Aantrekkelijke kantoorlocaties uitgelicht

De kantorenmarkt in Nederland trekt weer aan. Na de magere jaren in en ná de crisisperiode lijkt de markt zich te herstellen. Buitenlandse beleggers weten Nederland volop te vinden en ook de dynamiek rond Amsterdam zorgt voor een herstel van de kantorenmarkt in ons land.

Natuurlijk springen de grootste steden van Nederland, zoals Amsterdam en Rotterdam, als eerste in het oog wanneer het gaat over de kantorenmarkt. De Randstad is grotendeels verantwoordelijk voor het herstel van de markt, waarbij vooral onze hoofdstad katalysator lijkt te zijn van groei.

Verwacht wordt dat in 2017 de leegstand verder zal dalen. Dit ligt enerzijds aan de stijgende vraag maar ook aan het dalende aanbod: veel kantoren worden getransformeerd tot bijvoorbeeld woningen of worden gesloopt.

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke kantoorlocatie? In Nederland vind je volop kantoorlocaties met mogelijkheden. JLL presenteerde onlangs de ‘ranking office locations 2016’ waarop je de meest aantrekkelijke kantoorlocaties van het land kunt vinden. Hier is te zien dat het grootste deel van de top locaties in de Randstad liggen, maar ook daarbuiten zijn enkele interessante kantoorgebieden te vinden.

Ten opzichte van het rapport van 2014 zijn er volop verschuivingen te zien in de topnoteringen, hoewel de belangrijkste locaties in de Randstad nog wel in de hoogste regionen van de ranglijst te vinden zijn. Maar ook als je buiten de ring zoekt zijn er enkele interessante opties te vinden. Hieronder een aantal opvallende locaties uitgelicht:

1. Zuidas – Amsterdam

Zowel in 2014 als in 2016 is de Zuidas terug te vinden op de 1e plek in het onderzoek van JLL. Dit kantorengebied ligt strategisch tussen het centrum van Amsterdam en Schiphol, beschikt over uitstekende verbindingen en kent een groot aantal hoogwaardige kantoorpanden. De Zuidas is een dynamische omgeving waar zich al veel toonaangevende bedrijven zoals Google en ABN AMRO hebben gevestigd.

2. Kop van Zuid – Rotterdam

Midden in Rotterdam vind je de Kop van Zuid: een verbinding tussen de noord- en zuidzijde van de Maasstad. Dit stadsdeel is volop in ontwikkeling en een toonbeeld van moderne architectuur: zo vind je hier ondermeer ‘De Rotterdam’, het iconische gebouw dat ontworpen is door Rem Koolhaas. Dankzij de Kop van Zuid wordt Rotterdam ook wel ‘Manhattan aan de Maas’ genoemd.

3. Stationsgebied – Utrecht

Dankzij het masterplan stationsgebied dat de gemeente Utrecht ontwikkeld heeft is dit deel van de stad zich de laatste jaren in razend tempo aan het ontwikkelen. Zo heeft het Centraal Station een flinke upgrade gekregen, is Hoog Catharijne vernieuwd en zijn er allerlei nieuwe woon- en werkmogelijkheden bijgekomen. Aantrekkelijk door de centrale ligging en goede bereikbaarheid zal het Stationsgebied in Utrecht de komende jaren wel in dit lijstje blijven staan.

4. Paleiskwartier – ’s-Hertogenbosch

In het westen van Den Bosch ligt het moderne Paleiskwartier. Hoewel dit stadsdeel een flinke val heeft gemaakt op de lijst van JLL tussen 2014 en 2016 (van nummer 9 naar 22) is dit een gebied om in de gaten te houden: de komende jaren investeert de gemeente ’s-Hertogenbosch volop in het Paleiskwartier: zo verrijzen de komende jaren nog enkele hoogwaardige kantoor- en wooncomplexen in dit buurtschap.

5. Martini Trade Park – Groningen

Een van de grootste stijgers op deze lijst (van 172 naar 115) is het Martini Trade Park in Groningen. Dit bedrijvenpark ligt ideaal bij de A7 en A28 en aan het fraaie Stadspark van de stad. De nabijheid van het historische stadshart en Groningen Airport Eelde zorgen ervoor dat het Martini Trade Park een aantrekkelijke (en betaalbare) vestigingslocatie is voor kantoren.

De slimste manier om uw nieuwe kantoor, bedrijfsruimte of winkel te vinden

Ventu netwerk

Het allergrootste aanbod

Ventu.nl presenteert ruim circa 40.000 gebouwen van ruim 2.000 bedrijfsmakelaars. Het grootste aanbod, omdat u alleen het beste gebouw wilt
Ventu vinden

Ventu vindt het voor u

Alle aanbod kantoor- winkel-, horeca- en bedrijfsruimte. Huur en koop. Waaronder uw nieuwe gebouw
Ventu informatie

De objectieve data

Ventu heeft de meest relevante data van elk gebouw dat u zoekt – van prijzen tot locatiefactoren. U wilt alles weten over uw gebouw.