0
0
objecten
0
0
objecten

Bedrijfsruimte Almere

Almere is 1 van de grote 2 steden in Flevoland en is een fantastische vestigingsplaats voor bedrijven. Het heeft een fantastische ligging vlakbij Amsterdam, Schiphol Airport, Lelystad Airport en Utrecht. Ook zijn er maar liefst 30 bedrijventerreinen te vinden in de stad, en met de 6 treinstations zijn deze allemaal goed bereikbaar. Dit zijn meerdere redenen waarom een bedrijfsruimte in Almere zo populair is.

Bedrijfsruimte te huur in Almere

Het grootste aantal van de bedrijfsruimte in Almere is te huur, dus de keuze hiervoor is zeer ruim. U kunt op 1 van de zeer goede bedrijventerreinen kijken of er nog een mooi pand te huur staat.

Bedrijfsruimte te koop in Almere

Een bedrijfsruimte in Almere staat meestal te huur maar ook een aantal mooie panden zijn beschikbaar voor koop. Zo heeft onlangs het bedrijf Mascot Online nog een logistiek pand van 9.000 m2 gekocht in Almere.

Stadsdelen en wijken

Een bedrijfsruimte in Almere kan worden gevonden overal in Almere, in elk stadsdeel dat er is. Totaal zijn er 6 stadsdelen, dit zijn:

Almere Haven

Almere Haven is het oudste stadsdeel van Almere en ook het kleinste. Het stadsdeel heeft 22.047 inwoners en 3 bedrijventerreinen, Ambachtsmark, de Paal en de Steiger, dus er is hier genoeg bedrijfsruimte in Almere te vinden. De inwoners zijn zeer trots op hun stadsdeel en noemen zichzelf "Havenaren", en dit is terug te zien in het dorpse karakter van dit stadsdeel.

Almere Stad

Dit stadsdeel kan ook worden opgedeeld in de delen Almere Stad Oost en Almere Stad West, maar wordt ook vaak aangeduid simpelweg als Almere Stad. Dit is het grootste stadsdeel, hier wonen 109.923 mensen en er zijn hier meerdere bedrijventerreinen te vinden. Dit stadsdeel beschikt over 3 treinstations en is daarmee zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Almere Centrum

Midden in de stad, aan het water en omringd door groen, ligt Almere Centrum. In dit kloppend hart van Almere, valt de vernieuwende architectuur direct op. Dit stadsdeel beschikt over zeer veel winkels maar wat minder bedrijfsruimte in Almere. Het stadsdeel heeft ruim 6.000 inwoners en beschikt over het centrale treinstation Almere Centrum.

Almere Buiten

Het stadsdeel kenmerkt zich door haar polderkarakter. Sloten, tochten, vaarten en bos; iedere buurt grenst hier aan een stukje groen. En met de Oostvaardersplassen in je achtertuin is er hier altijd iets te doen! Dit stadsdeel heeft 56.166 inwoners en daarmee is dit het op 1 na grootste stadsdeel van Almere. Ook hier is weer een treinstation te vinden, genaamd Almere Buiten. 

Almere Poort

Naast wooncomfort heeft Almere Poort nog veel meer te bieden. Zo heeft Almere Poort een mooi strand en een prachtige jachthaven die samen een scala aan watersportmogelijkheden bieden. Het stadsdeel ligt aan de A6, vlakbij Amsterdam en 't Gooi en heeft een eigen NS station en een goede busverbinding met de andere delen van Almere. Hier wonen 14.371 mensen, en ook hier zijn een aantal bedrijventerreinen gevestigd.

Almere Hout

Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Dat is Almere Hout. Het gebied dankt zijn naam niet voor niets aan de vele bossen in het gebied, het is namelijk het meest landelijke stadsdeel van Almere. Door de vele parken is er minder ruimte voor woningen en bedrijventerreinen, er wonen hier slechts 3.119 inwoners.

