundige plattegrond. Het gebied vormt een scheg tussen de wijken Liendert en Rustenburg aan de ene zijde en de wijk Schothorst en Zielhorst aan de andere zijde. Aan de westzijde van deze weg bestaat het bedrijventerrein voornamelijk uit kantoren en aan de oostzijde is ruimte voor grootschalige bedrijvigheid. De ruimtelijke structuur van het terrein wordt gevormd door een netwerk van wegenstelsels waarbij de hiërarchie bepaald wordt door het profiel van de openbare ruimte. De bebouwingsmogelijkheden zijn ruim en de regels zijn beperkt waardoor zowel grootschalige als kleinschalige bedrijvigheid in het gebied mogelijk is. Dit resulteert in een grote verscheidenheid aan architectuur, bouwvolumes en terreininrichting. Bedrijventerrein de Hoef ligt tegenover het knooppunt van de A1 en de A28, knooppunt Hoevelaken.

De Wieken

Het bedrijventerrein De Wieken en omgeving is een gebied dat nog in ontwikkeling is. Het gebied beslaat 223 hectare waarvan ongeveer 57 hectare wordt ingericht als modern functioneel bedrijventerrein. De ruimtelijke structuur van het gebied is gebaseerd op de oude verkavelingstructuur en het behoud van bestaande oude wegen (Hogeweg en Oude Lageweg), bebouwing en groen waardoor er een relatie gelegd wordt met het achterliggende landschap en hiermee het karakter van het gebied wordt bepaald.
Het gebied wordt ontsloten via één hoofdontsluiting die parallel aan de A28 en A1 wordt gelegd. De Wieken ligt net als De Hoef vlakbij knooppunt Hoevelaken.

 

Type bedrijfspanden

Omdat Amersfoort een echte stad is voor ondernemers zijn er ook veel bedrijfsruimtes in Amersfoort te vinden, en allemaal hebben ze weer verschillende criteria die ze wel of niet geschikt maken voor uw bedrijf.

De bereikbaarheid van uw bedrijfsruimte in Amersfoort

De bereikbaarheid is natuurlijk altijd een belangrijk punt. Zowel uzelf als uw klanten/gasten moeten uw bedrijf goed kunnen bereiken. Amersfoort ligt in het centrum van Nederland en is daarmee uitstekend te bereiken vanaf verschillende grote steden, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Als dat nog niet genoeg is liggen er ook nog meerdere bedrijventerreinen dicht tegen de snelweg aan, waardoor deze nog makkelijker te bereiken zijn. 

Parkeergelegenheden

Bedrijfsruimtes in Amersfoort liggen grotendeels op een bedrijventerreinen en dit soort terreinen hebben vrijwel altijd parkeerplekken bij de terreinen staan. Er zijn ook meerdere parkeerterreinen te vinden die ook meestal dicht bij het centrum of de bedrijventerreinen liggen. 

De uitstraling

Een bedrijfsruimte in Amersfoort is niet eentonig. Er zijn zeer veel verschillende bedrijfsruimtes te vinden die compleet verschillen van elkaar, hierdoor is er voor iedereen wel een bedrijfsruimte in Amersfoort te vinden die past bij uw wensen. 

Alternatieve vestigingslocaties

 

NieuwegeinBarneveld

De voordelen van Ventu

 Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

 Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je kantoorpand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website