Bedrijventerreinen

Almere beschikt in totaal over maar liefst 30 bedrijventerreinen. Dit geeft aan dat dit echt een ondernemersstad is en dat er vele voordelen zijn om hier te vestigen. Ook is er hierdoor meestal wel een geschikte bedrijfsruimte in Almere te vinden.

De Vaart 1-3

De Vaart 1-3 is het grootste bedrijventerrein van Almere, en valt te kwalificeren als een kwalitatief goede en vitale vestigingslocatie. Er is gemengde bedrijvigheid, en een glasvezel netwerk beschikbaar. Het heeft een grootte van circa 226 hectare.

Stichtsekant Logistiek

Een ander bedrijventerrein is bijvoorbeeld Stichtsekant Logistiek, een bedrijventerrein meer richting het zuidoosten van Almere dat uitstekend ligt vlak naast de A6. Dit bedrijventerrein biedt zeer veel ruimte voor logistieke en modern gemengde bedrijven. 

Bedrijventerrein Randstad

Bedrijventerrein Randstad ligt pal naast het Zakencentrum, het stadshart en station Almere Centrum in Almere Stad. Het terrein is 10,5 hectare groot. Er zijn veel vestigingen van medische/zorgbedrijven. Verder vindt u hier advieskantoren, een aantal autodealers, garage- en reparatiezaken.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele bedrijventerreinen in Almere. Ventu vindt elke bedrijfsruimte in Almere op welk bedrijventerrein dan ook. U kunt gemakkelijk door de mogelijkheden scrollen en beoordelen. Ook kunt u via Ventu contact opnemen met de aanbieder van het bedrijfspand in Almere.

Type panden

In Almere zijn door de vele bedrijventerreinen ook zeer veel verschillende bedrijfsruimtes te vinden. U kunt gemakkelijk kijken of er 1 tussenzit die u aanspreekt, en aangezien er zo veel vrij staat is die kans aannemelijk. 

Voordelen van het vestigen in Almere

Almere biedt verschillende voordelen voor bedrijven wanneer ze een bedrijfsruimte in Almere kopen of huren. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • Dichtbij Schiphol en Lelystad Airport
  • Beste glasvezel infrastructuur van Nederland
  • Uitstekende bereikbaarheid
  • Aanbod in alle milieucategorieën
  • Aantrekkelijke grondprijzen
  • Uitstekend openbaar vervoersnetwerk

Ook maakt Almere deel uit van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en is na Amsterdam de grootste stad in de MRA. De MRA beschikt onder meer over twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland en het AMSIX, het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

Grootte en uitstraling

Een bedrijfsruimte in Almere kan worden afgesteld naar uw wensen. Er zijn veel relatief kleine ruimtes beschikbaar waar u zelf kan bepalen hoeveel vierkante meter u huurt of koopt, maar ook een aantal zeer grote ruimtes te huur, sommige wel boven de 10.000 m2. Ook de uitstraling van de panden kunnen compleet verschillen. Meestal zijn de bedrijfsruimtes in Almere vergelijkbaar qua uitstraling als ze op hetzelfde bedrijventerrein zitten, maar zelfs dat is niet altijd waar. Bedrijfsruimtes op verschillende bedrijventerreinen hoeven al helemaal niks gemeen te hebben. Dit zorgt er wel voor dat u zelf langs de opties kan gaan om te bekijken wat u het liefste wilt.

Alternatieve vestigingslocaties

 

Lelystad, Harderwijk, Zeewolde

De voordelen van Ventu

Onafhankelijk: geen onderdeel van een makelaarsgroep en geen belang bij transacties

• Grootste aanbod: het totale aanbod van commercieel vastgoed, niet alleen van NVM-makelaars

Verstand van de markt: put uit 16 jaar historische data over al het vastgoedaanbod 

• Transparant: alle informatie wordt dagelijks gecontroleerd en is te gebruiken buiten Ventu om

• Eenvoudig: vind makkelijk je bedrijfspand dankzij de nieuwe manier van vinden op de website